Zlín··1 min

V sobotu dopoledne nepojedu autobusy linky 38 do továrního areálu

Mezinárodní Festival dechových orchestrů a folklorních souborů FEDO ZLÍN 2024 bude v sobotu 24. srpna 2024 důvodem výlukového opatření na autobusové lince č. 38. V době od 9 do 11:30 h bude tato linka odkloněna mimo tovární areál. Ze zastávky U Zámku pojedou autobusy linky 38 výlukovou trasou na zastávku náměstí Práce a na zastávku Antonínova, pokračovat budou po své pravidelné trase od zastávky Poliklinika. Vynechány budou zastávky Zlín-střed, Dvacátá a J. A. Bati. Toto opatření se v sobotu dopoledne bude týkat tří spojů linky 38.

Zdroj: DSZO

Zdroj: www.zlin.eu

Zadavatel
Zlín

Zlín

Zlín (v letech 1949–1989 Gottwaldov, německy Zlin) je statutární město na východě Moravy. Leží v údolí řeky Dřevnice na rozhraní Hostýnských a Vizovických vrchů. Je centrem Zlínského kraje. V samotném městě žije přibližně 74 tisíc obyvatel, v jeho aglomeraci poté asi 130 tisíc obyvatel.

Další články od Zlín

ON-LINE ZPRAVODAJSTVÍ MĚSTA K EXTRÉMNÍM SRÁŽKÁM
Zlín

ON-LINE ZPRAVODAJSTVÍ MĚSTA K EXTRÉMNÍM SRÁŽKÁM

15.20 - ZOO Zlín ruší kvůli nepříznivému počasí sobotní akci Noc netopýrů. Všechny přihlášené účastníky bude kontaktovat kvůli způsobu vrácení účastnického poplatku.
UPOZORNĚNÍ OBČANŮM. Zlínsko se připravuje na extrémní lijáky
Zlín

UPOZORNĚNÍ OBČANŮM. Zlínsko se připravuje na extrémní lijáky

17. 05 - Dnes v 15 hodin zasedali v prostorách zlínské radnice vybraní členové povodňové komise, která bude detailně monitorovat aktuální vývoj meteorologické situace v celém katastru. „Hasičská jednotka statutárního města preventivně zmonitorovala všechna krizová místa ve městě, která vyplynula z poslední letní vydatné bouřky. Všechny oblasti jsou vyčištěné tak, aby nic nebránilo odtoku vody,“ informoval primátor a předseda povodňové komise Jiří Korec. Dodal, že zástupci firem a také občané města se dotazovali na možnost vyzvednutí pytlů s pískem. Radnice vítá tuto preventivní aktivitu, avšak nemůže těmto dotazům vyhovět. Zásoby magistrátu totiž nejsou určeny pro prevenci ani veřejnou distribuci, ale pro využití v případě zásahu při povodních. Za preventivní opatření jsou zodpovědní majitelé nemovitostí. Statutární město má aktuálně k dispozici 1400 naplněných pytlů, další tisícovka je připravena k naplnění.
Zlín bude mít nové centrální hřiště pro malé děti
Zlín

Zlín bude mít nové centrální hřiště pro malé děti

„Nové centrální hřiště se stane hlavním místem pro rodinné výlety a dětská dobrodružství. Na ploše přibližně 3100 m² najdou malé děti vše, co si jen mohou přát. Hlavní dominantou bude velká pirátská loď, která se stane středobodem dětských her. Děti se mohou těšit na rozmanité prolézačky, které rozvíjejí motorické schopnosti a zajišťují hodiny zábavy. Speciální dráha pro odrážedla a kolečkové brusle pak poskytne bezpečný prostor pro malé závodníky,“ přibližuje náměstek primátora Michal Čížek, který novinku připravoval společně s Odborem městské zeleně Magistrátu města Zlína dva roky.
Vedení města Zlína ještě výrazněji sníží daňovou zátěž občanů
Zlín

Vedení města Zlína ještě výrazněji sníží daňovou zátěž občanů

V loňském roce schválilo Zastupitelstvo města Zlína po 15 letech zvýšení daně z nemovitosti zhruba o 80 milionů korun, aby zpomalilo růst investičního deficitu. Následně vláda České republiky v rámci konsolidačního balíčku tuto daň navýšila ještě o dalších 110 milionů korun. Tímto vládním krokem se původně plánovaná výše daně z nemovitosti na rok 2024 takřka zdvojnásobila. Město na zvýšení státu nemohlo ze zákona v daném roce reagovat. Zastupitelstvo města proto na svém letošním červnovém zasedání odhlasovalo snížení daně z nemovitosti. Vedení města se však rozhodlo daňovou zátěž občanů snížit ještě výrazněji. Návrh předloží Zastupitelstvu města Zlína na čtvrtečním zasedání.
Památkově chráněná tělocvična ZŠ v Dřevnické ulici má nová okna
Zlín

Památkově chráněná tělocvična ZŠ v Dřevnické ulici má nová okna

„Jsme nesmírně rádi, že hned na startu nového školního roku 2024/2025 bylo vše připraveno pro výuku a sportovní vyžití nájemníků,“ uvedla náměstkyně primátora pro školství Martina Hladíková.
Akce Zlín dětem nabídla setkání s hrdiny všedních dnů
Zlín

Akce Zlín dětem nabídla setkání s hrdiny všedních dnů

„Pravidelná každoroční akce si klade za cíl zábavnou formou edukovat děti o bezpečnosti a zároveň působit preventivně. Zlín dětem je součástí projektu Zdravé město Zlín, který financuje oddělení dotací a prevence kriminality Magistrátu města Zlína,” uvedla náměstkyně primátora pro oblast Jana Bazelová.
Vesele do školy, vesele do knihovny. Krajská knihovna nabízí prvňáčkům registraci zdarma
Zlín

Vesele do školy, vesele do knihovny. Krajská knihovna nabízí prvňáčkům registraci zdarma

„Význam čtení pro duševní vývoj dítěte je z psychologického pohledu nenahraditelný. Čtení rozvíjí jazyk, slovní zásobu. Čtením se trénuje paměť, pozornost, rozvíjí se fantazie. Děti, kterým se od útlého věku čte, a které později čtou samy, prospívají lépe ve škole, dobře se učí jazyky, dokáží se lépe vyjadřovat v mluveném i psaném projevu. Lépe se jim rozvíjí logické i abstraktní myšlení a mají větší přehled o světě kolem sebe,“ vysvětluje vedoucí dětského oddělení Jana Hoferková.
Tématem v sobotu začínající 79. sezony v Městském divadle Zlín je láska
Zlín

Tématem v sobotu začínající 79. sezony v Městském divadle Zlín je láska

Na vizuální podobě 79. divadelní sezony se, stejně jako loni, podílel osvědčený tandem složený z grafika Michala Maliny a fotografa Marka Malůška. Jejich zadáním bylo pracovat s tématem nesentimentálně a nahlížet na něj novýma, originálníma očima. „Hledání cesty, jak téma sezóny ztvárnit vizuálně, byla pro divadlo, na které je město Zlín právem hrdé, velká výzva. Nakonec padla volba na koncept, ve kterém dominuje růžová barva, jež nemá být jen symbolem lásky a poselstvím dramaturgického plánu na téma ‚otevřít srdce‘, ale má také do určité míry vzbuzovat pozornost. Do kontrastu s tím pak vstupuje černobílá fotografie doplněná výrazným růžovým prvkem. Divadlo tak svým pojetím akcentuje vyznění interakcí, emocí a situací, které v sobě vizuál v té finální kombinované podobě nese. Přeji divadlu a celé kulturní veřejnosti, ať si novou sezonu v novém formátu užijí,“ uvedla náměstkyně primátora pro kulturu Martina Hladíková.
Zoo Zlín zve na návštěvu, každý pátek v září a říjnu nabízí jednotné vstupné za 100 korun
Zlín

Zoo Zlín zve na návštěvu, každý pátek v září a říjnu nabízí jednotné vstupné za 100 korun

„Rozbíháme náš nový, vstřícný projekt a věříme, že se u návštěvníků setká s ohlasem. Každý pátek v září a říjnu pro všechny nabídneme jednotné vstupné ve výši 100 korun za osobu. Lidé je získají nejen v pokladnách zoo, ale také si mohou na pátky zakoupit zvýhodněné elektronické vstupenky s okamžitým doručením na e-mail. Předpověď slibuje pro nadcházející období příjemné počasí, ideální právě pro návštěvu areálu Zoo Zlín. A třeba naším projektem oslovíme i návštěvníky, kteří k nám již delší dobu nezavítali,“ uvedla vedoucí marketingu Romana Mikešová.
Chystá se výstavba propojení s D49
Zlín

Chystá se výstavba propojení s D49

Vláda ČR uvolnila pro Zlínský kraj na výstavbu přivaděče a obchvatu Zálešné 780 milionů korun, což představuje menší polovinu všech nákladů na propojení dálnice D49 a I/49. Tento záměr prošel i centrální komisí Státního fondu dopravní infrastruktury a nyní už bude záležet na samotné přípravě stavby, která po svém dokončení významně uleví řidičům, kteří se budou moci při průjezdu krajským městem vyhnout jeho centru a pokračovat dál směrem na Vizovice.