Zlín··2 min

Z cesty na mostě u Kudlovské přehrady bude do konce prázdnin jednosměrka

Zlín

Zlín

Zlín (v letech 1949–1989 Gottwaldov, německy Zlin) je statutární město na východě Moravy. Leží v údolí řeky Dřevnice na rozhraní Hostýnských a Vizovických vrchů. Je centrem Zlínského kraje. V samotném městě žije přibližně 74 tisíc obyvatel, v jeho aglomeraci poté asi 130 tisíc obyvatel.

Tisková zpráva

Ve směru z centra na Lesní čtvrť budou osobní a nákladní vozy jezdit až do konce prázdnin jednosměrně. Opačným směrem pojedou pouze vozidla MHD.

Objízdná trasa ve směru do centra vede po místních komunikacích Štefánikova, Díly VI. a dále po silnici I/49, tedy po třídě T. Bati.

Zatímco letos se práce dotknou pravé strany mostu, tedy směrem na Lesní čtvrť, v příštím roce se přesunou na protilehlou stranu. Je to z důvodu náročnosti díla, a jelikož se jedná o důležitý dopravní uzel, tak byly práce rozděleny tak, aby probíhaly vždy za prázdninového provozu.

„Snažili jsme se práce na území města Zlína zkoordinovat tak, aby co nejméně zasáhly obyvatele. Samozřejmě, omezení budou. Nejsložitější opravu pro dopravní toky provedla ŘSD v době státních svátků na přelomu června a července, a to opravu ulice Osvoboditelů kolem městského divadla. Snažili jsme se v tomto roce omezit opravy v centru na minimum a pracujeme spíše v okrajových částech města. Mezi klíčové stavby v centru města rozhodně patří modernizace komunikace ve Vavrečkově ulici a především oprava mostu s chodníkem u Kudlovské přehrady,“ uvedl náměstek primátora pro dopravu Michal Čížek.

Zdroj: www.zlin.eu

Další články

Další články od Zlín

Zlín pořizuje 3D model města

Zlín pořizuje 3D model města

Bude sloužit pro práci architektů, projektantů, územních plánovačů, v oblasti cestovního ruchu a bude také přístupný dalším zájemcům z řad odborné i laické veřejnosti.
| Zlín
Nextbike slaví 10 milionů výpůjček sdílených kol, nabídne hodinu zdarma

Nextbike slaví 10 milionů výpůjček sdílených kol, nabídne hodinu zdarma

Nextbike chystá jako poděkování dárek pro stávající i nové uživatele. Na Mezinárodní den bez aut, který letos připadá na neděli 22. září, nabídne po celý den u každé jízdy zdarma hodinu navíc. A jak ji získat? Stačí si do aplikace vložit kód BEZAUT24.
| Zlín
Volby se konají v řádném termínu

Volby se konají v řádném termínu

Vláda o možnosti odložení voleb z důvodu rozsáhlých povodní v České republice jednala 16. září 2024. Z důvodu legislativních komplikací následně rozhodla, že konání voleb do krajských zastupitelstev a senátu proběhne beze změn, s tím, že Ministerstvo vnitra bude pomáhat zajišťovat plynulost a regulérnost voleb v postižených oblastech.
| Zlín
Nebezpečí povodní prověřilo připravenost Zlína na živelnou pohromu

Nebezpečí povodní prověřilo připravenost Zlína na živelnou pohromu

Od pátku 13. do neděle 15. září spadlo v katastru bezmála 250 milimetrů srážek na jeden metr čtvereční. Velká voda nakonec ve městě napáchala pouze lokální škody v okrajových částech. Kvůli zatopení bylo uzavřeno Záhumení v místní části Louky, ulice Pod Suchým dolem a Pekárenská. Voda uzavřela také cyklostezky poblíž Dřevnice. Dočasně musel být uzavřen i železniční podjezd na ulici Dlouhá. V Jaroslavicích se vinou extrémního deště dal do pohybu svah, který následně poničil jeden z domů. Pod vodou zůstalo fotbalové hřiště v Loukách. Z preventivních důvodů byl uzavřen Lesní hřbitov, kde hrozily pády stromů.
| Zlín
MHD bude v pátek jezdit zdarma

MHD bude v pátek jezdit zdarma

Během pátku 20. září si cestující v celé síti MHD ve Zlíně, Otrokovicích i v Želechovicích nad Dřevnicí nebudou muset označovat po nástupu do trolejbusů a autobusů žádné jízdenky. Také průkazky časových jízdenek mohou nechat doma. Zadarmo se budou přepravovat i jízdní kola, samozřejmě bude-li pro ně v konkrétním spoji volný prostor.
| Zlín
Blíží se FOOD TRUCK FESTIVAL. Slibuje gurmánské zážitky i zábavu

Blíží se FOOD TRUCK FESTIVAL. Slibuje gurmánské zážitky i zábavu

Restauratéři v kuchyních na kolách budou připravovat české i zahraniční speciality, navíc oba festivalové dny doprovodí zábavný program.
| Zlín
UPOZORNĚNÍ OBČANŮM. Zlínsko se připravuje na extrémní lijáky

UPOZORNĚNÍ OBČANŮM. Zlínsko se připravuje na extrémní lijáky

17. 05 - Dnes v 15 hodin zasedali v prostorách zlínské radnice vybraní členové povodňové komise, která bude detailně monitorovat aktuální vývoj meteorologické situace v celém katastru. „Hasičská jednotka statutárního města preventivně zmonitorovala všechna krizová místa ve městě, která vyplynula z poslední letní vydatné bouřky. Všechny oblasti jsou vyčištěné tak, aby nic nebránilo odtoku vody,“ informoval primátor a předseda povodňové komise Jiří Korec. Dodal, že zástupci firem a také občané města se dotazovali na možnost vyzvednutí pytlů s pískem. Radnice vítá tuto preventivní aktivitu, avšak nemůže těmto dotazům vyhovět. Zásoby magistrátu totiž nejsou určeny pro prevenci ani veřejnou distribuci, ale pro využití v případě zásahu při povodních. Za preventivní opatření jsou zodpovědní majitelé nemovitostí. Statutární město má aktuálně k dispozici 1400 naplněných pytlů, další tisícovka je připravena k naplnění.
| Zlín
ON-LINE ZPRAVODAJSTVÍ MĚSTA K EXTRÉMNÍM SRÁŽKÁM

ON-LINE ZPRAVODAJSTVÍ MĚSTA K EXTRÉMNÍM SRÁŽKÁM

15.20 - ZOO Zlín ruší kvůli nepříznivému počasí sobotní akci Noc netopýrů. Všechny přihlášené účastníky bude kontaktovat kvůli způsobu vrácení účastnického poplatku.
| Zlín
Vedení města Zlína ještě výrazněji sníží daňovou zátěž občanů

Vedení města Zlína ještě výrazněji sníží daňovou zátěž občanů

V loňském roce schválilo Zastupitelstvo města Zlína po 15 letech zvýšení daně z nemovitosti zhruba o 80 milionů korun, aby zpomalilo růst investičního deficitu. Následně vláda České republiky v rámci konsolidačního balíčku tuto daň navýšila ještě o dalších 110 milionů korun. Tímto vládním krokem se původně plánovaná výše daně z nemovitosti na rok 2024 takřka zdvojnásobila. Město na zvýšení státu nemohlo ze zákona v daném roce reagovat. Zastupitelstvo města proto na svém letošním červnovém zasedání odhlasovalo snížení daně z nemovitosti. Vedení města se však rozhodlo daňovou zátěž občanů snížit ještě výrazněji. Návrh předloží Zastupitelstvu města Zlína na čtvrtečním zasedání.
| Zlín
Zlín bude mít nové centrální hřiště pro malé děti

Zlín bude mít nové centrální hřiště pro malé děti

„Nové centrální hřiště se stane hlavním místem pro rodinné výlety a dětská dobrodružství. Na ploše přibližně 3100 m² najdou malé děti vše, co si jen mohou přát. Hlavní dominantou bude velká pirátská loď, která se stane středobodem dětských her. Děti se mohou těšit na rozmanité prolézačky, které rozvíjejí motorické schopnosti a zajišťují hodiny zábavy. Speciální dráha pro odrážedla a kolečkové brusle pak poskytne bezpečný prostor pro malé závodníky,“ přibližuje náměstek primátora Michal Čížek, který novinku připravoval společně s Odborem městské zeleně Magistrátu města Zlína dva roky.
| Zlín