Packeta / Zásilkovna··5 min

Skupina Packeta, mateřská firma Zásilkovny, mění majitelskou strukturu. Novým majitelem se během příštího roku stane konsorcium investorů

Packeta / Zásilkovna

Packeta / Zásilkovna

Zásilkovna je ryze český franšízový logisticko-technologický projekt zakladatelky Simony Kijonkové, který vznikl v roce 2010. Od té doby se vypracoval mezi nejúspěšnější společnosti v Česku, které poskytují komplexní logisticko-technologické služby pro internetové obchody. Zásilkovna je dnes součástí 14 společností holdingu Packeta, který působí v 8 zemích, do 34 zemí doručuje. Holding Packeta řídí Simona Kijonková. Zásilkovna provozuje také úspěšnou službu Mezi námi pro doručování zásilek mezi fyzickými osobami. V roce 2020 spustila Packeta Z-BOXy, ekologické automatické výdejní boxy. Jejich počet překonal hranici 6 000 instalací, kromě České republiky fungují také na Slovensku a v Maďarsku. Packeta má aktuálně více než 15 000 vlastních výdejních míst (v ČR je to více než 9 000 VM), více než 140 000 partnerských výdejních míst a spolupracuje s více než 46 000 e-shopy. Obrat skupiny v roce 2022 byl 6,1 miliardy korun, počet přepravených zásilek 90 milionů kusů. Více na www.zasilkovna.cz / www.packeta.com.

Tisková zpráva

Společníci skupiny Packeta, mateřské společnosti české technologicko-logistické firmy Zásilkovna, uzavřeli smlouvu o prodeji 100% podílu společnosti Packeta s.r.o. konsorciu CVC Capital Partners a Emma Capital; s kapitálovou podporou R2G. Transakce podléhá souhlasu příslušných regulačních orgánů a její uzavření se očekává v první polovině roku 2024. Podmínky transakce jsou důvěrné. Skupina Packeta je dlouhodobě zisková a v letošním roce dosáhne obratu 7,25 miliardy korun.

„Nejprve bych ráda poděkovala více než 2 000 kolegům za jejich přínos k vybudování skupiny Packeta, která je dnes jednou z předních evropských platforem pro doručování zásilek v oblasti e-commerce. Bez jejich úsilí a schopností by Packeta nebyla tam, kde dnes je a za to všem upřímně děkuji. Dále patří můj dík našim klientům, e-shopům, které nám svěřily své zásilky. Společně jsme se v posledním desetiletí významně zasloužili o výrazný růst moderního odvětví e-commerce ve střední Evropě. Věřím, že noví investoři, kteří nám prokázali znalosti a zkušenosti v odvětví doručování na poslední míli, pomohou skupině Packeta ještě více růst a zvyšovat úroveň služeb pro naše zákazníky a klienty, stejně jako pracovní spokojenost našich skvělých zaměstnanců. Ráda bych také poděkovala našim poradcům a manažerskému týmu za významnou pomoc a asistenci v tomto velmi náročném, mezinárodním a různorodém projektu. V neposlední řadě děkuji také všem společníkům, kteří mi po mnoho let pomáhali firmu řídit a byli mi oporou zejména v posledních náročných letech,“ komentuje Simona Kijonková, zakladatelka Zásilkovny, CEO skupiny Packeta a zástupkyně majitele největšího podílu v Packeta Group, JSK Investments.

Proces hledání investorů byl zahájen letos na jaře a vedli jej finanční poradci CORPIN (zastupující JSK Investments) a IMAP REDBAENK (zastupující ostatní společníky). Právními poradci byli Havel Partners (zastupující JSK Investments), HLADKY.LEGAL a AXIALIS LEGAL (zastupující ostatní společníky). Služby Vendor Due Diligence poskytovaly společnosti CMS Cameron McKenna Nabaro Olswang, Ernst&Young a Boston Consulting Group. Výsledkem hledání vhodného investora pro skupinu Packeta, které probíhalo po většinu roku 2023, bylo značné množství investičních nabídek od různých finančních a strategických investorů, převážně významných mezinárodních skupin.

Zásilkovna, dceřiná společnost skupiny Packeta, byla založena v roce 2010 Simonou Kijonkovou. Od té doby se společnost rozrostla do sedmi států v Evropě a zaměstnává přes 2 000 lidí. Skupina Packeta disponuje sítí více než 15 000 vlastními výdejními místy, z toho 6 000 jsou Z-BOXy, automatická výdejní místa. Od svého založení dosáhla společnost několika důležitých milníků a vyhrála řadu prestižních ocenění.

  • V únoru 2018 vznikl holding Packeta.
  • V květnu 2019 se otevřelo první robotické výdejní míst Z-BOT a spustila se služba Mezi námi.
  • V listopadu 2019 vyhrála Zásilkovna první místo v Křišťálové lupě v kategorii E-commerce inspirace.
  • V prosinci 2019 koupila skupina kurýrní službu Zavezu.cz.
  • V lednu 2020 dosáhla aplikace Zásilkovna 1 000 000 stažení, dnes je to přes 8 000 000.
  • V květnu 2020 získala Zásilkovna cenu ZONKY INNOVATION AWARD.
  • V červnu 2020 získala Zásilkovna ocenění BEST MANAGED COMPANIES.
  • V říjnu 2020 se Zásilkovna zařadila mezi TOP 10 nejlepších zaměstnavatelů v Česku.
  • V listopadu 2020 vyhrála Zásilkovna první místo v kategorii Internetové obchodování v anketě Křišťálová lupa.
  • V září 2020 zahájila skupina provoz Z-BOXů.
  • V únoru 2021 získala Zásilkovna ocenění Czech Superbrands 2021.
  • V říjnu 2021 představila Packeta automatické třídičky roboty PackMan.
  • V listopadu 2021 získala Zásilkovna Křišťálovou Lupu za Internetové obchodování.
  • V únoru 2022 vyhrála Zásilkovna 1. místo v ocenění TOP Zaměstnavatelé v kategorii Doprava a logistika.
  • V březnu 2022 došlo k zahájení činnosti Nadačního fondu Simony Kijonkové.
  • V červnu 2022 spustila Packeta minutové doručení na Slovensku.
  • V říjnu 2022 byla spuštěna nová služba Podání přes Z-BOXy.
  • V listopadu 2022 vyhrála Zásilkovna Křišťálovou lupu 2022 za Internetové obchodování.
  • V březnu 2023 se Zásilkovna zařadila mezi tři neoblíbenější české značky.
  • V listopadu 2023 vyhrála Zásilkovna podruhé ocenění Nejdůvěryhodnější značka.
  • 18. prosince 2023 dosáhla skupina rekordního objemu přepravených zásilek za jediný den a to 880 000 zásilek.

Zdroj: www.zasilkovna.cz

Další články

Další články od Packeta / Zásilkovna

Největší síť boxů v Česku splyne s prostředím. Zásilkovna představila nový design svých Z-BOXů.

Největší síť boxů v Česku splyne s prostředím. Zásilkovna představila nový design svých Z-BOXů.

Česká logistická společnost Zásilkovna jako první v oboru představila nové designy svých samoobslužných výdejních míst. Díky bílému, šedivému, béžovému nebo zelenému provedení splynou Z–BOXy s okolním prostředím. Nové varianty budou sloužit především pro budoucí rozvoj sítě. Zásilkovna má v Česku dlouhodobě nejširší síť výdejních míst (5 600) a Z-BOXů (4 400), jejich počet nadále roste. V létě začala Zásilkovna instalovat na Z-BOXy klávesnice, díky kterým je největší síť výdejních boxů v tuzemsku dostupná všem.
| Packeta / Zásilkovna
Získali jsme zásilky neoprávněně zadržené na depu Liberec, zajišťujeme jejich vrácení

Získali jsme zásilky neoprávněně zadržené na depu Liberec, zajišťujeme jejich vrácení

Na konci srpna 2023 došlo na našem tehdejším externím libereckému depu k zadržení zásilek. Přestože tato situace nevznikla naší vinou, všechny zadržené zásilky jsme začali urychleně kompenzovat a podali jsme trestní oznámení.
| Packeta / Zásilkovna
Největší síť boxů v Česku bude ještě dostupnější. Zásilkovna na své Z-BOXy instaluje klávesnice

Největší síť boxů v Česku bude ještě dostupnější. Zásilkovna na své Z-BOXy instaluje klávesnice

Zásilkovna, přední česká logistická společnost, začala na své Z-BOXy instalovat tlačítkové klávesnice. Společnost tím reaguje na požadavky zákazníků a zvyšuje dostupnost svých služeb. Vyzvedávání zásilek přes automatické boxy bude ještě jednodušší. Do konce roku plánuje Zásilkovna instalaci klávesnic na všechny své Z-BOXy v Česku, Maďarsku a na Slovensku. Z-BOXy umožňují rychlý výdej a podání zásilek bez front, jsou napájeny solárními panely a fungují nonstop. Zásilkovna v Česku dlouhodobě disponuje nejhustší sítí kamenných výdejních míst (5 600) a Z-BOXů (4 100).
| Packeta / Zásilkovna
Zásilkovna pravidla hospodářské soutěže neporušila, rozhodl ÚOHS

Zásilkovna pravidla hospodářské soutěže neporušila, rozhodl ÚOHS

V průběhu minulých let probíhalo u Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže správní řízení týkající se možného porušení hospodářské soutěže ze strany Zásilkovny. To mělo spočívat v nesprávném znění konkurenční doložky. Rozhodnutí ÚOHS ale potvrzuje, že k porušení pravidel hospodářské soutěže nedošlo.
| Packeta / Zásilkovna
Zásilkovna upevňuje svou pozici na trhu. Sází na své místo v srdcích Čechů

Zásilkovna upevňuje svou pozici na trhu. Sází na své místo v srdcích Čechů

Zásilkovna, přední česká technologicko-logistická firma, spouští jednu ze svých největších brandových kampaní s názvem Zásilkovna. Moje srdcovka. Cílem kampaně je dlouhodobě upevnit pozici Zásilkovny nejen na trhu, ale i v srdcích zákazníků. Kampaň vznikla ve spolupráci s agenturou Socialpark a poběží od konce března jako klíčová linka komunikace Zásilkovny pro rok 2024. Propagace startuje v Česku a následně bude pokračovat na Slovensku a Maďarsku, které patří mezi klíčové trhy Packety, mateřské společnosti Zásilkovny.
| Packeta / Zásilkovna
Už potřetí jsme partnerem Remobilu v kampani Recykluj mobil

Už potřetí jsme partnerem Remobilu v kampani Recykluj mobil

Startuje třetí ročník kampaně Recykluj mobil s cílem zvýšit recyklaci starých a nepotřebných mobilních telefonů. Se Zásilkovnou je to snazší, než byste čekali, a navíc zdarma.
| Packeta / Zásilkovna
Simona Kijonková odchází po 13 letech z vedení Packeta Group

Simona Kijonková odchází po 13 letech z vedení Packeta Group

Simona Kijonková, zakladatelka Zásilkovny, odejde z vedení skupiny Packeta. Zásilkovnu založila v roce 2010 a po dobu 13 let ji z pozice generální ředitelky vedla až do současného úspěšného exitu. V prosinci 2023 uzavřeli společníci skupiny Packeta, JSK Investments (48,6 %), společnost NOTINO a další čtyři společníci smlouvu o prodeji 100% podílu společnosti Packeta s.r.o. konsorciu Emma Capital a CVC Capital Partners; s kapitálovou podporou R2G. Do funkce CEO skupiny Packeta by měl nastoupit, po splnění všech odkládacích podmínek smluvní dokumentace, zkušený manažer Erich Čomor. Packeta je dlouhodobě zisková a v roce 2023 dosáhla obratu 7,25 miliardy korun. Oproti roku 2022 se ji podařilo zdvojnásobit EBITDA.
| Packeta / Zásilkovna
Skupina Packeta rostla v roce 2023 opět dvouciferně. Dosáhla v obratu 7,25 miliardy korun, meziročně jde o 18,3% nárůst. Počet přepravených zásilek překročil 100 milionů

Skupina Packeta rostla v roce 2023 opět dvouciferně. Dosáhla v obratu 7,25 miliardy korun, meziročně jde o 18,3% nárůst. Počet přepravených zásilek překročil 100 milionů

Skupina Packeta, která vlastní přední českou logisticko-technologickou firmu Zásilkovna, navýšila v roce 2023 obrat na 7,25 miliardy korun. Meziročně jde o 18,3% nárůst. Počet přepravených zásilek dosáhl téměř 106 milionů. Ve srovnání s rokem 2022 jde o navýšení o 17,9 %. Na konci roku 2023 měla skupina Packeta více než 15 000 vlastních výdejních míst ve 4 zemích, z toho 6 200 Z-BOXů, automatických boxů a přes 137 000 partnerských výdejních míst v celé Evropě. V roce 2023 Packeta významně investovala do budování nových dep, automatizace a modernizace dep stávajících s cílem zvýšit kvalitu doručení, zvýšit efektivitu svozů a rozvozů zásilek, a tím zvýšit zákaznickou spokojenost. Packeta aktuálně doručuje pro více než 49 000 e-shopů. Mobilní aplikaci Zásilkovna si stáhlo přes 8 000 000 uživatelů.
| Packeta / Zásilkovna
Skupina Packeta, mateřská firma Zásilkovny, mění majitelskou strukturu. Novým majitelem se během příštího roku stane konsorcium investorů

Skupina Packeta, mateřská firma Zásilkovny, mění majitelskou strukturu. Novým majitelem se během příštího roku stane konsorcium investorů

Společníci skupiny Packeta, mateřské společnosti české technologicko-logistické firmy Zásilkovna, uzavřeli smlouvu o prodeji 100% podílu společnosti Packeta s.r.o. konsorciu CVC Capital Partners a Emma Capital; s kapitálovou podporou R2G. Transakce podléhá souhlasu příslušných regulačních orgánů a její uzavření se očekává v první polovině roku 2024. Podmínky transakce jsou důvěrné. Skupina Packeta je dlouhodobě zisková a v letošním roce dosáhne obratu 7,25 miliardy korun.
| Packeta / Zásilkovna
Zásilkovna obhájila loňské vítězství v soutěži Nejdůvěryhodnější značka v kategorii Balíkové služby

Zásilkovna obhájila loňské vítězství v soutěži Nejdůvěryhodnější značka v kategorii Balíkové služby

Zásilkovna se podruhé stala vítězem v soutěži Nejdůvěryhodnější značka 2023 v kategorii Balíkové služby. Vítězné značky vzešly z rozsáhlého průzkumu uskutečněném na reprezentativním panelu čtyř tisíc českých respondentů. Ocenění za Zásilkovnu převzala na slavnostním vyhlášení PR manažerka Zásilkovny, Tereza Kotková.
| Packeta / Zásilkovna