V Praze se poslední týden v roce opět uskuteční Týden sportu zdarma

|

Letos se před koncem roku podobně jako v minulých letech opět uskuteční oblíbená akce Týden sportu zdarma, kterou pro Pražany pořádá hlavní město Praha. Od pondělí 25. do neděle 31. prosince bude v Praze možné využívat zdarma řadu sportovišť.

V rámci již patnáctého ročníku akce Týden sportu zdarma se představí rozmanitá nabídka sportovních aktivit pražských sportovních klubů a sportovišť. Seznam míst, které se do akce zapojí, je k dispozici na webových stránkách prahasportovni.cz/tyden-sportu/. V následujících dnech budou další sportoviště přibývat, do nabídky se ještě mohou další sportoviště stále přihlásit.

„Týden sportu je skvělá akce, kdy jsou sportoviště přístupná všem bez rozdílu a Pražané si mohou vyzkoušet místa a aktivity, do kterých by normálně neinvestovali. Doufám, že toho občané využijí a že se po vánočním hodování s mnohými z nich na některé z akcí potkám,“ říká Antonín Klecanda, radní hl. m. Prahy pro oblast školství, sportu a volného času.

V případě některých zařízení je vzhledem k jejich kapacitě vyžadována telefonická či online rezervace. Přístup zdarma rovněž není vždy po celou jejich vánoční otevírací dobu, ale jen ve vybraných dnech a hodinách.

V minulém roce byly do akce zapojeny desítky sportovišť s pestrou nabídkou sportovních disciplín, které přišly využít tisíce lidí. V některých hodinách byla tyto zařízení využita na sto procent jejich kapacity.

Zdroj: www.praha.eu

Praha

Platnost karet Lítačka končících v roce 2024 se automaticky prodlužuje o tři roky

V roce 2024 končí platnost dopravních karet Lítačka, které se začaly vydávat převážně v roce 2020. Pražská městská společnost OICT, jako provozovatel Lítačky, společně s Magistrátem hlavního města Prahy se rozhodly platnost karet Lítačka automaticky prodloužit o další tři roky. Všichni cestující, kterým karta v roce 2024 propadá, tak mohou cestovat s Lítačkou po Praze a Středočeském kraji až do roku 2027.

Praha

Na Silvestra a Nový rok znovu platí na mnoha místech metropole zákaz používání pyrotechniky

V historickém centru Prahy, kolem řeky, v parcích, ale například i v blízkosti nemocnic a sociálních zařízení platí podle vyhlášky z roku 2020 zákaz používání pyrotechnických výrobků. Toto opatření je v platnosti i pro dny jako jsou Silvestr a Nový rok. Hlavní město v této souvislosti letos navíc vytvořilo Desatero pejskařských rad pro bezpečné zvládnutí oslav Vánoc a Silvestra s domácími mazlíčky.

Praha

Svoz tříděného odpadu bude o svátcích na kritických místech posilněn, lidem pomůže také mapa tříděného odpadu

Svoz odpadu na území Prahy se bude i o vánočních a novoročních svátcích uskutečňovat dle harmonogramu. Posilněn bude v předvečer Štědrého dne až do Silvestra na sídlištích a dle situace také na dalších místech. Sběrné dvory zůstanou o svátcích a na přelomu roku zavřené. Odstrojené vánoční stromky mohou lidé u popelnic odkládat až do února. Nejbližší termíny svozu, případně i naplněnost nádob, je možné ověřit prostřednictvím mapy tříděného odpadu.