E.ON opět zlevňuje fixované ceníky pro nové klienty. Noví zákazníci ušetří za elektřinu i plyn

|

„Nabídku fixovaných produktů pro klienty upravujeme průběžně. Snažíme se reagovat na vývoj trhu a pozitivní trendy přenášet i do ceníků pro koncové uživatele. Jen v letošním roce jsme už snižovali cenu akvizičních produktů v lednu a na začátku dubna a potřetí pak na začátku tohoto týdne,“ vypočítává Radek Fišer, vedoucí prodeje energií domácnostem ve společnosti E.ON Energie.

Noví zákazníci, kteří používají elektřinu k běžné spotřebě v jednotarifní distribuční sazbě a zvolí si fixaci na dva roky, zaplatí nyní za 1 MWh elektřiny 3 384 Kč s DPH (2 797 Kč bez DPH). Ti, kteří využívají plyn a zvolí si dvouletou fixaci, zaplatí 1 391 Kč s DPH (1 150 Kč bez DPH). Pokud nový zákazník bude preferovat smlouvu pouze na rok, od tohoto týdne zaplatí za dodávku 1 MWh u elektřiny 3 507 Kč s DPH (2 898 Kč bez DPH) a u plynu 1 488 Kč s DPH (1 230 Kč bez DPH).

„Zákazníkům nabízíme široké portfolio produktů od jednoletých fixací až po ceníky na delší časové období s klesající cenou v letech. I ty jsme v dubnu pro nové klienty upravili. Dá se říct, že aktuálně vidíme největší zájem zákazníků u produktů s fixací na dva roky a trend, kdy se klienti k této delší dvouleté fixaci zase vrací. Klientům se snažíme nabízet férové ceny. Je to znát i na tom, že jen v loňském roce nás jako nového dodavatele zvolilo více než 100 000 zákazníků,“ dodává Radek Fišer.

E.ON zlevňuje průběžně i svým stálým zákazníkům

Společnost E.ON průběžně upravuje i ceny pro své stávající zákazníky. Od 1. května proto svým zhruba 150 000 klientů s produkty na dobu neurčitou sníží ceny plynu. Stálí zákazníci tak ušetří za dodávku plynu 13 až 21 % oproti současným cenám. E.ON k plošnému zlevňování přistoupil již potřetí během jednoho a půl roku a jeho ceny patří dlouhodobě k nejvýhodnějším na trhu. Pro srovnání, oproti loňským cenovým stropům, které u některých obchodníků klienti E.ONu platili celý rok, bude cena nižší o 35 %. Jen v loňském roce společnost také hned dvakrát snížila ceny svým zákazníkům, kteří měli smlouvy na dobu neurčitou, a to u plynu i elektřiny. Dohromady se to týkalo zhruba milionu klientů.

Stejně tak E.ON upravuje průběžně i fixované ceníky pro stávající zákazníky. V březnu například snížil ceny v produktu Komplet MAX s klesající cenou do konce roku 2026.

Kontakty
Lubomír Budný
tiskový mluvčí

M + 420 705 868 642

E [email protected]

www.eon.cz

Zdroj: www.eon.cz

E.ON

Operátoři společnosti E.ON odbavili na zákaznické lince meziročně o 5 % více dotazů

Společnost E.ON dělá maximum pro to, aby více než 1,4 milionu jejích zákazníků mělo kompletní podporu při řešení svých požadavků. Prvním místem, na které se klienti v otázce dodávek elektřiny a plynu nejčastěji obrací, je zákaznická linka 800 77 33 22. Vloni odbavili operátorky a operátoři přes 560 000 telefonátů, což je o 5 % více než v roce 2021. E.ON se snaží administrativu spojenou s dodávkami energií svým zákazníkům co nejvíce zefektivnit. S tím mu pomáhá i webový portál a mobilní aplikace Energie24, kterou v současnosti využívá více než 57 % jeho klientů.

E.ON

EG.D testuje na Vysočině první ekologický transformátor v Česku

Hlavním úkolem společnosti EG.D, která patří do skupiny E.ON, je spolehlivá a bezpečná dodávka elektrické energie. Velkou roli při její distribuci sehrává i otázka ochrany životního prostředí a společnost tak hledá nové cesty, jak přírodu zatěžovat co nejméně. Od začátku roku proto na Vysočině testuje první transformátor s ekologicky odbouratelnou náplní v České republice. Na jeho nasazení do provozu se dohromady s EG.D podílely Fakulta elektrotechnická Západočeské univerzity v Plzni a technologičtí partneři EGÚ a TRAFO CZ.

E.ON

Projekt Turistika beze stop chce unikátním způsobem představit nové turistické cíle

Více než dva miliony turistů v loňském roce zamířilo na Pražský hrad. Necelé dva miliony jich pak vyjelo lanovkou na Petřín a téměř půl milionu lidí v loňském roce zavítalo do Adršpašských skal a udělali z nich nejvíce navštěvovaný přírodní cíl. Jsou místa, která táhnou víc než jiná. A statistiky ukazují, že jsou vytěžovaná čím dál tím více. Na takových místech se tvoří zástupy, je přelidněno a mnohdy dochází až k nevratnému poškození přírodních i kulturních památek. Nový projekt Turistika beze stop si klade za cíl edukovat návštěvníky k udržitelnému způsobu turistiky, a snaží se také unikátním způsobem ukázat nově vytipované trasy, které mohou lidé při svých výletech navštívit.