Plzeňský Prazdroj··3 min

Novým generálním ředitelem Plzeňského Prazdroje se stal Michał Mrowiec

Plzeňský Prazdroj

Plzeňský Prazdroj

Plzeňský Prazdroj, a. s., je česká firma, pivovar založený v roce 1842, který produkuje první pivo plzeňského typu, Pilsner Urquell. Od roku 2017 patří pod japonskou mateřskou společnost Asahi.

Tisková zpráva
Michal Mrowiec, generální ředitel Plzeňského Prazdroje

Michał Mrowiec (55) se stal od února novým generálním ředitelem Plzeňského Prazdroje. Ve funkci nahradil Dragose Constantinesca, který se nově posouvá do vedení společnosti Asahi Europe & International.

Michał Mrowiec přichází do Plzeňského Prazdroje po dvouletém působení v rumunském pivovaru Ursus, kde zastával pozici generálního ředitele. Pod jeho vedením pivovar upevnil svou pozici na rumunském trhu a mimo jiné se mu podařilo úspěšně připravit na nový systém zálohování obalů. „Jsem hrdý na to, že můžu vést Plzeňský Prazdroj, který je nejen pivovarem číslo jedna v Česku, ale i nejvýraznějším propagátorem české pivní kultury v zahraničí. Pracovat pro společnost, která dala světu český ležák, představuje velkou čest i závazek a věřím, že přispěji k jejímu dalšímu pozitivnímu rozvoji,“ říká nový generální ředitel Plzeňského Prazdroje Michał Mrowiec.

Před svým působením v Rumusku pracoval Michał Mrowiec sedm let jako obchodní ředitel ve společnosti Kompania Piwowarska v Polsku, která podobně jako Prazdroj a Ursus patří do skupiny Asahi Europe & International. Před tím vedl obchod polské pobočky Coca-Cola nebo působil jako viceprezident pro prodej ve společnosti Unilever.

Michał je absolventem Ekonomické univerzity v Katovicích. V osobním životě je nadšeným běžcem maratonů a ultra maratonů. Do Česka se přestěhuje společně s manželkou Katarzynou.

Dragos Constantinescu vedl Plzeňský Prazdroj od roku 2021. Během jeho působení společnost realizovala klíčové investice do stáčecích či skladovacích kapacit v pivovarech v Plzni a Velkých Popovicích, spustila velký projekt Pro chmel na podporu českých pěstitelů chmele nebo získala prestižní certifikaci Equal Pay za rovný přístup k odměňování žen a mužů. Nyní byl Dragos Constantinescu jmenován generálním ředitelem Asahi Europe & International. V čele společnosti nahradí Paola Lanzarottiho, který v minulosti šéfoval také Prazdroji.

Poznámka pro editory

  • S exportem do zhruba 50 zemí celého světa je Plzeňský Prazdroj lídrem mezi výrobci piva v regionu a největším exportérem českého piva.
  • Plzeňský Prazdroj získal v roce 2024 v žebříčku aliance Byznys pro společnost TOP Odpovědná firma první místo v hlavní kategorii „TOP odpovědná velká firma“ a také první místo v oborové kategorii „TOP odpovědná firma v životním prostředí“.

Zdroj: www.prazdroj.cz

Další články

Další články od Plzeňský Prazdroj

Kam na dovolené na skvěle ošetřené plzeňské pivo? Tam, kde čepují výčepní proškolení v Česku

Kam na dovolené na skvěle ošetřené plzeňské pivo? Tam, kde čepují výčepní proškolení v Česku

Češi při svých prázdninových cestách za hranice nejvíce postrádají náš chleba a pochopitelně také pivo. Díky tzv. tapsterům, výčepním proškoleným v Plzeňském Prazdroji, si ale skvěle ošetřený a načepovaný plzeňský ležák mohou jeho milovníci dopřát v několika stovkách podniků v Evropě i ve světě. Špičkoví tapsteři dostali školu přímo od mistrů řemesla z Plzně a dokážou tak čepovat stejně kvalitně jako výčepní ve vyhlášených podnicích v Česku. Data navíc ukazují, že tapsteři díky získaným znalostem dokážou do „svých“ hospod přitáhnout další hosty a zvýšit prodeje i o desítky procent.
| Plzeňský Prazdroj
Kam na dovolené na skvěle ošetřené plzeňské pivo? Tam, kde čepují výčepní proškolení v Česku

Kam na dovolené na skvěle ošetřené plzeňské pivo? Tam, kde čepují výčepní proškolení v Česku

Češi při svých prázdninových cestách za hranice nejvíce postrádají náš chleba a pochopitelně také pivo. Díky tzv. tapsterům, výčepním proškoleným v Plzeňském Prazdroji, si ale skvěle ošetřený a načepovaný plzeňský ležák mohou jeho milovníci dopřát v několika stovkách podniků v Evropě i ve světě. Špičkoví tapsteři dostali školu přímo od mistrů řemesla z Plzně a dokážou tak čepovat stejně kvalitně jako výčepní ve vyhlášených podnicích v Česku. Data navíc ukazují, že tapsteři díky získaným znalostem dokážou do „svých“ hospod přitáhnout další hosty a zvýšit prodeje i o desítky procent.
| Plzeňský Prazdroj
Kam na dovolené na skvěle ošetřené plzeňské pivo? Tam, kde čepují výčepní proškolení v Česku

Kam na dovolené na skvěle ošetřené plzeňské pivo? Tam, kde čepují výčepní proškolení v Česku

Češi při svých prázdninových cestách za hranice nejvíce postrádají náš chleba a pochopitelně také pivo. Díky tzv. tapsterům, výčepním proškoleným v Plzeňském Prazdroji, si ale skvěle ošetřený a načepovaný plzeňský ležák mohou jeho milovníci dopřát v několika stovkách podniků v Evropě i ve světě. Špičkoví tapsteři dostali školu přímo od mistrů řemesla z Plzně a dokážou tak čepovat stejně kvalitně jako výčepní ve vyhlášených podnicích v Česku. Data navíc ukazují, že tapsteři díky získaným znalostem dokážou do „svých“ hospod přitáhnout další hosty a zvýšit prodeje i o desítky procent.
| Plzeňský Prazdroj
Kam na dovolené na skvěle ošetřené plzeňské pivo? Tam, kde čepují výčepní proškolení v Česku

Kam na dovolené na skvěle ošetřené plzeňské pivo? Tam, kde čepují výčepní proškolení v Česku

Češi při svých prázdninových cestách za hranice nejvíce postrádají náš chleba a pochopitelně také pivo. Díky tzv. tapsterům, výčepním proškoleným v Plzeňském Prazdroji, si ale skvěle ošetřený a načepovaný plzeňský ležák mohou jeho milovníci dopřát v několika stovkách podniků v Evropě i ve světě. Špičkoví tapsteři dostali školu přímo od mistrů řemesla z Plzně a dokážou tak čepovat stejně kvalitně jako výčepní ve vyhlášených podnicích v Česku. Data navíc ukazují, že tapsteři díky získaným znalostem dokážou do „svých“ hospod přitáhnout další hosty a zvýšit prodeje i o desítky procent.
| Plzeňský Prazdroj
Kam na dovolené na skvěle ošetřené plzeňské pivo? Tam, kde čepují výčepní proškolení v Česku

Kam na dovolené na skvěle ošetřené plzeňské pivo? Tam, kde čepují výčepní proškolení v Česku

Češi při svých prázdninových cestách za hranice nejvíce postrádají náš chleba a pochopitelně také pivo. Díky tzv. tapsterům, výčepním proškoleným v Plzeňském Prazdroji, si ale skvěle ošetřený a načepovaný plzeňský ležák mohou jeho milovníci dopřát v několika stovkách podniků v Evropě i ve světě. Špičkoví tapsteři dostali školu přímo od mistrů řemesla z Plzně a dokážou tak čepovat stejně kvalitně jako výčepní ve vyhlášených podnicích v Česku. Data navíc ukazují, že tapsteři díky získaným znalostem dokážou do „svých“ hospod přitáhnout další hosty a zvýšit prodeje i o desítky procent.
| Plzeňský Prazdroj
Kam na dovolené na skvěle ošetřené plzeňské pivo? Tam, kde čepují výčepní proškolení v Česku

Kam na dovolené na skvěle ošetřené plzeňské pivo? Tam, kde čepují výčepní proškolení v Česku

Češi při svých prázdninových cestách za hranice nejvíce postrádají náš chleba a pochopitelně také pivo. Díky tzv. tapsterům, výčepním proškoleným v Plzeňském Prazdroji, si ale skvěle ošetřený a načepovaný plzeňský ležák mohou jeho milovníci dopřát v několika stovkách podniků v Evropě i ve světě. Špičkoví tapsteři dostali školu přímo od mistrů řemesla z Plzně a dokážou tak čepovat stejně kvalitně jako výčepní ve vyhlášených podnicích v Česku. Data navíc ukazují, že tapsteři díky získaným znalostem dokážou do „svých“ hospod přitáhnout další hosty a zvýšit prodeje i o desítky procent.
| Plzeňský Prazdroj
Kam na dovolené na skvěle ošetřené plzeňské pivo? Tam, kde čepují výčepní proškolení v Česku

Kam na dovolené na skvěle ošetřené plzeňské pivo? Tam, kde čepují výčepní proškolení v Česku

Češi při svých prázdninových cestách za hranice nejvíce postrádají náš chleba a pochopitelně také pivo. Díky tzv. tapsterům, výčepním proškoleným v Plzeňském Prazdroji, si ale skvěle ošetřený a načepovaný plzeňský ležák mohou jeho milovníci dopřát v několika stovkách podniků v Evropě i ve světě. Špičkoví tapsteři dostali školu přímo od mistrů řemesla z Plzně a dokážou tak čepovat stejně kvalitně jako výčepní ve vyhlášených podnicích v Česku. Data navíc ukazují, že tapsteři díky získaným znalostem dokážou do „svých“ hospod přitáhnout další hosty a zvýšit prodeje i o desítky procent.
| Plzeňský Prazdroj
Kam na dovolené na skvěle ošetřené plzeňské pivo? Tam, kde čepují výčepní proškolení v Česku

Kam na dovolené na skvěle ošetřené plzeňské pivo? Tam, kde čepují výčepní proškolení v Česku

Češi při svých prázdninových cestách za hranice nejvíce postrádají náš chleba a pochopitelně také pivo. Díky tzv. tapsterům, výčepním proškoleným v Plzeňském Prazdroji, si ale skvěle ošetřený a načepovaný plzeňský ležák mohou jeho milovníci dopřát v několika stovkách podniků v Evropě i ve světě. Špičkoví tapsteři dostali školu přímo od mistrů řemesla z Plzně a dokážou tak čepovat stejně kvalitně jako výčepní ve vyhlášených podnicích v Česku. Data navíc ukazují, že tapsteři díky získaným znalostem dokážou do „svých“ hospod přitáhnout další hosty a zvýšit prodeje i o desítky procent.
| Plzeňský Prazdroj
Kam na dovolené na skvěle ošetřené plzeňské pivo? Tam, kde čepují výčepní proškolení v Česku

Kam na dovolené na skvěle ošetřené plzeňské pivo? Tam, kde čepují výčepní proškolení v Česku

Češi při svých prázdninových cestách za hranice nejvíce postrádají náš chleba a pochopitelně také pivo. Díky tzv. tapsterům, výčepním proškoleným v Plzeňském Prazdroji, si ale skvěle ošetřený a načepovaný plzeňský ležák mohou jeho milovníci dopřát v několika stovkách podniků v Evropě i ve světě. Špičkoví tapsteři dostali školu přímo od mistrů řemesla z Plzně a dokážou tak čepovat stejně kvalitně jako výčepní ve vyhlášených podnicích v Česku. Data navíc ukazují, že tapsteři díky získaným znalostem dokážou do „svých“ hospod přitáhnout další hosty a zvýšit prodeje i o desítky procent.
| Plzeňský Prazdroj
Kam na dovolené na skvěle ošetřené plzeňské pivo? Tam, kde čepují výčepní proškolení v Česku

Kam na dovolené na skvěle ošetřené plzeňské pivo? Tam, kde čepují výčepní proškolení v Česku

Češi při svých prázdninových cestách za hranice nejvíce postrádají náš chleba a pochopitelně také pivo. Díky tzv. tapsterům, výčepním proškoleným v Plzeňském Prazdroji, si ale skvěle ošetřený a načepovaný plzeňský ležák mohou jeho milovníci dopřát v několika stovkách podniků v Evropě i ve světě. Špičkoví tapsteři dostali školu přímo od mistrů řemesla z Plzně a dokážou tak čepovat stejně kvalitně jako výčepní ve vyhlášených podnicích v Česku. Data navíc ukazují, že tapsteři díky získaným znalostem dokážou do „svých“ hospod přitáhnout další hosty a zvýšit prodeje i o desítky procent.
| Plzeňský Prazdroj