Dárky do Štědrého dne a doprava zdarma. Takové byly Vánoce s Alzou. Dnes začíná povánoční výprodej

|

Praha 27. 12. 2023 – I o letošních Vánocích se největší český e-shop Alza.cz snažil zákazníkům co nejvíce zpříjemnit prožití svátků. Díky unikátní službě Do půlnoci objednáš, ráno v AlzaBoxu máš objednávky uskutečněné do 22. prosince stihla Alza doručit do Štědrého dne. Alza má pro své zákazníky připravené ale i další skvělé cenové nabídky. Dnes (27. 12.) spouští výprodej.

Hity letošních Vánoc byly sběratelské stavebnice LEGO Harry Potter a herní konzole – Playstation 5 a Xbox Series X. Zájem byl také o knihy, bezdrátová sluchátka (Apple AirPods Pro), hry na konzole a chytré hodinky,” říká PR manažerka Alzy Eliška Čeřovská. Co se týče elektroniky, zákaznici o letošních Vánocích nejvíce nakupovali mobilní telefony, nejvíc novinky iPhone 15 Pro a iPhone 15 Pro Max. Dále notebooky a domácí elektro v čele s robotickými vysavači a automatickými kávovary.

Vedly stavebnice, překvapily oříšky

Mezi hračkami byl vedle LEGO® stavebnic velký zájem také o Pokémon karty, společenskou hru Krycí jména a interaktivní digitální mazlíčky Bitzee. Populární byly i kávové kapsle, svíčky a dárkové kosmetické sady. Přišlo ovšem i několik překvapení. Do první třicítky zboží, kterého se prodalo nejvíce, se probojovalo například i stelivo pro kočky nebo kešu oříšky.

Výprodej začíná

V Alze povánoční výprodej začíná dnes 27. prosince 2023 a potrvá i v průběhu ledna. Mezi zákazníky jde tradičně o oblíbenou slevovou akci, ve které utratí peníze nebo poukazy, které dostali pod stromeček. Alza do výprodeje zařazuje pouze produkty, u kterých poskytuje minimálně 5% slevu proti běžné ceně. Zákazníci se ale mohou těšit i na produkty s 50% slevou. „Stejně jako u všech našich slevových akcí, i v této budeme nabízet pouze poctivé slevy. Výši slev počítáme z běžné ceny určené jako nejnižší cena, za kterou jsme dané zboží nabízeli za předchozích 30 dní. Zákazník má tedy u nás jistotu, že jsou naše slevy opravdové,” vysvětluje Eliška Čeřovská. To i letos potvrdila mimo jiné analýza akcí Black Friday provedená Hlídačem shopů. Ten zkoumal, jak se české e-shopy vypořádaly s novou legislativou ochrany spotřebitele. Alza se stala jedním z těch obchodů, co obstály. „Jsme hrdí, že naše praxe odpovídá našim zásadám a máme radost, že to potvrdil i Hlídač Shopů, který nás sleduje už přes pět let,” říká Petr Bena, místopředseda představenstva Alzy.

Ve výprodeji zákazníci naleznou zlevněné produkty napříč celým portfoliem, jako například robotické i tyčové vysavače, lednice, sluchátka i elektrické zubní kartáčky. Chybět nebudou ani stavebnice LEGO®, kávovary nebo horkovzdušné fritézy, či mobilní telefony a televize. V souvislosti s novoročními předsevzetími zákazníci najdou slevy i v kategorii sport a outdoor včetně fitness a zdravé výživy.

Zboží zákazníci vyzvednou téměř na každém rohu

Mezi nejoblíbenější způsoby doručení objednávek z Alzy patří AlzaBoxy, tento typ dodání volí více než 50 % zákazníků, a to zejména díky možnosti vyzvednutí nonstop, rychlosti dodání v režimu „Do půlnoci objednáš, ráno v AlzaBoxu máš” a jednoduchosti vyzvednutí s využití 6místného PIN kódu v SMS či pomocí aplikace Alzy. V současné době jich je po celé České republice více než 1 600. V Česku jsme letos navýšili kapacitu boxů o 35 % – konkrétně jsme umístili 346 nových AlzaBoxů a na 152 místech České republiky jsme navýšili kapacitu stávajících boxů. Cílem je rozšířit dostupnost výdejních míst pro zákazníky a poskytnout jim pohodlnou možnost vyzvednutí svých objednávek,” doplňuje Čeřovská.

Silvestr bez starostí

I v období před koncem roku bude chtít Alza zákazníkům nákupy co nejvíce zpříjemnit. Pokud objednají zboží, které bude na vybrané pobočce skladem, tak i 31. prosince do 16:00, si jej budou moci vyzvednout. „O letošních Vánocích do nás vložil důvěru rekordní počet zákazníků. Jsem moc ráda, že jsme jim mohli pomáhat ve vytvoření těch nejpohodovějších Vánoc a věříme, že jim usnadníme nakupování i na Silvestra,” uzavírá Čeřovská.

Zdroj: www.alza.cz

Alza

Alza fandí vzdělání. Podporuje studenty i školy

Praha 24. 1. 2024 – Největší český e-shop Alza.cz nabízí studentům a školám nepřeberné množství produktů ke vzdělávání, ale také vzdělávací i slevové programy. A to nejen na Mezinárodní den vzdělání, který připadá právě na dnešek. V rámci programu Alza pro školy mohou veřejné instituce nakupovat se speciálním ceníkem nebo si vyzkoušet 3D tiskárnu zdarma. Osobní výhody pro studenty zase nabízí mezinárodní studentský program. Zahrnuje slevy a speciální ceníky. Stačí mít platný průkaz ISIC.