Alza··5 min

Alza nově vyřizuje i reklamace zboží zakoupeného na Mall.cz a CZC.cz! A chce ukázat, že to umí rychleji a pohodlněji.

Společnost Alza, jednička české e-commerce, přichází s inovativním přístupem k reklamacím, který potěší většinu zákazníků CZC.cz a Mall.cz. Ti nově mohou reklamovat zboží zakoupené na těchto e-shopech prostřednictvím Alzy s úžasnými výhodami a rychlostí.

Alza přináší revoluční změny v reklamačním procesu, které zvyšují efektivitu a pohodlí pro koncové zákazníky. Firma tak chce zákazníkům ukázat, že jsou reklamace na Alze rychlejší a pohodlnější než u e-shopů Mall.cz a CZC.cz.

„Dlouhodobě investujeme do reklamačního procesu. Zákazník Alzy například může reklamované zboží vrátit přes jeden z našich více než 1 500 AlzaBoxů nebo využít naše pobočky. AlzaBoxy jsou navíc přístupné nonstop a pobočky jsou otevřené 7 dní v týdnu. Nejen díky této unikátní fyzické infrastruktuře jsme při vyřizování reklamací rychlejší a tím pádem u nás zákazníci mají lepší zkušenost s reklamacemi. Teď se o tom mohou přesvědčit i zákazníci Mall.cz či CZC.cz. Z dat totiž vidíme, že většina zákazníků, co někdy nakoupila na těchto dvou e-shopech, nakupuje také na Alze, jsou to tedy i naši zákazníci,” říká místopředseda představenstva Petr Bena a dodává: „V neposlední řadě samo Allegro, které vlastní Mall.cz a CZC.cz, je velmi neurčité ohledně budoucnosti těchto dvou zmíněných e-shopů. Chceme tak dát lidem jistotu pro případ závady zboží. Stačí zaregistrovat zakoupené zboží z Mall.cz nebo CZC.cz v aplikaci Alzy a v případě, že se objeví vada, se o reklamaci postaráme.”

Revoluční tah ve světě e-commerce

Od dnešního dne je tak možné na Alze reklamovat zboží, které zákazník zakoupil na Mall.cz nebo CZC.cz. Tato unikátní prozákaznická služba se vztahuje na zboží zakoupené do 30. 9. 2023. Jediné, co je potřeba, je zboží spolu s fakturou zaregistrovat v aplikaci Alzy, a to nejpozději do 31. 12. 2023. Reklamovat je možné zboží, které zákazník nalezne ve vyhledávači Alzy při registraci produktu. Zaregistrovat je možné téměř 150 000 unikátních položek zboží.

„V případě potřeby je pak možné založit reklamaci online, a to pohodlně přes aplikaci Alzy nebo na webu Alza.cz v sekci "Moje Alza". Reklamované zboží poté stačí vložit do našeho AlzaBoxu, přinést na kteroukoli naši pobočku nebo odeslat poštou. Pokud zboží zákazník pošle k reklamaci poštou, je důležité přiložit průvodní dopis, ve kterém popíše závadu a uvede kontaktní údaje spolu s číslem vytvořené reklamace,” vysvětluje mluvčí Alzy Eliška Čeřovská a doplňuje: „Zákazníci, kteří tak zakoupili nebo do konce září ještě pořídí zboží na Mall.cz či CZC.cz a registrují jej na našich webových stránkách, mají možnost využít rychlého a jednoduchého reklamačního procesu Alzy.”

Reklamace? Rychlá práce!

Reklamace na Alze jsou rychlejší než u Mall.cz a CZC.cz. Více jak polovinu všech reklamací Alza vyřídí do 24 hodin. Zákazníci Alzy navíc mohou díky AlzaBoxům reklamovat zboží kdykoliv a téměř kdekoliv.

„Abychom si ověřili, jak rychlá je naše reklamační služba, provedli jsme tzv. mystery shopping. Jako fyzická osoba jsme zakoupili nabíjecí kabel Swissten a telefon Xiaomi Redmi 10. Jako právnická osoba jsme zakoupili bezdrátová sluchátka Sony. Zboží jsme pořídili na Alza.cz, Mall.cz a CZC.cz a následně jsme jej reklamovali. Výsledek je jasný: všechny reklamační případy Alza vyřídila o poznání rychleji než konkurence*,” říká ředitel reklamací Alzy Lukáš Janeček.

Alza se také v letošním roce může pyšnit reklamačním indexem, kdy 99,9 % reklamací vyřešila k plné spokojenosti zákazníků.

„Z reakce našich zákazníků vidíme, že důležitá je kvalitní nabídka zboží, kvalitní služba doručení a snadné vyřízení reklamací. I když výsledky potvrdily, že Alza patří k nejrychlejším na trhu, pokud jde o vyřízení reklamace, tak mohu slíbit, že neusneme na vavřínech a budeme nadále pracovat na zlepšení reklamačního procesu. Proto i firmám nabízíme plnohodnotnou dvouletou záruku a vyřízení reklamace do 30 dnů. Náš cíl je jednoduchý: nabídnout zákazníkům pohodlný a výhodný nákup, rychlé dodání a prvotřídní zákaznický servis,” uzavírá Bena.

Podmínky jsou definovány pravidly stanovenými společností Alza.cz a jsou k dispozici online na adrese: Umíme to rychleji – Podmínky akce | Alza.cz

*srovnání na základě výpočtu o průměrné době vyřízení reklamačního případu a externího průzkumu zákazníků konkurenčních e-shopů doplněného i o mystery shopping.

Zdroj: www.alza.cz

Zadavatel
Alza

Alza

Alza je největší internetový obchodník, uznávaný lídr a inovátor v oblasti internetového prodeje v Česku a na Slovensku. Byznysové aktivity se od roku 2014 rozšířily do dalších zemí EU.

Další články od Alza

Školní nákupy na Alze vrcholí: Elektronika je nejžádanější, nákup na splátky využívá jen minimum zákazníků
Alza

Školní nákupy na Alze vrcholí: Elektronika je nejžádanější, nákup na splátky využívá jen minimum zákazníků

Před začátkem školního roku vrcholí nákupy školního vybavení a Alza potvrzuje svou pozici lídra české e-commerce s nabídkou všeho, co studenti potřebují – od notebooků po tužky do penálu. Vlastní průzkum Alzy ukázal, že elektronika dominuje školním nákupům, následují sešity, učebnice a psací potřeby. Alza nabízí možnost nákupu na Třetinku nebo splátky. Nákup školních potřeb na splátky však využilo pouze jedno procento zákazníků, ukázal průzkum.
Google představil nové telefony Pixel 9. Na e-shopu alza.cz jsou již v předprodeji s několika zvýhodněními
Alza

Google představil nové telefony Pixel 9. Na e-shopu alza.cz jsou již v předprodeji s několika zvýhodněními

Společnost Google si e-shop alza.cz vybrala jako jednoho z mála partnerů pro prodej nové řady telefonů Google Pixel 9. Všechny modely řady Pixel 9 si zákazníci Alzy již mohou předobjednat s mnoha zvýhodněními. Devátá generace telefonů Google Pixel zahrnuje Pixel 9, Pixel 9 Pro a Pixel 9 Pro XL. Oficiálně se pak tyto mobily začnou prodávat 22. srpna. Nové špičkové telefony zákazníkům nabízí unikátní design, jeden z nejlepších fotoaparátů na trhu či AI asistenta.
Vedra zvyšují poptávku po klimatizacích a ventilátorech. Na e-shopu Alza.cz je o ně mnohem větší zájem než loni
Alza

Vedra zvyšují poptávku po klimatizacích a ventilátorech. Na e-shopu Alza.cz je o ně mnohem větší zájem než loni

Praha 21. 6. 2024 – S blížícím se létem a vyššími teplotami e-shop Alza.cz pozoruje vyšší zájem zákazníků o produkty k chlazení jako jsou ventilátory a klimatizace, ale také zahradní bazény. Obecně je letos o tyto produkty vyšší zájem v porovnání se stejným obdobím loni. Alza na produkty nabízí výhodné slevy ale také doručení do druhého dne nebo doručení zdarma po celé České republice.
Zákazníci s AlzaPlus+ během dvou let ušetřili přes půl miliardy korun
Alza

Zákazníci s AlzaPlus+ během dvou let ušetřili přes půl miliardy korun

Praha 21. 5. 2024 – Je to dva roky, co největší český e-shop Alza.cz zavedl nový standard – doručení zdarma na cokoli díky programu AlzaPlus+. Vyzkoušelo ho už téměř 900 tisíc zákazníků. Do letošního května díky AlzaPlus+ všichni jeho členové z Česka, Slovenska i Maďarska ušetřili už přes půl miliardy korun.
Alza slaví dvanáct měsíců od zavedení novinky v programu Alza pro firmy, je jí dvouletá záruka na cokoli
Alza

Alza slaví dvanáct měsíců od zavedení novinky v programu Alza pro firmy, je jí dvouletá záruka na cokoli

Praha 30. 4. 2024 – Je to 12 měsíců, co firemní zákazníci na Alze začali nakupovat s výhodami běžných spotřebitelů. Společnost Alza od loňského dubna v rámci programu Alza pro firmy nabízí podnikatelům nejen nákupy na splatnost a možnost získat výhodnější ceny, ale i minimálně dvouletou záruku na veškeré zboží, stejně jako koncovým zákazníkům. A další zajímavé benefity.
Alza.cz šetří planetu (nejen na Den Země) díky projektu Nebalení i 24hodinovému provozu AlzaBoxů
Alza

Alza.cz šetří planetu (nejen na Den Země) díky projektu Nebalení i 24hodinovému provozu AlzaBoxů

Praha 22. 4. 2024 – Jednička české e-commerce nejen v oblasti elektroniky společnost Alza od února 2024 vlastní certifikát Udržitelný e-shop roku pro český a slovenský trh, který uděluje Heureka.cz. Většinu objednávek do svých výdejních schránek AlzaBoxů nebalí a díky jejich husté síti po celé České republice, Slovensku i Maďarsku a 24hodinovému provozu přispívá k ochraně životního prostředí.
E-shop Alza.cz má v nabídce tisíce dětských knih. Největší zájem je o ty pro nejmenší
Alza

E-shop Alza.cz má v nabídce tisíce dětských knih. Největší zájem je o ty pro nejmenší

Praha 2. 4. 2024 – Dnes je Mezinárodní den dětské knihy. Od roku 1967 připadá právě na 2. duben, tedy den výročí narození dánského spisovatele Hanse Christiana Andersena. Největší český e-shop Alza.cz má dětské publikace ve své nabídce od roku 2017.
Alza v pražském Showroomu představí v měřítku 1:1 realistický model auta LEGO® PEUGEOT Le Mans
Alza

Alza v pražském Showroomu představí v měřítku 1:1 realistický model auta LEGO® PEUGEOT Le Mans

Praha 25. 3. 2024 – V Showroomu společnosti Alza.cz v pražských Holešovicích zažijí návštěvníci jedinečnou podívanou. Jednička české e-commerce ve spolupráci se společností LEGO představí zákazníkům v Česku unikátní model LEGO® Technic PEUGEOT 9X8 Hybrid Hypercar ze závodů 24 hodin Le Mans. Prohlédnout si ho budou moci už od zítra. Auto v životní velikosti postavené celé z kostek LEGO® bude k vidění až do 14. dubna, následně vyjede do světa. Stavělo se 24 hodin z více než 600 000 dílů.
Během jarních prázdnin je v Alze největší poptávka po výbavě na hokej, sjezdových lyžích, ale i po cyklistických kolech
Alza

Během jarních prázdnin je v Alze největší poptávka po výbavě na hokej, sjezdových lyžích, ale i po cyklistických kolech

Praha 28. 2. 2024 – Jarní prázdniny jsou v plném proudu a největší český e-shop Alza.cz během nich zaznamenává zvýšenou poptávku po zimním vybavení. To teď mohou zákazníci pořídit ve výprodeji i s 30 % slevou. Největší zájem je na Alze zatím o hokejové vybavení, sjezdové lyže a běžky, naopak úpadek zaznamenalo skialpinistické vybavení. Mimo zimní výbavu roste už nyní poptávka také po cyklistických kolech.
Valentýn jednoduše a online. Alza láká na doručení dárků do druhého dne a tisíce produktů skladem
Alza

Valentýn jednoduše a online. Alza láká na doručení dárků do druhého dne a tisíce produktů skladem

Praha 12. 2. 2024 – Největší český e-shop Alza.cz je připravený pomoci zákazníkům s bezstarostnou oslavou Dne zamilovaných. Dárky z lásky můžou pořídit pohodlně a online, nechat si je doručit do druhého dne nebo vybírat z tisíců produktů skladem a vyzvednout si je okamžitě na některé z prodejen.