AURES Holdings v listopadu překonal svůj loňský celoroční prodejní rekord

|

Společnost AURES Holdings, největší obchodník s ojetými
a zánovními vozy ve střední Evropě, za 11 měsíců letošního roku prodala na 92 tisíc vozů
a dosáhla tak svého dosud nejlepšího prodejního výsledku v jednom roce za 31 let své existence na trhu. Zároveň tak už o několik tisíc vozů překonala celkové prodeje roku 2022, který byl rovněž rekordní. Společnost se značkami AAA AUTO a Mototechna díky těmto prodejním výsledkům odhaduje, že se její celkový počet prodaných aut v letošním roce přiblíží až k psychologické hranici 100 tisíc kusů.

Nejprodávanější vozy v síti AAA AUTOa Mototechna v roce 2023
Česká republikaPolskoSlovensko
1.Škoda OctaviaOpel AstraŠkoda Octavia
2.Škoda FabiaŠkoda OctaviaŠkoda Fabia
3.Škoda Superb Ford FocusVW Passat
4.VW PassatKia SportageVW Golf
5.VW GolfVW GolfKia Ceed
6.Hyundai i30 Renault MeganeŠkoda Superb
7.Kia CeedVW PassatHyundai i30
8.Focus FocusDacia DusterKia Sportage
9.Škoda KodiaqToyota YarisOpel Astra
10.Kia SportageOpel InsigniaSuzuki Vitara

Dosavadní výsledky prodejů za 11 měsíců letošního roku jsou pro nás zatím nejlepší v naší jedenatřicetileté historii. Už 18. listopadu jsme překonali loňský celoroční historický prodejní rekord a k dnešnímu dni jsme ve skupině za tento rok prodali už přes 92 tisíc vozů. Ke konci prosince se tak dostaneme téměř na 100 tisíc prodaných aut. K těmto rekordním výsledkům významně přispěla naše postupná expanze v Polsku, která meziročně vedla ke zvýšení tuzemských prodejů o čtvrtinu, na 23 tisíc automobilů. Polsko si tak upevnilo pozici našeho druhého nejúspěšnějšího trhu,“ uvedla Karolína Topolová, generální ředitelka a předsedkyně představenstva společnosti AURES Holdings. Už v létě skupina dosáhla celkového počtu tří milionů zákazníků, kterým za 31 let své existence prodala nebo od nichž vykoupila automobil. Skupina momentálně prodává až 290 vozů denně. Nejvíce aut za měsíc letos skupina prodala v srpnu, a to 8 900 vozů.

K vysokým prodejům v listopadu přispěla i slevová akce Black Friday, při které AURES Holdings v síti AAA AUTO a Mototechna zlevnil více než 600 aut s celkovou slevou téměř šest milionů korun. Jde o skutečné slevy, za což společnost získala v Česku již v loni nejlepší hodnocení zobrazení reálných slev spolu s takovými e-shopy jako jsou alza.cz nebo mall.cz.

Zdroj: www.aaaauto.cz

AAA Auto

Elektromobily jsou rekordně levné, ojetin na trhu neubývá, ceny stagnují

Závěr roku přeje prodejům ojetých aut jako nikdy dříve v minulosti. Největší hráč českého trhu AURES Holdings, provozující sítě AAA Auto a Mototechna, hlásí historicky rekordní prodeje, jež by se během prosince měly přiblížit magické hranici sto tisíc prodaných kusů ročně. Celkem bylo na českém sekundárním trhu v listopadu 2023 inzerováno rekordních 108 640 ojetých vozů, o 534 kusů víc než v říjnu. Cenový medián mírně vzrostl – o pět tisíc korun na 210 tisíc Kč, medián najetých kilometrů se nezměnil (156 000), ten věkový neznatelně poklesl (10,5 vs 10,7 roku). Vyplývá to z analýzy celého sekundárního trhu, provedené experty AAA AUTO, největšího prodejce ojetých vozů v ČR.

AAA Auto

Expert AAA AUTO radí, nač si dát pozor při koupi vozů s pohonem 4x4

Praha, 8. prosince 2023 – Zima udeřila na české motoristy plnou silou, a přestože má příští týden polevit, meteorologové slibují její brzký návrat. Není divu, že mnoho řidičů vyhledává vozy s pohonem všech kol, jejichž benefit vynikne zvláště nyní, na všech druzích neodklizeného sněhu a ve sněhové břečce – systém 4x4 zlepšuje trakci nejen v náročnějším terénu, ale může se hodit i na mokré louce v kopci. Odborníci AAA AUTO radí, na co se zaměřit při výběru čtyřkolky v autobazaru.

AAA Auto

Dětská dopravní nadace letos rozdala 382 000 korun 22 dětem pozůstalým po obětech dopravních nehod

Dětská dopravní nadace (DDN) pomáhá dětem s trvalými následky po dopravních nehodách a také těm, které v důsledku toho přišly o rodiče. Letos podpořila 22 dětí částkou ve výši 382 000 korun. Za téměř třicet let svého působení rozdala již přes 16 milionů korun, které slouží zejména na podporu studia sirotků na středních a vysokých školách, ale také na nutnou rehabilitaci po nehodách. Mezi přispěvatele se zařadí velké formy jako AURES Holdings, Global Assistance nebo Přerost a Švorc, ale také vysoká škola CEVRO Institut, zákazníci firmy Moorys nebo dárci plazmy v rámci darovacích center Plasma Place.