Silvestr 2023 v síti Vodafone: lidé si nejčastěji přáli přes mobilní data, zahraniční hovory mířily hlavně na Ukrajinu

|

Silvestrovský provoz v síti Vodafone opět potvrdil trend posledních let, že lidé si i do nového roku nejvíce přáli přes mobilní data. Využití datových služeb vzrostlo oproti loňskému roku o 38 %, síť spojila 14,5 miliónu hovorů a přenesla 3,5 milionu SMS zpráv. Počet odeslaných SMS ale stále klesá. Poklesl i počet a délka hovorů. Nejvytíženější byla tradičně hodina po půlnoci. Zahraniční hovory mířily hlavně na Ukrajinu.

Síť Vodafonu spojila na Silvestra přes 14,5 miliónu hovorů, počty hovorů oproti předchozímu roku poklesly o 5 %, zkrátila se i délka volání. Silvestrovský hovorový provoz se liší podle toho, na který den připadne Silvestr, o víkend je vždy nižší než v pracovní den. Využití SMS zpráv každoročně klesá, lidé přesouvají novoroční přání do online prostoru a komunikují především přes aplikace a sociální sítě. V porovnání s předchozím rokem se odeslalo o 17 % méně SMS zpráv. Objem přenesených dat naopak vzrostl o 38 % a stejně jako v předešlém roce i letos převažovalo množství připojených zahraničních SIM karet v síti Vodafone zejména od ukrajinských uživatelů a nejvíce zahraničních hovorů mířilo rovněž na Ukrajinu.

Přehled nejdůležitějších hodnot:

Spojené hovory

  1. 14 681 118 (srovnání s předchozím rokem – pokles o 5 %)
  2. Hodina s nejvyšším provozem: 0:00 – 1:00

Datový provoz

  1. 2 111 TB (srovnání s předchozím rokem – nárůst o 38 %)
  2. Hodina s nejvyšším provozem: 17:00 – 18:00

Odeslané SMS z mobilu

  1. 3 699 936 (srovnání s předchozím rokem – pokles o 17 %)
  2. Minuta s nejvyšším provozem: 00:00

Cizinici v ČR

Návštěvníci ze zahraničí, kteří strávili Silvestra v Česku a využili služby v naší síti.

  1. Ukrajina
  2. Německo
  3. Švédsko
  4. Francie
  5. Polsko
  6. Dánsko
  7. Rakousko
  8. Velká Británie
  9. Itálie
  10. Belgie

Volání z Česka do zahraničí – TOP destinace

Nejvíce se volalo do těchto zemí:

  1. Ukrajina
  2. Slovensko
  3. Německo
  4. Polsko
  5. Rakousko
  6. Itálie
  7. Francie
  8. Rumunsko
  9. Velká Británie
  10. Španělsko

Zdroj: www.vodafone.cz

Vodafone

Milan Raška: Měníme způsob, jakým se lidé dívají na televizi

Před létem 2023 jsme představili novou, zjednodušenou nabídku Vodafone TV, která se skládá z jednoho tarifu se 120 programy a přístupem do videotéky s téměř 2 000 tituly. Na tenhle pevný základ si pak zákazníci můžou nabalit tři tematické balíčky, zaměřené na sportovní, filmovou nebo rodinnou zábavu. A o tom, jak tahle nabídka a následná kampaň „Vezměte televizi na vzduch“ změnila pravidla hry na trhu digitálních televizí, jsme si povídali s Milanem Raškou, který má rozvoj televizních služeb ve Vodafonu na starosti.

Vodafone

Tady Vodafone 78: CEO Petr Dvořák

Do Štědrého dne zbývá pár dní a přichází skoro už tradiční vánoční epizoda. Tento díl ale bude opravdu speciální. Jednak jsou Vánoce a zároveň se loučíme s naším generálním ředitelem Petrem Dvořákem. Proto jsem si ho pozvala jako letošního posledního hosta. Zvídavé otázky tentokrát nepokládám jenom já, ale pomohli mi i moji kolegové.

Vodafone

Vodafone má nový hardware pro svou TV i pevný internet. Televizní zážitek je příjemnější, domácí Wi-Fi výkonnější

Ode dneška si lze pořídit Vodafone TV s novou generací set-top boxu nazvaném Vodafone TV 3. Ten nově nabízí obchod s aplikacemi nebo třeba integrovaný Chromecast umožňující přenášet obsah z mobilního zařízení přímo do televizoru. Další novinkou z Vodafonu je modem pro pevné internetové připojení „Vodafone Station Wi-Fi 6“, jehož silnější a modernější Wi-Fi síť domácnosti ocení.