Lexus··4 min

LEXUS V MIAMI ODHALUJE INSTALACI SHAPED BY AIR

Lexus

Lexus

Lexus je výrobní divize luxusních automobilů, patřící společně se Scionem do koncernu Toyota. Divize byla založena v roce 1989 uvedením sedanu Lexus LS (velice připomínající model W126 automobilky Mercedes-Benz) na trh. Lexus je společně s mateřskou Toyotou průkopníkem v oblasti hybridních pohonů automobilů. Využívají a rozvíjejí technologii Hybrid Synergy Drive, která umožňuje downsizing objemu konvenčních spalovacích pohonů. Automobilka proslula v oblasti šetrnosti k životnímu prostředí a díky svým prvkům aktivní bezpečnosti udává směr, kterým se ubírají moderní automobily.

Tisková zpráva

Lexus v sochařské zahradě Institutu soudobého umění v Miami odhalil instalaci s názvem Shaped by Air, prezentující vizi úspěšné newyorské umělkyně a architektky Suchi Reddy, zakladatelky Reddymade Architecture and Design, která čerpá inspiraci z Lexus Electrified Sport.

Éterická instalace Reddy oslavuje společné odhodlání o vytvoření uhlíkově neutrálního a dokonale zpracovaného designu. Až do 11. prosince bude prezentovat vizi, stvořenou z mlhy a světla, vycházející z designu vozidla s prostřihy inspirovanými listovím, které navozují pocit z pohybu přírodou.

Instalace, navržená speciálně pro dané místo – sochařskou zahradu ICA Miami – je nezmenšenou interpretací designu Lexus Electrified Sport, zahalenou chladnou mlhou a hřejivým světlem. Aby vytvořila imerzivní a dynamické řešení, umístila Reddy vozidlo na plošinu mezi organické tvary podobné listoví v jasně zelené barvě, vyvolávající lehkou reminiscenci na díla Henriho Matisse.

Tyto abstraktní reflektivní formy přirozeně komunikují se sousedními plastikami Pedra Reyese a dua umělců Allora & Calzadilla; dokonale souzní také se skutečnou zelení zahrady. Rám skulptury, vytvořený z oceli a hliníku, částečně recyklovaných z vyřazených materiálů, zahrnuje zrcadlové boční panely. V mlze, obklopující kovové tělo stroje a vyvolávající dojem pohybu, vozidlo zdánlivě levituje. Jeho neustále proměnlivý vzhled podtrhuje i sofistikované denní nasvětlení a poskytuje nevídanou stínohru na okolních površích.

Instalace Shaped by Air reflektuje omotenashi – koncept značky Lexus, zahrnující pohostinnost a mindfulness – a zve návštěvníky zahrady k posezení na lavičkách vyrobených z ekologického terazza. Jejich tvar je inspirován zádí vozidla Electrified Sport, a obsahují zabudované nabíjecí stanice aktivované baterií se solárním nabíjením. Reddy, jejíž étos coby návrhářky, vychází z „formy následující pocit“, velmi pečlivě upravila prostředí tak, aby bylo přívětivé, kontemplativní, a neustále se vyvíjelo.

„Dlouhodobý a nelíčený zájem značky Lexus o umění a vynikající řemeslné zpracování byl výchozím bodem pro vytvoření této instalace. Shaped by Air oživuje nádvoří pomocí mlhy, světla a tvarů metalických struktur. Vytváří nehmotnou instalaci, která odráží přírodní prvky zahrady a zároveň je transformuje, stírá hranice mezi uměním a designem,“ poznamenává Suchi Reddy.

Od roku 2005 je Lexus v čele prosazování elektrifikace do luxusního segmentu trhu. Se zavedením nové generace konceptu Electrified Sport Lexus posouvá hranice technologie a řemesla pro udržitelnost a reflektováním neustále se vyvíjející globální potřeby mobility a životního stylu.

Veřejná instalace Suchi – pátý imerzivní projekt značky v rámci Miami Art & Design Week – jasně ukazuje potenciál elektrifikace a podtrhuje vizi značky Lexus – vizi budoucnosti soustředěné na člověka, uhlíkově neutrální a zaměřené na řemeslné zpracování a kvalitu.

„Jsme nadšeni z partnerství s nenapodobitelnou Suchi Reddy, její oživená vize Electrified Sport z pohledu přístupu designu zaměřeného na člověka je prostě jedinečná,“ prohlašuje Brian Bolain, globální marketingový ředitel značky Lexus. „Lexus Electrified Sport ztělesňuje bytostné vyjádření elektrifikované budoucnosti ve stylu Lexus. Suchi pomocí vodní páry a světla vdechla této vizi život a podtrhla vzrušující budoucnost designu a dynamiky Lexus.“

„ICA Miami usiluje o snižování naší klimatické stopy uplatňováním nejlepších postupů směrem k udržitelnosti. To zahrnuje také implementaci uhlíkových kompenzací za velké výstavy a partnerství s organizacemi, které směřují k uhlíkové neutrálnosti. Těší nás, že poskytnutím platformy pro inovativní tvorbu Suchi Reddy máme možnost spojit se s organizacemi stejně odhodlanými k dosažení uhlíkově neutrální budoucnosti – Lexus a Reddymade,“ dodává Alex Gartenfeld, umělecký ředitel ICA Miami.

Pro více informací o Suchi Reddy a Reddymade Architecture navštivte: https://rmdny.com/

Pro více informací o Institutu soudobého umění v Miami navštivte: https://icamiami.org/

Zdroj: www.lexusnews.eu

Další články

Další články od Lexus

VÝTVARNÍCI VYTVOŘÍ PRO NOVÝ LEXUS LBX DYNAMICKÉ OBRAZY

VÝTVARNÍCI VYTVOŘÍ PRO NOVÝ LEXUS LBX DYNAMICKÉ OBRAZY

Lexus pověřil několik evropských výtvarníků se zaměřením na digitální umění, aby vytvořili dynamické obrazy na oslavu uvedení nového městského SUV s označením LBX.
| Lexus
NOVÝ LEXUS NX OVERTRAIL PŘINÁŠÍ JEŠTĚ VÍCE DOBRODUŽSTVÍ

NOVÝ LEXUS NX OVERTRAIL PŘINÁŠÍ JEŠTĚ VÍCE DOBRODUŽSTVÍ

Nové provedení prémiového SUV Lexus NX ve výbavové linii Overtrail přináší ještě vyšší úroveň cestování. Nejde přitom o robustní terénní vůz, ale o nejnovější interpretaci modelu se specifickými stylistickými prvky a vylepšeními určenými výhradně pro tuto edici, pro ještě větší dobrodružství a zážitky na cestách.
| Lexus
NOVÝ LEXUS UX 300h 2024: VYŠŠÍ VÝKON A LEPŠÍ JÍZDNÍ VLASTNOSTI

NOVÝ LEXUS UX 300h 2024: VYŠŠÍ VÝKON A LEPŠÍ JÍZDNÍ VLASTNOSTI

Městské SUV Lexus UX, jeden z nejprodávanějších modelů značky v Evropě, se v roce 2024 bude moci pochlubit vylepšeným pohonem a zdokonalenou jízdní dynamikou. UX bylo navržené s cílem zprostředkovat pocit bezpečí a praktickou všestrannost v kombinaci s jízdními vlastnostmi hatchbacku.
| Lexus
NOVÝ LEXUS LBX ZÍSKAL OCENĚNÍ OD MAGAZÍNU WHAT CAR?

NOVÝ LEXUS LBX ZÍSKAL OCENĚNÍ OD MAGAZÍNU WHAT CAR?

Model Lexus LBX získává první významná evropská ocenění v podobě titulů Auto roku 2024 a Kompaktní SUV roku 2024, které udělil přední automobilový magazín What Car?
| Lexus
DYNAMICKÁ PREZENTACE – ZCELA NOVÝ LEXUS LBX

DYNAMICKÁ PREZENTACE – ZCELA NOVÝ LEXUS LBX

LBX je zcela novým modelem pro nový trh značky Lexus v Evropě. Má ambice změnit pravidla hry a stát se klíčovým modelem k dalšímu růstu značky v tomto regionu.
| Lexus
LEXUS SPOJUJE INOVACE A TECHNOLOGIE, CHCE BÝT PRÉMIOVOU ZNAČKOU ELEKTROMOBILŮ

LEXUS SPOJUJE INOVACE A TECHNOLOGIE, CHCE BÝT PRÉMIOVOU ZNAČKOU ELEKTROMOBILŮ

Lexus rozvíjí strategii čistých elektromobilů nové generace, u nichž uplatňuje principy designu a nových technologií, které změní automobilovou budoucnost. Na své každoroční prezentaci Kenshiki forum v Bruselu dal Lexus detailněji nahlédnout do své celosvětové strategie stát se do roku 2035 značkou čistých bateriových elektromobilů (BEV), v Evropě pak dokonce ještě dříve – a to do roku 2030, pokud to podmínky panující na trhu umožní.
| Lexus
LEXUS ODHALÍ NOVÉ LBX NA PAŘÍŽSKÉ ZÁŽITKOVÉ AKCI

LEXUS ODHALÍ NOVÉ LBX NA PAŘÍŽSKÉ ZÁŽITKOVÉ AKCI

Lexus v roce 2023 před uvedením svého zcela nového a přelomového modelu LBX pořádá po celé Evropě sérii zážitkových akcí. Poslední z této série navazující na podniky v Milánu, Londýně a Madridu se uskuteční v Paříži v tamním pekařství.
| Lexus
ULTIMATE EDITION JE EXKLUZIVNÍ ROZLUČKOU S MODELEM LEXUS RC F

ULTIMATE EDITION JE EXKLUZIVNÍ ROZLUČKOU S MODELEM LEXUS RC F

Nové provedení luxusního sportovního kupé Lexus RC F Ultimate Edition je poslední verzí tohoto úspěšného modelu na evropském trhu. Přináší vrcholnou úroveň kultivovanosti, která vychází z varianty RC F Track Edition a spojuje vylepšenou aerodynamiku, nižší hmotnost a odlišné naladění podvozku pro mimořádné jízdní schopnosti s méně nápadným a uhlazenějším zevnějškem.
| Lexus
LEXUS V JAPONSKU PŘEDSTAVÍ KONCEPTY ELEKTROMOBILŮ NOVÉ GENERACE

LEXUS V JAPONSKU PŘEDSTAVÍ KONCEPTY ELEKTROMOBILŮ NOVÉ GENERACE

Lexus na Japonské přehlídce mobility 2023 představuje ve světové premiéře několik nových koncepčních modelů bateriových elektromobilů. Například koncept čistě elektrického sedanu LF-ZC, který naznačuje možnou podobu nového sériového modelu s plánovaným uvedením v roce 2026. Představí také vizi vlajkového čistě elektrického SUV s označením LF-ZL.
| Lexus
LEXUS ODHALÍ KONCEPČNÍ ELEKTROMOBILY PŘÍŠTÍ GENERACE

LEXUS ODHALÍ KONCEPČNÍ ELEKTROMOBILY PŘÍŠTÍ GENERACE

Lexus na přehlídce mobility 2023 (Japan Mobility Show) odhalí hned několik koncepčních modelů čistých elektromobilů příští generace. Dále ukáže nové pokročilé technologie s cílem přiblížit návštěvníkům svoji vizi požitku z jízdy budoucnosti.
| Lexus