Za farmou Český chřest stojí jako zakladatel Jiří Šafář. Tomu se už v minulosti zdárně podařilo pro domácí gastronomii znovuobjevit tradiční český chřest a nyní rozšiřuje svoje podnikání o pěstování křenu. Pod registrovanou značkou Mělnický křen, v jehož oblasti se křen pěstuje, bude letos dodávat čerstvý křen výhradně do sítě obchodů makro ČR pro zákazníky z gastronomie.
Jeho slova potvrzují první reakce z vybraných restaurací, které u příležitosti zahájení spolupráce obdržely od velkoobchodu makro ČR vzorky mělnického křenu k vyzkoušení. „Jde o skvělý palčivý křen, který velice dobře funguje s poctivou českou kuchyní, na kterou se v našich restauracích soustředíme. Výborný byl čerstvě nastrouhaný vedle pečeného kolena a pražské šunky, skvěle fungoval při přípravě křenové omáčky. Máme z této iniciativy radost, na využívání lokálních surovin je u nás kladen velký důraz a pro naše hosty je to velmi důležitá hodnota,“ říká Jiří Vyšata, šéfkuchař společnosti Le Hotels Group provozující šest hotelů v centru Prahy a konferenční centrum Grandior.
Zdroj: www.makro.cz