Společnost dm investuje do kvality rozvoje organizace i spolupracovníků. Zřizuje novou pozici ve všech svých prodejnách

|

Společnost dm změní od června 2024 strukturu pozic ve všech prodejnách dm v Česku. Pro zlepšení produktivity práce a zajištění hladkého chodu jednotlivých směn nově zavede pozici zástupce/zástupkyně vedoucí/ho prodejny. Změna se dotkne všech 256 českých prodejen dm.

nová pracovní pozice

V následujících dnech začne dm vypisovat výběrová řízení, která budou probíhat od konce března do konce dubna. Přihlásit se do nich mohou jak dosavadní spolupracovníci a spolupracovnice dm, tak i externí uchazeči a uchazečky. „Hledáme lidi, kteří mají dobré komunikační a organizační schopnosti, nebojí se převzít zodpovědnost a rádi by se kariérně i osobnostně rozvíjeli a dále vzdělávali,“ popsal Jiří Peroutka, manažer komunikace společnosti dm.

Spolupracovníci či spolupracovnice na nově zřízené pozici budou zastupovat vedoucí jednotlivých prodejen a budou k tomu mít i potřebné kompetence. Doposud zastupovali vedoucí prodejen v době jejich nepřítomnosti pokladní, a za to jim náležel příplatek ke mzdě. Nyní vzniká nová pozice, na níž budou kromě plnění praktických úkolů souvisejících se zástupem kladeny větší požadavky v oblasti soft-skills, zejména výkonu vedení spolupracovníků. Ohodnocení nových spolupracovníků či spolupracovnic bude místo dosavadního příplatku řešeno adekvátní fixní mzdou. V době nepřítomnosti vedoucí či vedoucího budou zástupci a zástupkyně zaštiťovat veškerý chod na směně, a to v prodejně i ve skladu a zázemí. Pracovní náplň bude zahrnovat administrativní úkoly, účast na poradách vedoucích pracovníků, řešení reklamací i zodpovědnost za dodržování standardů dm a zákonných ustanovení. Zároveň se budou podílet na rozvoji a vzdělávání spolupracovníků, za které byli doposud zodpovědní pouze vedoucí prodejny. Prostřednictvím této organizační změny chce dm nabídnout svým zákazníkům ještě lepší servis než doposud. Změna bude mít pozitivní dopad i na trh práce a nabídku nových pracovních míst.

Součástí výběrových řízení je v souladu s firemní filozofií transparentní zveřejnění finančního ohodnocení v náborovém inzerátu. Pro novou pozici je stanovena fixní měsíční mzda ve výši 43 796 Kč za plný úvazek. Nová pozice bude umožňovat i možnost kratšího úvazku, vždy s ohledem na aktuální situaci a provoz dané prodejny. Doporučeno je ukončené středoškolské vzdělání a uživatelská znalost práce na PC.

Dialog a vzájemný respekt patří k prioritám společnosti

Společnost dm v Česku aktuálně zaměstnává více než 4,5 tisíce lidí. Filozofie společnosti staví člověka do středu zájmu, a to nejen zákazníka, ale také každého spolupracovníka. Od roku 2016 patří dm k signatářům evropské Charty diverzity, v níž se zavázala rozvíjet firemní kulturu založenou na vzájemném respektu a ocenění talentu jednotlivce. Součástí závazku je nastavení interních pravidel, která podpoří diverzitu s důrazem na férový nábor a výběr spolupracovníků, přístup ke vzdělávání, kariérní růst, hodnocení a odměňování i osobní a rodinnou situaci.

Více informací o výběrových řízeních na pozici zástupce/zástupkyně vedoucí/ho prodejny naleznete na webu www.dm-jobs.cz/Prodejny.

Zdroj: www.dm.cz

dm

Zdravá sebeláska neznamená sobectví. Dopřejte si meditaci, vědomé stravování a možnost říci „ne“

České Budějovice, 27.06.2023 – V dnešní uspěchané době se často stává, že ženy samy sobě věnují jen minimální pozornost. Svým pocitům, psychickým i fyzickým bolestem, diskomfortu. Mnohdy zcela upozaďují své potřeby ve prospěch okolí. To následně vede k celkové nespokojenosti, životní únavě, pocitu vyhoření, rezignaci. Jak z tohoto bludného kruhu ven? Klíčem je zdravá sebeláska. K podpoře vnitřního klidu, vytvoření bezpečného prostoru a vlastního přijetí však často vede dlouhá a nelehká cesta. Pojďte zjistit, čím začít své putování k nalezení vnitřní harmonie a vztahu sama k sobě. Víte, co můžete udělat hned zítra ráno? Jak na vědomé stravování? Nebo jaké bylinky mohou pomoci?

dm

Společnost dm se stala absolutním vítězem Národní ceny kvality České republiky

Společnost dm drogerie markt si 23. listopadu v prostorách Ministerstva průmyslu a obchodu převzala dvě ocenění Národních cen České republiky. Společnost se stala absolutním vítězem Národní ceny kvality České republiky a zvítězila i v programu EXCELENCE mezi konkurencí z podnikatelského sektoru. Ministerstvo průmyslu a obchodu a Rada kvality České republiky tak společnost dm odměnili za její dlouhodobou filozofii, kterou je nejen péče o zákazníky, ale také o spolupracovníky.