SEDAN LEXUS ES PŘEKONAL HRANICI TŘÍ MILIONŮ PRODANÝCH KUSŮ

|

Lexus ES, nejoblíbenější sedan značky Lexus, překročil hranici tří milionů prodaných vozů po celém světě. Tohoto milníku bylo dosaženo pět let po uvedení modelu na trh v západní Evropě a 33 let od chvíle, kdy model ES 250 společně s větším sedanem LS 400 uvedl značku Lexus na trh, zpočátku pouze v USA.

Model ES je v současnosti druhým nejprodávanějším modelem značky Lexus všech dob, hned po crossoveru RX, kterého se dosud celosvětově prodalo 3,6 milionu kusů. Model ES byl také druhým nejoblíbenějším modelem značky Lexus v roce 2022, kdy se ho celosvětově prodalo 167 628 kusů oproti 178 234 kusům modelu RX. Ze sedmi případů, kdy roční prodeje modelu ES překročily 100 000 kusů, byly čtyři v letech 2019-2022.

V Evropě se model ES umístil na čtvrtém místě v prodejním žebříčku Lexus 2022 (4 895 kusů) a je velmi důležitým modelem ve firemních vozových parcích. V nabídce značky Lexus, které jinak dominují crossovery RX, NX a UX, zůstává nejprodávanějším sedanem v regionu.

Lexus ES je oblíbený i v Česku, kde je čtvrtým nejprodávanějším modelem značky. Od jeho uvedení v roce 2018 si ho pořídilo bezmála 400 zákazníků, z toho 110 v loňském roce.

Od roku 1989, kdy se poprvé objevil, se ES etabloval jako klíčový model v prémiovém segmentu E a přitahuje soukromé i firemní řidiče. Tento model byl široce oceňován pro svou luxusní a prostornou kabinu, špičkový komfort ve své třídě, výjimečnou tichost, kultivovanou jízdu a intuitivní jízdní vlastnosti.

Současná generace modelu ES je postavena na uznávané platformě Lexus Global Architecture – K (GA-K), která umožnila designérům prozkoumat limity sedanu v kombinaci s „provokativní elegancí“. Dlouhý rozvor umožňuje posunout kola více do rohů a rozšířit profil předních a zadních pneumatik, přičemž platforma umožňuje také nízkou kapotu a výraznou linii střechy kupé.

Model ES je na trzích západní a střední Evropy k dispozici od roku 2018 jako ES 300h s plynulým a účinným full hybridním systémem Lexus Hybrid Drive čtvrté generace.

Zdroj: www.lexusnews.eu

Lexus

SVĚTOVÁ PREMIÉRA ZCELA NOVÉHO LEXUS LM

Lexus LM je na evropském trhu novým typem vozidla, které dokáže nabídnout vrcholný luxus limuzíny v hávu prostorného MPV. Zkratka LM znamená „Luxury Mover“a je čtvrtým modelem designu Lexus nazvaného „Next Chapter“. Navazuje na úspěšné uvedení SUV Lexus NX a RX, a také čistě elektrického SUV Lexus RZ. LM reprezentuje nejnovější fázi kompletní obnovy produktové nabídky, která zahrnuje nové podvozkové platformy, nové pohony a řadu pokrokových technologií.

Lexus

Lexus představuje ve světové premiéře zcela nový model LBX

Lexus se chlubí úctyhodnou historií posouvání hranic a odmítání zavedených pravidel hry. Již od svého založení v roce 1989 setrvale prosazuje nové způsoby myšlení a nové produkty, kterým se podařilo změnit pohled zákazníků a přetvořit celý trh s prémiovými vozy. Do své sbírky úspěchů dnes značka připisuje nové označení: Lexus LBX.

Lexus

LEXUS LBX V HVĚZDNÉ ROLI NA FILMOVÉM FESTIVALU V BENÁTKÁCH

Přibližně za měsíc se pozornost světa soustředí na benátský ostrov Lido, kde bude zahájen 80. ročník mezinárodního filmového festivalu v Benátkách La Biennale di Venezia 2023. Lexus již posedmé v řadě přijíždí v roli oficiální značky festivalových automobilů. Letos se hlavní role ujímá zcela nový kompaktní crossover Lexus LBX.