Týdny pro zdraví přinášejí inspiraci pro zdravější život

|

Mezinárodní iniciativa pro spolupracovníky dm

České Budějovice, 13.10.2023 - Sedmdesát tisíc spolupracovníků společnosti dm v celé Evropě se v těchto dnech může těšit na speciální iniciativu na podporu zdraví. Mezinárodní dm Týdny pro zdraví 2023 se konají od 9. října do 11. listopadu a účastní se jich všech 14 zemí, ve kterých dm drogerie markt působí. Pro spolupracovníky dm je připravena celá řada aktivit, zajímavých přednášek i cenných rad a tipů pro lepší fyzičku, duševní rovnováhu a sociální propojení.

Týdny pro zdraví

Zdroj: Copyrights (c) W. Lienbacher

Zdravé pracovní a životní podmínky svých spolupracovníků klade společnost dm na přední příčky svých hodnot. „Zdraví našich spolupracovníků je pro nás velmi důležité a pohlížíme na něj komplexně, protože jsme si vědomi, že tělesné, duševní i sociální zdraví od sebe nelze oddělit. Naším cílem je povzbudit spolupracovníky napříč Evropou k osvojení si zdravých návyků,“ vysvětluje Jiří Peroutka.

Výzva k pohybu podpoří udržitelné projekty

Vrcholem mezinárodních dm Týdnů pro zdraví bude výzva k pohybu ve dnech 21. a 22. října. Spolupracovníci dm z celé Evropy budou o tomto víkendu sbírat minuty věnované cvičení a dalším sportovním aktivitám. „Ať už společně, nebo sami, ať už běháte, jezdíte na kole, plavete, nebo chodíte na túry – všechno se počítá. Získaný čas se poté převede na peníze, které dm věnuje neziskovým organizacím či na podporu lokálních udržitelných projektů,“ popisuje Jiří Peroutka.

Nápady pro zdravější budoucnost

Na mezinárodní Týdny pro zdraví navazuje další speciální aktivita pro spolupracovníky dm: do poloviny prosince mohou prostřednictvím speciální platformy „Svět nápadů – prostor pro podněty spolupracovníků“ předkládat své vlastní návrhy pro zdravější budoucnost. V každé zemi místní porota nápady posoudí a nominuje ty nejlepší z nich do finálního výběru. Z něj pak mezinárodní porota složená ze spolupracovníků dm z různých oborů vybere ty vítězné, jež se budou dále rozvíjet a zavádět ve všech zemích dm. Všichni spolupracovníci v dm tak získávají příležitost zapojit se a iniciovat změny na mezinárodní úrovni.

Týdny pro zdraví v ČR

V České republice přinášejí Týdny pro zdraví spolupracovníkům dm pestrý výběr aktivit rozložených do pětadvaceti pracovních dní, od webinářů věnovaných péči o duševní rovnováhu, zdravé vyvážené stravě či spánku přes tipy pro zlepšení komunikace s okolím až po recepty na zdravé svačinky a rady pro správné cvičení. Zapojení spolupracovníků je dobrovolné a záleží na jejich vlastním uvážení. Každý z nich dostane tematický dárek v podobě lahve na vodu s logem a nápisem „zdraví“ přeloženým do jazyků všech zapojených zemí.

Zdroj: www.dm.cz

dm

Zvládněte předvánoční úklid ohleduplně k životnímu prostředí. Použijte šetrné čističe a hlídejte si dávkování

Pořádný úklid patří už tradičně k předvánočním úkolům, na který se těší málokdo. Víte, jak ho zvládnout šetrně k přírodě i vlastní peněžence? K dokonale čisté domácnosti není nutné používat desítky různých čisticích prostředků v plastových obalech, které často obsahují nebezpečné chemikálie. Každý, komu leží na srdci udržitelný způsob života, si může vybrat z široké nabídky produktů, které jsou šetrné k životnímu prostředí, a přitom zvládnou účinně uklidit domácnost.

dm

7 příkladů udržitelnosti dm: Od zvýhodněných nákupů produktů se zelenými cenovkami po edukaci veřejnosti i spolupracovníků

Jak dodržovat principy trvalé udržitelnosti s co nejmenším dopadem na prostředí, ve kterém žijeme? Udržitelnost už dávno není jen krok navíc ze strany několika uvědomělých firem. Vyznat se ale v tom, co udržitelnost v praxi znamená, není jednoduché. Drogerie dm se o to snaží dlouhodobě a každý den dokazuje, že to jde. Seznamte se s několika příklady, z nichž lze poznat, že dm to s udržitelností myslí skutečně vážně.

dm

Společnost dm dbá na férové podmínky. Lidskoprávní hodnoty a udržitelný přístup hlídá i u svých obchodních partnerů

České Budějovice, 28.07.2023 – Společnost dm drogerie markt podniká udržitelně a zodpovědně. Nově se řídí německým zákonem o náležité péči v dodavatelském řetězci, který upravuje odpovědnost podniků za dodržování lidských práv a ochranu životního prostředí. Přestože je zákon od nového roku účinný pouze v Německu, k jeho dodržování se zavázala také dm Česká republika.