Sazka dává výherním losům nový život. Představuje platformu reLosy

Plzeňský Prazdroj

Plzeňský Prazdroj, a. s., je česká firma, pivovar založený v roce 1842, který produkuje první pivo plzeňského typu, Pilsner Urquell. Od roku 2017 patří pod japonskou mateřskou společnost Asahi.

Tuzemské chmelnice pokryje síť meteostanic, všichni pěstitelé získají aktuální data o počasí

Tuzemské chmelnice pokryje síť meteostanic, všichni pěstitelé získají aktuální data o počasí

Klima ve třech tuzemských chmelařských oblastech bude nově sledovat rozsáhlá síť meteostanic. Na chmelnice na Žatecku, Úštěcku i Tršicku je v těchto dnech instalují vědci z výzkumného projektu PRO CHMEL, který inicioval a financuje Plzeňský Prazdroj. Ten loni poskytl chmelařům po třech letech intenzivních měření a vývoje unikátní aplikaci, která jim radí, kdy a v jakém množství mají zavlažovat. Díky nynější instalaci dalších čtyřech desítek meteostanic získají chmelaři ještě lepší informace o aktuálních meteorologických podmínkách na chmelnicích, a to dokonce v reálném čase. Získaná data současně zpřesní prediktivní model v aplikaci PRO CHMEL a pěstitelům tak během sezóny pomohou efektivněji zavlažovat.
| Plzeňský Prazdroj
Birell Active rozšiřuje nabídku o dvě nové příchutě

Birell Active rozšiřuje nabídku o dvě nové příchutě

Nealkoholická piva a radlery si v České republice získávají stále větší oblibu, zájem o ně kontinuálně roste. Čím dál více spotřebitelů volí nealkoholické osvěžení nejen při sportu či řízení, ale i v běžném životě. Trend potvrzuje i značka Birell, která je v tomto segmentu jedničkou. Jen za loňský rok se prodeje čepovaného ochuceného Birellu v českých hospodách a restauracích zvýšily meziročně o víc než 6 %. Pro letošní rok Birell přichází navíc se dvěma novými příchutěmi v řadě Birell Active.
| Plzeňský Prazdroj
Pilsner Urquell Master Bartender poprvé pro veřejnost: Nejlepší výčepní změří síly na Makro Gastro Festivalu

Pilsner Urquell Master Bartender poprvé pro veřejnost: Nejlepší výčepní změří síly na Makro Gastro Festivalu

Finále 19. ročníku prestižní soutěže těch nejlepších výčepních Pilsner Urquell Master Bartender se blíží. Letos proběhne ve dvou dnech 3. dubna v areálu plzeňského pivovaru a 4. dubna v Praze. Soutěž letos přináší historickou novinku – poprvé bude celý druhý finálový den, včetně vyhlášení vítěze, otevřen i pro širokou veřejnost, a to v rámci Makro Czech Gastro Festivalu, který proběhne v pražské O2 universum. Návštěvníci tak na vlastní oči uvidí, kdo se stane nejlepším výčepním roku 2025, a ochutnají dokonale načepovaný plzeňský ležák.
| Plzeňský Prazdroj
Jarní tip na zážitek: Prohlídky Plzeňského historického podzemí za svitu baterek

Jarní tip na zážitek: Prohlídky Plzeňského historického podzemí za svitu baterek

Poprvé v letošním roce čeká na obyvatele a návštěvníky západočeské metropole nevšední zážitek – možnost objevovat tajemství labyrintu chodeb, sklepů a studní v Plzeňském historickém podzemí v téměř úplné tmě pouze za svitu baterek! Speciální sedmdesátiminutové prohlídky, které zamíří i do běžně nepřístupné části podzemní chodby, se konají od pátku 11. do neděle 13. dubna – vždy od 17:00 a 18:00.
| Plzeňský Prazdroj
Prazdroj: loni rostl zájem Čechů o ležáky a čepované nealko. Celkové prodeje byly stabilní

Prazdroj: loni rostl zájem Čechů o ležáky a čepované nealko. Celkové prodeje byly stabilní

Plzeňský Prazdroj loni v Česku prodal 7,3 milionu hektolitrů piva a dokázal tak udržet tuzemské prodeje na úrovni roku 2023. Loňské výsledky potvrzují rostoucí oblibu ležáků u českých spotřebitelů a pokračující boom čepovaných nealkoholických piv. Výrazně bodoval i nový ležák Proud. Díky trvalé podpoře, kterou Prazdroj věnuje hospodským, péči o pivo i výčepním, se zároveň daří čelit výraznějšímu poklesu prodejů čepovaného piva v hospodách.
| Plzeňský Prazdroj
Obliba piva mezi ženami v Česku roste, ukazují data Prazdroje. Pomáhá rozmanitá nabídka, nealko a útulnost hospod

Obliba piva mezi ženami v Česku roste, ukazují data Prazdroje. Pomáhá rozmanitá nabídka, nealko a útulnost hospod

Zajdou si ženy raději na pivo nebo na víno? Zatímco odpověď na stejnou otázku je u mužů očekávaná: pivu dává přednost 84 % z nich, preference žen mnohého překvapí. I ony totiž ve většině případů už dávají přednost pivu – 60 % žen jej označilo jako první volbu před vínem. Vyplývá to z aktuálního průzkumu[1] Plzeňského Prazdroje u příležitosti Mezinárodního dne žen. Obliba piva včetně nealkoholického mezi ženami přitom roste: před třemi lety byl mezi milovnicemi piva a vína jen nepatrný rozdíl, pivu dávalo přednost 52 % z nich.
| Plzeňský Prazdroj
Bednáři z Prazdroje smolili obří dubové sudy. Slouží k ověřování neměnné chuti plzeňského ležáku

Bednáři z Prazdroje smolili obří dubové sudy. Slouží k ověřování neměnné chuti plzeňského ležáku

Bednářská parta z Plzeňského Prazdroje odstartovala tradiční jarní smolení dubových ležáckých sudů vážících až 950 kilogramů. Nový vnitřní povrch ze smoly uvařené podle vlastní receptury aktuálně dostane 20 ležáckých sudů z více než stovky. V nich v historických pivovarských sklepích zraje část várky Pilsner Urquell identicky jako před 182 lety. Kvašení a zrání ležáku v dubových sudech a původních podmínkách je klíčové pro sledování neměnné chuti plzeňského piva. Sládkům tak umožňuje porovnávat pivo uvařené tradičním a moderním technologickým postupem a strážit jeho stále stejnou chuť.
| Plzeňský Prazdroj
Velkopopovický pivovar znovu finančně podpoří prospěšné projekty na rozvoj místních komunit

Velkopopovický pivovar znovu finančně podpoří prospěšné projekty na rozvoj místních komunit

Sportovní ples, rekonstrukce zavlažování na fotbalovém hřišti nebo pořízení knihobudky. To jsou jen některé z veřejně prospěšných aktivit, které loni podpořil Velkopopovický pivovar prostřednictvím Fondu Plzeňského Prazdroje. Pivovar na prospěšné projekty ve Velkých Popovicích a okolí přispěje i letos. Místní spolky a další organizace mohou žádat o poskytnutí grantu ve výši až 75 000 Kč do konce března.
| Plzeňský Prazdroj
Plzeňský pivovar opět podpoří prospěšné projekty z Fondu Plzeňského Prazdroje

Plzeňský pivovar opět podpoří prospěšné projekty z Fondu Plzeňského Prazdroje

Nápady na oživení veřejných prostor, projekty na ochranu přírody, nebo kulturní a společenské akce teď můžou žádat o finanční podporu od plzeňského pivovaru. Ten prostřednictvím svého Fondu Plzeňského Prazdroje i v letošním roce přispěje na jednotlivé aktivity a projekty až 75 000 Kč. V loňském roce pivovar finančně pomohl například s pořízením uniforem pro plzeňské záchranáře, pořádáním filmového festivalu nebo s navracením pestrosti a rozmanitosti do okolní krajiny.
| Plzeňský Prazdroj
Radegast opět finančně podpoří projekty na ochranu přírody nebo rozvoj sousedských vztahů

Radegast opět finančně podpoří projekty na ochranu přírody nebo rozvoj sousedských vztahů

Technika pro ochránce přírody, rozvoj turistických stezek nebo příspěvek dobrovolným hasičům na rekonstrukci požárních stříkaček. To jsou jen některé z užitečných aktivit, které Pivovar Radegast loni podpořil prostřednictvím Fondu Plzeňského Prazdroje. Nošovický pivovar dlouhodobě chrání jedinečnou přírodu Moravskoslezských Beskyd a rozvíjí život místních komunit. Vybrané prospěšné projekty podpoří i letos. Spolky a organizace mohou žádat o poskytnutí grantu ve výši až 75 000 Kč až do konce března.
| Plzeňský Prazdroj
Novým generálním ředitelem Plzeňského Prazdroje se stal Michał Mrowiec

Novým generálním ředitelem Plzeňského Prazdroje se stal Michał Mrowiec

Michał Mrowiec (55) se stal od února novým generálním ředitelem Plzeňského Prazdroje. Ve funkci nahradil Dragose Constantinesca, který se nově posouvá do vedení společnosti Asahi Europe & International.
| Plzeňský Prazdroj
Kvalita piva v hospodách se výrazně zlepšila, ukazuje pivovarské ocenění Hvězda sládků

Kvalita piva v hospodách se výrazně zlepšila, ukazuje pivovarské ocenění Hvězda sládků

Pivo je stále důležitou součástí tuzemské gastronomie. V hospodách si ho dává 8 z 10 hostů, v restauracích pak 4 z 10 hostů. K celkovému obratu hospod přispívá dokonce ze 48 %. Pro provozovatele a výčepní je tak zásadní o pivo pečovat. Protože host spokojený s kvalitou piva udělá o dvě návštěvy za měsíc více než ten nespokojený. A že kvalita čepovaného piva v tuzemských podnicích setrvale roste, dokazuje i ocenění Hvězda sládků, které Plzeňský Prazdroj od roku 2019 uděluje hospodám, restauracím a barům za vynikající péči o čepované pivo. Za šest let se počet oceněných hospod zvýšil skoro trojnásobně. Pro rok 2025 ocenění získalo již 892 podniků, přičemž nejrychleji přibývá hospod a restaurací se skvěle ošetřeným pivem v obcích do 5000 obyvatel.
| Plzeňský Prazdroj
Kvalita piva v hospodách se výrazně zlepšila, ukazuje pivovarské ocenění Hvězda sládků

Kvalita piva v hospodách se výrazně zlepšila, ukazuje pivovarské ocenění Hvězda sládků

Pivo je stále důležitou součástí tuzemské gastronomie. V hospodách si ho dává 8 z 10 hostů, v restauracích pak 4 z 10 hostů. K celkovému obratu hospod přispívá dokonce ze 48 %. Pro provozovatele a výčepní je tak zásadní o pivo pečovat. Protože host spokojený s kvalitou piva udělá o dvě návštěvy za měsíc více než ten nespokojený. A že kvalita čepovaného piva v tuzemských podnicích setrvale roste, dokazuje i ocenění Hvězda sládků, které Plzeňský Prazdroj od roku 2019 uděluje hospodám, restauracím a barům za vynikající péči o čepované pivo. Za šest let se počet oceněných hospod zvýšil skoro trojnásobně. Pro rok 2025 ocenění získalo již 892 podniků, přičemž nejrychleji přibývá hospod a restaurací se skvěle ošetřeným pivem v obcích do 5000 obyvatel.
| Plzeňský Prazdroj
Kvalita piva v hospodách se výrazně zlepšila, ukazuje pivovarské ocenění Hvězda sládků

Kvalita piva v hospodách se výrazně zlepšila, ukazuje pivovarské ocenění Hvězda sládků

Pivo je stále důležitou součástí tuzemské gastronomie. V hospodách si ho dává 8 z 10 hostů, v restauracích pak 4 z 10 hostů. K celkovému obratu hospod přispívá dokonce ze 48 %. Pro provozovatele a výčepní je tak zásadní o pivo pečovat. Protože host spokojený s kvalitou piva udělá o dvě návštěvy za měsíc více než ten nespokojený. A že kvalita čepovaného piva v tuzemských podnicích setrvale roste, dokazuje i ocenění Hvězda sládků, které Plzeňský Prazdroj od roku 2019 uděluje hospodám, restauracím a barům za vynikající péči o čepované pivo. Za šest let se počet oceněných hospod zvýšil skoro trojnásobně. Pro rok 2025 ocenění získalo již 892 podniků, přičemž nejrychleji přibývá hospod a restaurací se skvěle ošetřeným pivem v obcích do 5000 obyvatel.
| Plzeňský Prazdroj
Kvalita piva v hospodách se výrazně zlepšila, ukazuje pivovarské ocenění Hvězda sládků

Kvalita piva v hospodách se výrazně zlepšila, ukazuje pivovarské ocenění Hvězda sládků

Pivo je stále důležitou součástí tuzemské gastronomie. V hospodách si ho dává 8 z 10 hostů, v restauracích pak 4 z 10 hostů. K celkovému obratu hospod přispívá dokonce ze 48 %. Pro provozovatele a výčepní je tak zásadní o pivo pečovat. Protože host spokojený s kvalitou piva udělá o dvě návštěvy za měsíc více než ten nespokojený. A že kvalita čepovaného piva v tuzemských podnicích setrvale roste, dokazuje i ocenění Hvězda sládků, které Plzeňský Prazdroj od roku 2019 uděluje hospodám, restauracím a barům za vynikající péči o čepované pivo. Za šest let se počet oceněných hospod zvýšil skoro trojnásobně. Pro rok 2025 ocenění získalo již 892 podniků, přičemž nejrychleji přibývá hospod a restaurací se skvěle ošetřeným pivem v obcích do 5000 obyvatel.
| Plzeňský Prazdroj
Kvalita piva v hospodách se výrazně zlepšila, ukazuje pivovarské ocenění Hvězda sládků

Kvalita piva v hospodách se výrazně zlepšila, ukazuje pivovarské ocenění Hvězda sládků

Pivo je stále důležitou součástí tuzemské gastronomie. V hospodách si ho dává 8 z 10 hostů, v restauracích pak 4 z 10 hostů. K celkovému obratu hospod přispívá dokonce ze 48 %. Pro provozovatele a výčepní je tak zásadní o pivo pečovat. Protože host spokojený s kvalitou piva udělá o dvě návštěvy za měsíc více než ten nespokojený. A že kvalita čepovaného piva v tuzemských podnicích setrvale roste, dokazuje i ocenění Hvězda sládků, které Plzeňský Prazdroj od roku 2019 uděluje hospodám, restauracím a barům za vynikající péči o čepované pivo. Za šest let se počet oceněných hospod zvýšil skoro trojnásobně. Pro rok 2025 ocenění získalo již 892 podniků, přičemž nejrychleji přibývá hospod a restaurací se skvěle ošetřeným pivem v obcích do 5000 obyvatel.
| Plzeňský Prazdroj
Kvalita piva v hospodách se výrazně zlepšila, ukazuje pivovarské ocenění Hvězda sládků

Kvalita piva v hospodách se výrazně zlepšila, ukazuje pivovarské ocenění Hvězda sládků

Pivo je stále důležitou součástí tuzemské gastronomie. V hospodách si ho dává 8 z 10 hostů, v restauracích pak 4 z 10 hostů. K celkovému obratu hospod přispívá dokonce ze 48 %. Pro provozovatele a výčepní je tak zásadní o pivo pečovat. Protože host spokojený s kvalitou piva udělá o dvě návštěvy za měsíc více než ten nespokojený. A že kvalita čepovaného piva v tuzemských podnicích setrvale roste, dokazuje i ocenění Hvězda sládků, které Plzeňský Prazdroj od roku 2019 uděluje hospodám, restauracím a barům za vynikající péči o čepované pivo. Za šest let se počet oceněných hospod zvýšil skoro trojnásobně. Pro rok 2025 ocenění získalo již 892 podniků, přičemž nejrychleji přibývá hospod a restaurací se skvěle ošetřeným pivem v obcích do 5000 obyvatel.
| Plzeňský Prazdroj
Kvalita piva v hospodách se výrazně zlepšila, ukazuje pivovarské ocenění Hvězda sládků

Kvalita piva v hospodách se výrazně zlepšila, ukazuje pivovarské ocenění Hvězda sládků

Pivo je stále důležitou součástí tuzemské gastronomie. V hospodách si ho dává 8 z 10 hostů, v restauracích pak 4 z 10 hostů. K celkovému obratu hospod přispívá dokonce ze 48 %. Pro provozovatele a výčepní je tak zásadní o pivo pečovat. Protože host spokojený s kvalitou piva udělá o dvě návštěvy za měsíc více než ten nespokojený. A že kvalita čepovaného piva v tuzemských podnicích setrvale roste, dokazuje i ocenění Hvězda sládků, které Plzeňský Prazdroj od roku 2019 uděluje hospodám, restauracím a barům za vynikající péči o čepované pivo. Za šest let se počet oceněných hospod zvýšil skoro trojnásobně. Pro rok 2025 ocenění získalo již 892 podniků, přičemž nejrychleji přibývá hospod a restaurací se skvěle ošetřeným pivem v obcích do 5000 obyvatel.
| Plzeňský Prazdroj
Kvalita piva v hospodách se výrazně zlepšila, ukazuje pivovarské ocenění Hvězda sládků

Kvalita piva v hospodách se výrazně zlepšila, ukazuje pivovarské ocenění Hvězda sládků

Pivo je stále důležitou součástí tuzemské gastronomie. V hospodách si ho dává 8 z 10 hostů, v restauracích pak 4 z 10 hostů. K celkovému obratu hospod přispívá dokonce ze 48 %. Pro provozovatele a výčepní je tak zásadní o pivo pečovat. Protože host spokojený s kvalitou piva udělá o dvě návštěvy za měsíc více než ten nespokojený. A že kvalita čepovaného piva v tuzemských podnicích setrvale roste, dokazuje i ocenění Hvězda sládků, které Plzeňský Prazdroj od roku 2019 uděluje hospodám, restauracím a barům za vynikající péči o čepované pivo. Za šest let se počet oceněných hospod zvýšil skoro trojnásobně. Pro rok 2025 ocenění získalo již 892 podniků, přičemž nejrychleji přibývá hospod a restaurací se skvěle ošetřeným pivem v obcích do 5000 obyvatel.
| Plzeňský Prazdroj
Kvalita piva v hospodách se výrazně zlepšila, ukazuje pivovarské ocenění Hvězda sládků

Kvalita piva v hospodách se výrazně zlepšila, ukazuje pivovarské ocenění Hvězda sládků

Pivo je stále důležitou součástí tuzemské gastronomie. V hospodách si ho dává 8 z 10 hostů, v restauracích pak 4 z 10 hostů. K celkovému obratu hospod přispívá dokonce ze 48 %. Pro provozovatele a výčepní je tak zásadní o pivo pečovat. Protože host spokojený s kvalitou piva udělá o dvě návštěvy za měsíc více než ten nespokojený. A že kvalita čepovaného piva v tuzemských podnicích setrvale roste, dokazuje i ocenění Hvězda sládků, které Plzeňský Prazdroj od roku 2019 uděluje hospodám, restauracím a barům za vynikající péči o čepované pivo. Za šest let se počet oceněných hospod zvýšil skoro trojnásobně. Pro rok 2025 ocenění získalo již 892 podniků, přičemž nejrychleji přibývá hospod a restaurací se skvěle ošetřeným pivem v obcích do 5000 obyvatel.
| Plzeňský Prazdroj
Kvalita piva v hospodách se výrazně zlepšila, ukazuje pivovarské ocenění Hvězda sládků

Kvalita piva v hospodách se výrazně zlepšila, ukazuje pivovarské ocenění Hvězda sládků

Pivo je stále důležitou součástí tuzemské gastronomie. V hospodách si ho dává 8 z 10 hostů, v restauracích pak 4 z 10 hostů. K celkovému obratu hospod přispívá dokonce ze 48 %. Pro provozovatele a výčepní je tak zásadní o pivo pečovat. Protože host spokojený s kvalitou piva udělá o dvě návštěvy za měsíc více než ten nespokojený. A že kvalita čepovaného piva v tuzemských podnicích setrvale roste, dokazuje i ocenění Hvězda sládků, které Plzeňský Prazdroj od roku 2019 uděluje hospodám, restauracím a barům za vynikající péči o čepované pivo. Za šest let se počet oceněných hospod zvýšil skoro trojnásobně. Pro rok 2025 ocenění získalo již 892 podniků, přičemž nejrychleji přibývá hospod a restaurací se skvěle ošetřeným pivem v obcích do 5000 obyvatel.
| Plzeňský Prazdroj
Kvalita piva v hospodách se výrazně zlepšila, ukazuje pivovarské ocenění Hvězda sládků

Kvalita piva v hospodách se výrazně zlepšila, ukazuje pivovarské ocenění Hvězda sládků

Pivo je stále důležitou součástí tuzemské gastronomie. V hospodách si ho dává 8 z 10 hostů, v restauracích pak 4 z 10 hostů. K celkovému obratu hospod přispívá dokonce ze 48 %. Pro provozovatele a výčepní je tak zásadní o pivo pečovat. Protože host spokojený s kvalitou piva udělá o dvě návštěvy za měsíc více než ten nespokojený. A že kvalita čepovaného piva v tuzemských podnicích setrvale roste, dokazuje i ocenění Hvězda sládků, které Plzeňský Prazdroj od roku 2019 uděluje hospodám, restauracím a barům za vynikající péči o čepované pivo. Za šest let se počet oceněných hospod zvýšil skoro trojnásobně. Pro rok 2025 ocenění získalo již 892 podniků, přičemž nejrychleji přibývá hospod a restaurací se skvěle ošetřeným pivem v obcích do 5000 obyvatel.
| Plzeňský Prazdroj
Kvalita piva v hospodách se výrazně zlepšila, ukazuje pivovarské ocenění Hvězda sládků

Kvalita piva v hospodách se výrazně zlepšila, ukazuje pivovarské ocenění Hvězda sládků

Pivo je stále důležitou součástí tuzemské gastronomie. V hospodách si ho dává 8 z 10 hostů, v restauracích pak 4 z 10 hostů. K celkovému obratu hospod přispívá dokonce ze 48 %. Pro provozovatele a výčepní je tak zásadní o pivo pečovat. Protože host spokojený s kvalitou piva udělá o dvě návštěvy za měsíc více než ten nespokojený. A že kvalita čepovaného piva v tuzemských podnicích setrvale roste, dokazuje i ocenění Hvězda sládků, které Plzeňský Prazdroj od roku 2019 uděluje hospodám, restauracím a barům za vynikající péči o čepované pivo. Za šest let se počet oceněných hospod zvýšil skoro trojnásobně. Pro rok 2025 ocenění získalo již 892 podniků, přičemž nejrychleji přibývá hospod a restaurací se skvěle ošetřeným pivem v obcích do 5000 obyvatel.
| Plzeňský Prazdroj
Kvalita piva v hospodách se výrazně zlepšila, ukazuje pivovarské ocenění Hvězda sládků

Kvalita piva v hospodách se výrazně zlepšila, ukazuje pivovarské ocenění Hvězda sládků

Pivo je stále důležitou součástí tuzemské gastronomie. V hospodách si ho dává 8 z 10 hostů, v restauracích pak 4 z 10 hostů. K celkovému obratu hospod přispívá dokonce ze 48 %. Pro provozovatele a výčepní je tak zásadní o pivo pečovat. Protože host spokojený s kvalitou piva udělá o dvě návštěvy za měsíc více než ten nespokojený. A že kvalita čepovaného piva v tuzemských podnicích setrvale roste, dokazuje i ocenění Hvězda sládků, které Plzeňský Prazdroj od roku 2019 uděluje hospodám, restauracím a barům za vynikající péči o čepované pivo. Za šest let se počet oceněných hospod zvýšil skoro trojnásobně. Pro rok 2025 ocenění získalo již 892 podniků, přičemž nejrychleji přibývá hospod a restaurací se skvěle ošetřeným pivem v obcích do 5000 obyvatel.
| Plzeňský Prazdroj
Kvalita piva v hospodách se výrazně zlepšila, ukazuje pivovarské ocenění Hvězda sládků

Kvalita piva v hospodách se výrazně zlepšila, ukazuje pivovarské ocenění Hvězda sládků

Pivo je stále důležitou součástí tuzemské gastronomie. V hospodách si ho dává 8 z 10 hostů, v restauracích pak 4 z 10 hostů. K celkovému obratu hospod přispívá dokonce ze 48 %. Pro provozovatele a výčepní je tak zásadní o pivo pečovat. Protože host spokojený s kvalitou piva udělá o dvě návštěvy za měsíc více než ten nespokojený. A že kvalita čepovaného piva v tuzemských podnicích setrvale roste, dokazuje i ocenění Hvězda sládků, které Plzeňský Prazdroj od roku 2019 uděluje hospodám, restauracím a barům za vynikající péči o čepované pivo. Za šest let se počet oceněných hospod zvýšil skoro trojnásobně. Pro rok 2025 ocenění získalo již 892 podniků, přičemž nejrychleji přibývá hospod a restaurací se skvěle ošetřeným pivem v obcích do 5000 obyvatel.
| Plzeňský Prazdroj
Kvalita piva v hospodách se výrazně zlepšila, ukazuje pivovarské ocenění Hvězda sládků

Kvalita piva v hospodách se výrazně zlepšila, ukazuje pivovarské ocenění Hvězda sládků

Pivo je stále důležitou součástí tuzemské gastronomie. V hospodách si ho dává 8 z 10 hostů, v restauracích pak 4 z 10 hostů. K celkovému obratu hospod přispívá dokonce ze 48 %. Pro provozovatele a výčepní je tak zásadní o pivo pečovat. Protože host spokojený s kvalitou piva udělá o dvě návštěvy za měsíc více než ten nespokojený. A že kvalita čepovaného piva v tuzemských podnicích setrvale roste, dokazuje i ocenění Hvězda sládků, které Plzeňský Prazdroj od roku 2019 uděluje hospodám, restauracím a barům za vynikající péči o čepované pivo. Za šest let se počet oceněných hospod zvýšil skoro trojnásobně. Pro rok 2025 ocenění získalo již 892 podniků, přičemž nejrychleji přibývá hospod a restaurací se skvěle ošetřeným pivem v obcích do 5000 obyvatel.
| Plzeňský Prazdroj
Pivní speciál od značky Elektrárna v březnu oslaví ženy (nejen) v pivovarnictví

Pivní speciál od značky Elektrárna v březnu oslaví ženy (nejen) v pivovarnictví

Experimentální pivovar Plzeňského Prazdroje se svou značkou Elektrárna se tradičně podílí na globální akci Pink Boots Collaboration Brew Day. Společným cílem zapojených pivovarů z celého světa, včetně těch českých, je uvařit speciální pivo na podporu všech žen, především ale žen pracujících v pivovarnictví a v příbuzných oborech. Symbolicky 8. března tak bude v prodeji v on-line obchodě Rohlík.cz limitovaná edice piva Raise Your Glass APA značky Elektrárna.
| Plzeňský Prazdroj
Strážkyně hořkosti: Karin Lednická získala ocenění Pivovaru Radegast za vytrvalý „boj“ proti zapomnění

Strážkyně hořkosti: Karin Lednická získala ocenění Pivovaru Radegast za vytrvalý „boj“ proti zapomnění

Pivovar Radegast udělil již po třetí titul Radegastův Strážce Hořkosti. Za rok 2024 putuje do rukou spisovatelky Karin Lednické, autorky trilogie Šikmý kostel. Ocenění získala za neúnavnou snahu uchovávat paměť Moravskoslezského kraje a za odhodlání čelit „hořkým“ životním výzvám. Součástí tohoto prestižního titulu je i pojmenování ležáckého tanku v nošovickém pivovaru po oceněné osobnosti.
| Plzeňský Prazdroj
Plzeňský Prazdroj loni navštívilo téměř 610 tisíc lidí. Rekordní počet turistů hlásí historické podzemí

Plzeňský Prazdroj loni navštívilo téměř 610 tisíc lidí. Rekordní počet turistů hlásí historické podzemí

Do Plzeňského Prazdroje v loňském roce zavítalo bezmála 610 tisíc lidí. Významně posílil zájem turistů o prohlídkové trasy přímo v areálu plzeňského pivovaru, rekord pak zaznamenalo Plzeňské historické podzemí, které navštívilo nejvíce turistů od zpřístupnění v roce 1985.
| Plzeňský Prazdroj
Tradiční zabijačkové hody v Plzeňském Prazdroji se letos konají v sobotu 8. března

Tradiční zabijačkové hody v Plzeňském Prazdroji se letos konají v sobotu 8. března

Masopust je tradiční dobou hodování a veselí, ke kterému patří taneční zábavy, průvody masek a také zabijačky. Zabijačkové speciality v mistrovském provedení v kombinaci se skvěle načepovaným pivem Pilsner Urquell přímo od zdroje nabídnou v sobotu 8. března od 10 do 16 hodin zabijačkové hody na nádvoří pivovaru Plzeňský Prazdroj. Vstup je zdarma.
| Plzeňský Prazdroj