Raiffeisenbank je nejlepší českou bankou v oblasti digitálních řešení

|

Raiffeisenbank se umístila na prvním místě mezinárodní soutěže Euromoney Awards for Excellence 2023 v kategorii Nejlepší banka v oblasti digitálních řešení v České republice. Do soutěže se každoročně přihlásí desítky bank z celého světa a vítěz je volen regionálně.

Soutěž Euromoney Awards for Excellence je každoroční klání na poli globálního bankovního trhu. Oceňuje tak úspěchy a inovace v jednotlivých oblastech napříč zeměmi. Cílem programu je odměnit nejlepší banky na národních trzích, které vynikají v prezentovaných bankovních aktivitách za uplynulý rok.

Euromoney Awards for Excellence funguje již od roku 1992, od té doby každý rok udílí ceny ve stanovených kategoriích. V letošním ročníku se utkal rekordní počet bank, přičemž regionálních cen se rozdalo více než padesát. Raiffeisenbank letos za Českou republiku vyhrála první místo v kategorii nejlepší banka v oblasti digitálních řešení.

„Samotná cena nás samozřejmě velmi potěšila. Vážíme si jí o to více, že se jedná právě o kategorii digitalizace. Získání této mezinárodně uznávané ceny od nezávislé instituce totiž potvrzuje, že v naší cestě za tím, stát se bankou s nejlepšími digitálními kanály na českém trhu, jdeme správným směrem,“ komentuje úspěch generální ředitel Raiffeisenbank Igor Vida.

V uplynulém roce Raiffeisenbank nabídla svým klientům řadu vylepšení a novinek v mobilním bankovnictví jako například zrušení účtu online, zobrazení detailů karty (číslo, platnost, CVC, PIN) nebo blokace obchodníků s uloženou kartou. Uživatelé mohou také využít upozornění na měnovou konverzi, bilanci účtu i karet, push notifikace čekajících plateb a správu investic. Mohou pojmenovávat příjemce plateb, volat bankéři a sjednat schůzku přímo z aplikace bez nutnosti autorizace nebo využívat online Směnárnu a komunikovat prostřednictvím chatbotu a voicebotu. Neklienti si mohou online sjednat kreditní kartu a půjčku přes Bank iD.

Kategorie Nejlepší banka v oblasti digitálních řešení oceňuje bankovní společnost, které se podařilo radikálně přeměnit uživatelský zážitek ze služeb a odlišit se svojí nabídkou od konkurenčních bank. Banka, která tuto cenu získá, je oceněna za přínos unikátního vylepšení v prostoru svých digitálních služeb.

Zdroj: www.rb.cz

Raiffeisen BANK

Raiffeisenbank spouští službu Platba na kontakt

Raiffeisenbank 14. listopadu spouští službu Platba na kontakt. Klienti tak budou moci odeslat platbu pouze se znalostí telefonního čísla příjemce. Raiffeisenbank bude patřit mezi prvních 6 českých bank, které tuto možnost nově zavádí.

Raiffeisen BANK

Za tři čtvrtletí roku 2023 vykázala Raiffeisenbank čistý zisk ve výši 3,96 miliardy korun

Raiffeisenbank představila v loňském září novou verzi aplikace mobilního bankovnictví ve zcela změněné podobě. Tuto verzi původně využívalo zhruba 500 tisíc klientů, přičemž po sloučení s Equa bank v listopadu loňského roku se číslo vyšplhalo na 800 tisíc. „O necelý rok později aplikaci pravidelně každý měsíc využívalo již přes jeden milion uživatelů, tedy dvojnásobek oproti stejnému období loňského roku. Průměrně se každý uživatel do aplikace přihlásil alespoň třicetkrát měsíčně. Toho se nám podařilo dosáhnout i díky tomu, že se při vytváření nových funkcionalit a revidování těch stávajících ptáme klientů na jejich názor,“ říká Igor Vida, předseda představenstva a generální ředitel Raiffeisenbank. „Úspěch, který naše mobilní bankovnictví u klientů získává, pro nás představuje satisfakci a zároveň motivaci přinášet další vylepšení digitálních služeb banky,“ dodává Igor Vida.