Lexus··3 min

LEXUS JE PARTNEREM SVĚTOVÉ KUCHAŘSKÉ SOUTĚŽE BOCUSE D`OR

Lexus

Lexus

Lexus je výrobní divize luxusních automobilů, patřící společně se Scionem do koncernu Toyota. Divize byla založena v roce 1989 uvedením sedanu Lexus LS (velice připomínající model W126 automobilky Mercedes-Benz) na trh. Lexus je společně s mateřskou Toyotou průkopníkem v oblasti hybridních pohonů automobilů. Využívají a rozvíjejí technologii Hybrid Synergy Drive, která umožňuje downsizing objemu konvenčních spalovacích pohonů. Automobilka proslula v oblasti šetrnosti k životnímu prostředí a díky svým prvkům aktivní bezpečnosti udává směr, kterým se ubírají moderní automobily.

Tisková zpráva

Automobilová značka Lexus se v Česku stala partnerem nejprestižnější světové kuchařské soutěže Bocuse d`Or. České národní kolo se uskuteční od 4. do 6. května v pražském O2 Universu. O výběru finalistů národního kola rozhodnou tuzemští šéfkuchaři. Mezi nimi bude také Zdeněk Pohlreich, dlouholetý ambasador Lexus.

Lexus v rámci partnerství akce poskytuje shuttle službu pro vybrané hosty a další doprovodné aktivity spojené s dopravou. Zároveň na místě bude mít vystavené nejzajímavější modely. Se soutěží se propojí také společným brandingem a společnými marketingovými aktivitami offline i online.

„Lexus má s touto tradiční a ve světě gastronomie extrémně prestižní soutěží mnoho společného. Mimo jiné je to absolutní důraz na řemeslnou zručnost a preciznost a filozofii dosahovat těch nejlepších možných výsledků. V neposlední řadě nás skrze našeho dlouholetého ambasadora Zdeňka Pohlreicha pojí láska k vysoké gastronomii,“ říká manažer značky Lexus Jakub Květoň.

Vítěz vzejde z bodování technické poroty a dvou mezinárodních degustačních porot. Hodnotit se bude především chuť, prezentace a originalita pokrmu, ale také zpracování a výtěžnost surovin, čistota pracoviště či dodržení stanoveného časového limitu.

Kuchařská olympiáda nebo kuchařský Oscar

Soutěžící, tedy 12 vybraných kuchařů se svými týmy, budou mít za úkol připravit dva teplé pokrmy, které ohodnotí 30 porotců. Soutěžit se bude živě, před zraky diváků.

Soutěž fungující od roku 1987 je označována jako kuchařská olympiáda, kuchařský Oscar, nebo kuchařské mistrovství světa.

„Přesvědčit francouzské pořadatele soutěže, že jsme pro ně ten správný partner, nám trvalo rok a půl. Jde o opravdu nejtěžší, ale také nejprestižnější kuchařskou soutěž na světě. Michelinských hvězd jsou stovky, ale vítězů Bocuse d`Or jen 19,” podotýká ředitel Bocuse d`Or Czech Adam Eliáš, který je zároveň výkonným ředitelem Českého Gastronomického Institutu.

Vzniknou unikátní pokrmy

Profesionální kuchaři se mohou do českého národního kola Bocuse d`Or hlásit do 28. 2. prostřednictvím webu https://www.bocusedor.cz/. Součástí přihlášky je i originální receptura. Zadání je uvařit dva teplé pokrmy.

„Na místě budou skvělí kuchaři, moderátoři, spousta zajímavých informací, vzniknou unikátní pokrmy,“ říká Filip Sajler, generální sekretář Bocuse d`Or Czech.

Globální finále Bocuse d'Or se koná každé dva roky ve francouzském Lyonu. Do finále soutěže je vybráno 24 zemí, tým každé země se skládá z jednoho kuchaře a jednoho asistenta. Odborná porota hodnotí celkovou harmonii chutí v pokrmu, prezentaci talíře, použité techniky a efektivitu práce týmů. Soutěž s národním kolem a kontinentálním kolem ukončuje právě světové finále. Evropské kolo se bude konat v roce 2024 v Trondheimu.

Zdroj: www.lexusnews.eu

Další články

Další články od Lexus

VÝTVARNÍCI VYTVOŘÍ PRO NOVÝ LEXUS LBX DYNAMICKÉ OBRAZY

VÝTVARNÍCI VYTVOŘÍ PRO NOVÝ LEXUS LBX DYNAMICKÉ OBRAZY

Lexus pověřil několik evropských výtvarníků se zaměřením na digitální umění, aby vytvořili dynamické obrazy na oslavu uvedení nového městského SUV s označením LBX.
| Lexus
NOVÝ LEXUS NX OVERTRAIL PŘINÁŠÍ JEŠTĚ VÍCE DOBRODUŽSTVÍ

NOVÝ LEXUS NX OVERTRAIL PŘINÁŠÍ JEŠTĚ VÍCE DOBRODUŽSTVÍ

Nové provedení prémiového SUV Lexus NX ve výbavové linii Overtrail přináší ještě vyšší úroveň cestování. Nejde přitom o robustní terénní vůz, ale o nejnovější interpretaci modelu se specifickými stylistickými prvky a vylepšeními určenými výhradně pro tuto edici, pro ještě větší dobrodružství a zážitky na cestách.
| Lexus
NOVÝ LEXUS UX 300h 2024: VYŠŠÍ VÝKON A LEPŠÍ JÍZDNÍ VLASTNOSTI

NOVÝ LEXUS UX 300h 2024: VYŠŠÍ VÝKON A LEPŠÍ JÍZDNÍ VLASTNOSTI

Městské SUV Lexus UX, jeden z nejprodávanějších modelů značky v Evropě, se v roce 2024 bude moci pochlubit vylepšeným pohonem a zdokonalenou jízdní dynamikou. UX bylo navržené s cílem zprostředkovat pocit bezpečí a praktickou všestrannost v kombinaci s jízdními vlastnostmi hatchbacku.
| Lexus
NOVÝ LEXUS LBX ZÍSKAL OCENĚNÍ OD MAGAZÍNU WHAT CAR?

NOVÝ LEXUS LBX ZÍSKAL OCENĚNÍ OD MAGAZÍNU WHAT CAR?

Model Lexus LBX získává první významná evropská ocenění v podobě titulů Auto roku 2024 a Kompaktní SUV roku 2024, které udělil přední automobilový magazín What Car?
| Lexus
DYNAMICKÁ PREZENTACE – ZCELA NOVÝ LEXUS LBX

DYNAMICKÁ PREZENTACE – ZCELA NOVÝ LEXUS LBX

LBX je zcela novým modelem pro nový trh značky Lexus v Evropě. Má ambice změnit pravidla hry a stát se klíčovým modelem k dalšímu růstu značky v tomto regionu.
| Lexus
LEXUS SPOJUJE INOVACE A TECHNOLOGIE, CHCE BÝT PRÉMIOVOU ZNAČKOU ELEKTROMOBILŮ

LEXUS SPOJUJE INOVACE A TECHNOLOGIE, CHCE BÝT PRÉMIOVOU ZNAČKOU ELEKTROMOBILŮ

Lexus rozvíjí strategii čistých elektromobilů nové generace, u nichž uplatňuje principy designu a nových technologií, které změní automobilovou budoucnost. Na své každoroční prezentaci Kenshiki forum v Bruselu dal Lexus detailněji nahlédnout do své celosvětové strategie stát se do roku 2035 značkou čistých bateriových elektromobilů (BEV), v Evropě pak dokonce ještě dříve – a to do roku 2030, pokud to podmínky panující na trhu umožní.
| Lexus
LEXUS ODHALÍ NOVÉ LBX NA PAŘÍŽSKÉ ZÁŽITKOVÉ AKCI

LEXUS ODHALÍ NOVÉ LBX NA PAŘÍŽSKÉ ZÁŽITKOVÉ AKCI

Lexus v roce 2023 před uvedením svého zcela nového a přelomového modelu LBX pořádá po celé Evropě sérii zážitkových akcí. Poslední z této série navazující na podniky v Milánu, Londýně a Madridu se uskuteční v Paříži v tamním pekařství.
| Lexus
ULTIMATE EDITION JE EXKLUZIVNÍ ROZLUČKOU S MODELEM LEXUS RC F

ULTIMATE EDITION JE EXKLUZIVNÍ ROZLUČKOU S MODELEM LEXUS RC F

Nové provedení luxusního sportovního kupé Lexus RC F Ultimate Edition je poslední verzí tohoto úspěšného modelu na evropském trhu. Přináší vrcholnou úroveň kultivovanosti, která vychází z varianty RC F Track Edition a spojuje vylepšenou aerodynamiku, nižší hmotnost a odlišné naladění podvozku pro mimořádné jízdní schopnosti s méně nápadným a uhlazenějším zevnějškem.
| Lexus
LEXUS V JAPONSKU PŘEDSTAVÍ KONCEPTY ELEKTROMOBILŮ NOVÉ GENERACE

LEXUS V JAPONSKU PŘEDSTAVÍ KONCEPTY ELEKTROMOBILŮ NOVÉ GENERACE

Lexus na Japonské přehlídce mobility 2023 představuje ve světové premiéře několik nových koncepčních modelů bateriových elektromobilů. Například koncept čistě elektrického sedanu LF-ZC, který naznačuje možnou podobu nového sériového modelu s plánovaným uvedením v roce 2026. Představí také vizi vlajkového čistě elektrického SUV s označením LF-ZL.
| Lexus
LEXUS ODHALÍ KONCEPČNÍ ELEKTROMOBILY PŘÍŠTÍ GENERACE

LEXUS ODHALÍ KONCEPČNÍ ELEKTROMOBILY PŘÍŠTÍ GENERACE

Lexus na přehlídce mobility 2023 (Japan Mobility Show) odhalí hned několik koncepčních modelů čistých elektromobilů příští generace. Dále ukáže nové pokročilé technologie s cílem přiblížit návštěvníkům svoji vizi požitku z jízdy budoucnosti.
| Lexus