Změna otevírací doby pobočky České pošty Praha 1 v Jindřišské ulici

|

Od středy 1. května bude zrušen noční a nedělní provoz pobočky České pošty v Jindřišské ulici a dojde k úpravě sobotní otevírací doby. Nová otevírací doba bude od pondělí do pátku od 6:00 do 22:00 a v sobotu od 8:00 do 18:00.

Pro obyvatele městské části Praha 1 zůstává o víkendech k dispozici pobočka na Pražském hradě disponující mimo jiné i službou Czech POINT. Pošta bude i o víkendu otevřena od 10:00 do 18:00.

Ke změnám na pobočce v Jindřišské dochází z důvodu nízkého využití pošty v nočních hodinách, kdy mezi 22:00 a 6:00 bylo obslouženo minimum klientů. Podobně tomu bylo i během víkendů.

Změny v otevírací době pobočky České pošty na Praze 1 přinášejí několik potenciálních výhod pro místní obyvatele. Provoz pošty se přizpůsobí reálné poptávce po poštovních službách. Zaměstnanci, kteří klienty obsluhovali v nočních hodinách, bude moci poskytovat poštovní služby během nové otevírací doby, čímž se zvýší personální kapacita pobočky. Na poštu v Jindřišské je možné se objednat na čas a podle času rezervace jít bez ohledu na aktuální počet zákazníků přednostně na řadu. Objednat se mohou klienti přes mobilní aplikaci Pošta Online nebo na webu České pošty ONP - objednávka na pobočku - Česká pošta, s.p. (postaonline.cz)

Zdroj: www.ceskaposta.cz

Česká pošta

Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejnokroje pro přepážkové pracovníky. Na zkoušku budou stejnokroje postupně dodány na 300 pošt s novým konceptem obsluhy či v moderním standardním designu. V první fázi, od 4. března, mohli pracovníky testující stejnokroje vidět i klienti na poštách Brno 1, Hradec Králové 1, Nový Jičín 1, Ostrava 39, Odry, Praha 618, Zlín 1, Olomouc 6, Bruntál 1, Český Krumlov 1, Teplice 1 a Zábřeh. Zároveň uniformy k testování dostala další stovka vedoucích pošt, aniž by byli vybaveni ostatní pracovníci jejich pobočky.

Česká pošta

Béčko k výročí tvůrce Starých řeckých bájí a pověstí

Portrét spisovatele naslouchajícímu slepému řeckému básníkovi a pěvci Homérovi je námětem příležitostné písmenové poštovní známky z edice Osobnosti: Eduard Petiška, kterou Česká pošta uvede do prodeje v úterý 7. května. Výtvarný návrh emise připravil Petr Minka. Od Petiškova narození uplyne 100 let.

Česká pošta

S poštovními emoji po Česku

V úterý 7. května uvede Česká pošta do prodeje výplatní samolepící písmenové poštovní známky Emoji. Pomocí těchto ikon je na sérii pěti známek zjednodušeně vyobrazen příběh dopisu, autorem výtvarného návrhu je Filip Heyduk.