Obchodník se nezastavil u využití neprodaného ovoce a realizuje také nápad, jak smysluplně využít odkrojky uzenin. Na prodejnách s obsluhovaným pultem se denně krájí čerstvé šunky a salámy, přičemž menší zbytky jako patky, které by dříve končily v odpisech – nyní slouží jako surovina pro přípravu pizza snacku, což rovněž přispívá k lepšímu využití surovin a omezení plýtvání jídlem.
Řada aktivit ke snížení plýtvání potravinami
Albert dlouhodobě bojuje proti plýtvání prostřednictvím řady opatření, jedním z nich je i iniciativa „Pomozte nám neplýtvat“ v rámci které mohou zákazníci pořídit potraviny s blížícím se koncem doby spotřeby s výraznou slevou. Potraviny, které se ani tak neprodají, směřují do potravinových bank a následně k těm nejpotřebnějším. V případě, že potravina není vhodná ke konzumaci, daruje ji řetězec zoologickým zahradám či záchranným stanicím pro zvířata.

Zdroj: www.albert.cz