Vodafone··4 min

Vzniká nová esportová soutěž. Díky Vodafone Talent League se může kdokoliv dostat až na vrchol

Vodafone

Vodafone

Vodafone je telekomunikačním lídrem v Evropě a Africe. Naším cílem je „spojovat pro lepší budoucnost“ a naše odborné znalosti a rozsah působení nám dávají jedinečnou příležitost dosáhnout pozitivní změny pro společnost. Naše sítě udržují rodiny, přátele, firmy i vlády ve spojení a hrajeme zásadní roli při udržování chodu ekonomik a kritických odvětví, jako je vzdělávání a zdravotní péče. Vodafone je největším operátorem mobilních a pevných sítí v Evropě, je největším světovým poskytovatelem připojení k internetu věcí (IoT) a naše technologická platforma M-Pesa v Africe umožňuje 50 milionům lidí těžit z přístupu k mobilním platbám a finančním službám. Mobilní a pevné sítě provozujeme v 21 zemích a ve 47 dalších spolupracujeme v oblasti mobilních sítí s partnery. K 30. červnu 2022 jsme měli více než 300 milionů mobilních zákazníků, více než 28 milionů zákazníků s pevným připojením, více než 22 milionů televizních zákazníků a 160 milionů připojených IoT zařízení a platforem.

Tisková zpráva

V Česku na začátku června odstartuje nová soutěž zaměřená na rozvoj nadějných hráčů esportu nazvaná Vodafone Talent League. Nejen mladým hráčům přinese dlouhodobou možnost k rozvoji, cenné zkušenosti a otevře cestu mezi esportovou elitu. Soutěž bude probíhat online, ale finále pro ty nejlepší týmy se odehraje v prostředí pražské Vodafone PLAYzone Areny.

Už čtyři miliony lidí v Česku ví, co znamená „esport“, a téměř 1,9 milionu Čechů někdy sledovalo esportový zápas, uvádí výzkum agentury STEM/MARK pro Českou asociaci esportu. Diváky esportu jsou přitom nejčastěji mladí lidé ve věku 15 až 29 let. Vodafone mladé podporuje dlouhodobě a přináší jim to, co mají rádi a co potřebují, a to včetně neomezených tarifů #jetovtobě už od 487 korun měsíčně. Dalším logickým krokem je tak podpora esportu, protože liga pro nové talenty v Česku dosud chyběla.

Online hry se zároveň neobejdou bez kvalitního internetového připojení. Vodafone dnes vlastní pevnou sítí pokrývá 1,6 milionu domácností a žádná jiná společnost nenabízí v Česku tak rozsáhlé pokrytí s tak vysokou rychlostí připojení, tedy 1 Gb/s. Díky spolupráci s partnery navíc dokáže Vodafone připojit k této rychlosti dokonce už 2 miliony domácností.

„Žádný sport, ani esport, netvoří jen největší turnaje, ty jsou jen špičkou ledovce. Aby mohla fungovat vrcholová fotbalová liga, je potřeba ekosystém sahající až k žáčkům a školním turnajům v kopané. Stejně tak platí, že pro fungování mistrovských esportových utkání tu musí být soutěž, která začínajícím hráčům pomůže v rozvoji. Přesně takovou chceme ve spolupráci s naším partnerem PLAYzone vytvořit,“ říká Barbora Kožíšková, ředitelka komunikace značky Vodafone.

Stamiliony diváků a úspěšní hráči jako vzor

Souboje v počítačových hrách sledují na světě stamiliony lidí a například Johan „N0tail“ Sundstein už dokázal na turnajích vyhrát přes sedm milionů dolarů (zhruba 160 milionů korun), upozorňuje Česká asociace esportu. Hráči esportu se tak stávají důležitými vzory pro mladé lidi.

I proto Vodafone Talent League obsahuje kodex hráče. „Každý sport, i ten elektronický, by měl mimo zábavy vést také k rozvoji osobností mladých hráčů a hráček. Pravidla fair play se netýkají jen dodržování pravidel turnajů, ale i celkového chování lidí ve hře i mimo ni. Vedou hráče a hráčky k tomu, aby spolupracovali v týmu, vážili si svých spoluhráčů, učí je zdravé ctižádosti, ale také respektu k soupeři, pokoře při výhře i při prohře,“ stojí v jeho úvodu.

„Vodafone Talent League otevírá široké možnosti nejen pro naše academy hráče, ale pro všechny, kdo se touží stát součástí esportové scény. Vodafone Talent League umožní hráčům lépe si osvojit potřebné chování a mindset, což je může výrazně posunout a formovat do podoby hráče, kterého chcete mít ve svém týmu. Není to jen o individuální výkonnosti a klikání hlav, ale o týmovosti a šanci prosadit se mezi elitu,“ říká za stávající mistry České republiky, tým Sampi.Tipsport, Klára Ottomanská.

Vodafone Talent League slavnostně odstartuje v sobotu 1. června v pražské Vodafone PLAYzone Areně soubojem těch nejperspektivnějších mladých hráčů z výběrů akademií profesionálních Counter-Strike týmů. Více o soutěži najdete na webu PLAYzone.cz.

Zdroj: www.vodafone.cz

Další články

Další články od Vodafone

Chráníme planetu a životní prostředí: Jaké jsou naše závazky a jaký dopad má naše podnikání?

Chráníme planetu a životní prostředí: Jaké jsou naše závazky a jaký dopad má naše podnikání?

Ve Vodafonu ctíme hned několik pravidel, díky nimž má naše podnikání pozitivní dopad na životní prostředí. Vedle závazku být uhlíkově neutrální, podporujeme vlastními produkty cirkulární ekonomiku, snižujeme ekologickou stopu našich produktů a služeb a s tomu samému motivujeme i naše zákazníky.
| Vodafone
Více dat za stejnou cenu. Pro předplacené karty SAZKAmobil startuje mimořádná nabídka

Více dat za stejnou cenu. Pro předplacené karty SAZKAmobil startuje mimořádná nabídka

Až o 50 procent více dat za stejnou cenu, a to s každým druhým a dalším internetovým balíčkem, mohou nově získat majitelé předplacené karty SAZKAmobil. Například balíček s objemem dat 15 GB tak lze získat za cenu balíčku s 10 GB. Kredit pro SIM karty SAZKAmobil je možné dobít osobně na více než 7 500 terminálech nebo online.
| Vodafone
Program Digitální odysea pomáhá zdarma seniorům vyznat se v online světě. V Česku ho využilo už přes 50 tisíc lidí

Program Digitální odysea pomáhá zdarma seniorům vyznat se v online světě. V Česku ho využilo už přes 50 tisíc lidí

V úterý 1. října slavíme Mezinárodní den seniorů. Nadace Vodafone se dlouhodobě věnuje jejich vzdělávání v digitálním světě. Program Digitální odysea
| Vodafone
3 miliardy do rozvoje sítě pevného internetu

3 miliardy do rozvoje sítě pevného internetu

Dlouhodobou prioritou Vodafonu je budovat a také neustále vylepšovat síť pevného internetu. Naším cílem je zajistit dostupné připojení k síti opravdu pro každého. Být online je totiž důležitou součástí našeho každodenního života.
| Vodafone
Vodafone pomáhá při povodních. Zdarma poskytne neomezená data

Vodafone pomáhá při povodních. Zdarma poskytne neomezená data

V krizových chvílích je důležité, aby lidé mohli zůstat ve spojení. Vodafone umožní lidem nepřetržitě sledovat povodňovou situaci a zůstat v kontaktu s blízkými. Ke všem měsíčním tarifům, které zatím nemají neomezená data, přidá zdarma neomezený datový balíček. Uživatelům s předplacenou kartou nabídne 1 GB dat.
| Vodafone
Největší fotbalový stadion v Česku má nové a rychlé mobilní pokrytí

Největší fotbalový stadion v Česku má nové a rychlé mobilní pokrytí

Vodafone výrazně vylepšil mobilní pokrytí největšího fotbalového stadionu v České republice. Fortuna Arena v pražských Vršovicích, kde hraje domácí zápasy tým SK Slavia Praha, má kapacitu 19 370 sedících diváků. Ať už diváci dorazí na stadion do Edenu na fotbal nebo třeba na koncert, mohou se nově těšit na jednu z nejrychlejších mobilních sítí v zemi. Umožní stahování dat rychlostí až 2 Gb/s.
| Vodafone
Podporujeme firmy i veřejnou správu v digitalizaci

Podporujeme firmy i veřejnou správu v digitalizaci

Cesta k úspěchu je v dnešní době lemována digitálními nástroji. Ve Vodafonu podporujeme díky řešením na míru nejen malé, střední i velké podniky, ale také obce a města. A také poskytujeme pravidelné poradenství prostřednictvím V-Hubu. Mrkněte s námi na detaily a přidejte se k nám.
| Vodafone
Podporujeme komunity a pomáháme se vzděláváním v oblasti digitalizace

Podporujeme komunity a pomáháme se vzděláváním v oblasti digitalizace

Jsme přesvědčeni, že nejlepší věci vznikají, když je společně mohou vytvářet lidé s různými pohledy na věc. Proto podporujeme rozmanitost a inkluzi v celém našem hodnotovém řetězci. Proto spoluvytváříme prostředí, kde se lidé mohou rozvíjet s ohledem na svůj osobní potenciál a kde existuje vzájemný respekt. Jak to děláme?
| Vodafone
Vodafone s ČEZ posilují bezpečnost Jaderné elektrárny Temelín. Ta jako první v Evropě využívá mobilní privátní oddělenou 5G síť

Vodafone s ČEZ posilují bezpečnost Jaderné elektrárny Temelín. Ta jako první v Evropě využívá mobilní privátní oddělenou 5G síť

Parametry, které přináší nejmodernější mobilní síť 5G, je nyní možné využít k vytvoření velmi výkonné, zcela izolované a bezpečné bezdrátové sítě. Právě takovou 5G standalone síť Vodafone nově spustil v pilotním provozu pro společnost ČEZ v temelínské jaderné elektrárně. Jde o první takovou síť v jaderné elektrárně v Evropě. Nasazení nových technologií a způsobů komunikace do ostrého provozu elektrárny teď budou obě strany společně testovat. Půjde například o využití brýlí s rozšířenou realitou.
| Vodafone
Špičkový mobilní tarif nebo pevný internet za 299 Kč měsíčně, k tomu TV zdarma. To nejlepší od Vodafonu si může vyzkoušet každý

Špičkový mobilní tarif nebo pevný internet za 299 Kč měsíčně, k tomu TV zdarma. To nejlepší od Vodafonu si může vyzkoušet každý

Startuje nová kampaň Vodafonu, který své služby nyní nabízí k vyzkoušení a bez závazků za mimořádně výhodných podmínek. Třeba zcela neomezený mobilní tarif Premium 5G jen za 299 korun měsíčně, k tomu zdarma službu Vodafone TV+, nabídka platí na první tři měsíce. I pevný internet do domácnosti, včetně rychlosti 1 Gb/s, lze získat za 299 korun měsíčně, a to na první půlrok. Ke každé rychlosti internetu až po 1 Gb/s je opět i Vodafone TV+,
| Vodafone