NOVÝ LEXUS NX OVERTRAIL PŘINÁŠÍ JEŠTĚ VÍCE DOBRODUŽSTVÍ

|

Nové provedení prémiového SUV Lexus NX ve výbavové linii Overtrail přináší ještě vyšší úroveň cestování. Nejde přitom o robustní terénní vůz, ale o nejnovější interpretaci modelu se specifickými stylistickými prvky a vylepšeními určenými výhradně pro tuto edici, pro ještě větší dobrodružství a zážitky na cestách.

Nová verze NX Overtrail staví na zvýšeném podvozku a 18" kolech z lehké slitiny v novém provedení, obutých do masivních terénních pneumatik.

V exteriéru zaujmou jednotné černé povrchy krytů vnějších zpětných zrcátek, klik dveří, lemování podběhů kol a střešních ližin, leskle černých okenních lišt a matně černých kol. Masku chladiče ve tvaru vřetene nyní akcentuje zářivě lesklé orámování a rastr se strojově opracovanými povrchy.

Uvedené detaily elegantně kontrastují s novým odstínem laku Měsíční poušť, vyhrazeným pouze pro výbavovou linii Overtrail (na výběr je šest dalších odstínů). Nepřehlédnutelným detailem je i písmenné označení LEXUS na zádi vozu, vyvedené v šedé barvě.

Exkluzivním vzhledem zaujme i interiér, kde najdeme přední sportovní sedadla čalouněná černou syntetickou kůží s bočními polštáři v odstínu khaki. Sladěný odstín khaki je použit i u výplní dveří a úložné schránky ve středovém panelu; novinkou jsou ozdobné dekory Geo Layer, jejichž předobrazem byly vzory tvořené souvrstvími přírodních skal.


Vyšší celková výška vozu

Zvednutím podvozku o 15 mm narostla celková výška vozidla na 1675 mm a zvětšila se světlá výška pro suverénní výhled řidiče za volantem. Vzhledem k nárůstu světlé výšky na 200 mm se NX v provedení Overtrail snadno vypořádá s nerovnými úseky na trase.

V duchu pohostinnosti ‚Omotenashi‘ Lexus vybavil NX Overtrail různými prvky k pohodlnému, uvolněnému a posilujícímu pobytu na palubě NX. Například klimatizace používá pokročilou technologii vylepšování kvality vzduchu nanoe-X, která do kabiny prostřednictvím výdechů klimatizace vypouští biliony miniaturních molekul vody. Systém prokazatelně potlačuje šíření bakterií, virů, plísní i nepříjemných pachů a přináší osvěžující efekt zvlhčování pokožky a vlasů.

Prostředí kabiny dále podporuje osobní pohodu prostřednictvím systému ambientního osvětlení. Ten zajišťuje decentní nepřímé osvětlení prostoru pro nohy, výplní dveří a středových panelů s možností výběru ze 64 barevných odstínů; 14 z těchto odstínů přitom Lexus vybral tak, aby odrážely různé nálady inspirované světem přírody.


Roadshow po celé ČR

Nová výbavová linie Overtrail se v nabízí s oběma dostupnými pohony, ve verzi NX 350h hybrid 4x4 E-Four (1 890 000 Kč) a NX 450h+ plug-in hybrid 4x4 E-Four (2 190 000 Kč). NX Overtrail je již možné objednávat a zákazníci se s nimi až do 4. května mohou seznámit na roadshow ve všech Lexus centrech po celé České republice. První vozy dorazí k zákazníkům na podzim.

Zdroj: www.lexusnews.eu

Lexus

ZCELA NOVÝ LEXUS RX ZÍSKAL PĚT HVĚZD V TESTECH EURO NCAP

Zcela nový Lexus RX se o bezpečnost při každé jízdě stará velmi pečlivě. Kvalita technologií tomuto modelu zajistila nejvyšší pětihvězdičkové ohodnocení v přísných bezpečnostních testech nezávislé organizace Euro NCAP. V rámci testování se vyhodnocuje základní odolnost konstrukce vozidla a jeho schopnost ochránit řidiče, cestující a chodce v případě nehody.

Lexus

MILÁNSKÝ TÝDEN DESIGNU PŘEDSTAVÍ INTERPRETACI LEXUS ELECTRIFIED

Lexus se letos vrací na Milan Design Week s novou instalací uznávané newyorské umělkyně a architektky Suchi Reddy. ‘Shaped by Air’ se stane středobodem účasti značky na nejvýznamnější světové přehlídce mezinárodního designu. Proběhne zde také veřejné odhalení prototypů vytvořených čtyřmi držiteli ocenění Lexus Design Award 2023.

Lexus

NOVÝ LEXUS RC F TAKUMI EDITION JE ŘEMESLNĚ ZPRACOVANÝ JAPONSKÝMI MISTRY

Lexus představuje nové RC F Takumi Edition, model speciálně sestavený řemeslnými mistry Lexus Takumi, speciálně vyškolenými techniky, kteří jsou zárukou kvality montáže i finální úpravy. Každý vůz bude mít na dveřích řidiče číslovanou identifikační plaketku limitované edice, kde bude i specifický kryt motoru s logem mistra Takumi. Cena pro český trh bude 3 199 000 Kč.