Volkswagen··8 min

Volkswagen zahajuje předprodej modelů Golf GTI Clubsport a Golf R

Golf GTI Clubsport1 s pohonem předních kol je nejvýkonnější GTI díky výkonu 221 kW (300 k) a elektronicky řízené uzávěrce předního diferenciálu. Golf R2 a Golf R Variant3 disponují pohonem všech kol 4MOTION, systémem R-Performance Torque Vectoring a výkonem 245 kW (333 k). Prostorný Golf R Variant nabízí zavazadlový prostor o objemu 1642 litrů. Exkluzivní výbavový paket Black Edition4 pro Golf R s tmavým designem a funkcemi, jakými jsou stopky GPS pro měření časů na kolo a ukazatel zrychlení.

Praha - Nejsportovnější verze modelové řady Volkswagen Golf s novým vzhledem a mnoha novými prvky výbavy lze již objednávat. Zákazníci tak mají na výběr mezi modelem Golf GTI Clubsport s pohonem předních kol a dvěma verzemi s pohonem všech kol: klasickým hatchbackem Golf R a prostorným kombi Golf R Variant, které je možné objednat také s exkluzivním výbavovým paketem Golf R Black Edition. Všechny tři modely nabízejí perfektní kombinaci extrémní sportovnosti, komfortu a praktičnosti pro každodenní provoz. Golf GTI Clubsport je k dispozici za 1 129 900 Kč, ceny modelů Golf R začínají od 1 324 900 Kč. Rychlé kombi Golf R Variant si mohou zákazníci nakonfigurovat a objednat za ceny od 1 354 900 Kč. Cena kompletně černého exkluzivního modelu Golf R s výbavovým paketem Black Edition byla stanovena na 1 402 200 Kč.

Nový Golf GTI Clubsport lze již objednávat

Základem nových modelů je v letošním roce modernizovaná osmá generace modelové řady Golf. Nové vysokovýkonné sportovní verze disponují ještě ostřejším pojetím originálního vnějšího designu (mj. s osvětleným logem VW na přední partii) a zdokonaleným interiérem. Kromě toho nabízejí intuitivní koncept ovládání (včetně chatbota ChatGPT), silné pohony s pozoruhodnými výkonovými parametry a sportovní podvozky mimořádné úrovně. Pro fanoušky motoristického sportu jsou na přání k dispozici pakety výbavy na přání5, které nabízejí např. speciální jízdní režimy pro závodní okruhy, ještě větší nejvyšší rychlost nebo různé funkce, jakými jsou stopky GPS pro měření časů na kolo či ukazatel zrychlení.

Nejvýkonnější GTI - se samosvorným diferenciálem vpředu v sériové výbavě. Nový Golf GTI Clubsport byl odhalen v rámci legendárního 24hodinového závodu na Nürburgringu, který se konal na přelomu května a června. Z toho vyplývá, že i tento Volkswagen je na závodních okruzích jako doma. Přeplňovaný motor poskytuje maximální točivý moment 400 N.m a nejvyšší výkon 221 kW (300 k), který je přenášen na vozovku prostřednictvím elektronicky řízeného samosvorného diferenciálu na přední nápravě dodávaného v sériové výbavě. Nejvyšší rychlost nejvýkonnější modelu GTI je elektronicky omezena na 250 km/h. Toto omezení lze však zvýšit prostřednictvím paketu "GTI Performance"5, s ním je možné dosáhnout nejvyšší rychlosti 267 km/h. Vzadu zajišťuje maximální přítlak velký střešní spoiler. Golf GTI Clubsport kromě toho disponuje v sériové výbavě volitelným jízdním režimem "Special", který zajistí optimální sportovní výkony a optimalizuje nastavení motoru, převodovky a podvozku.

Nový Golf R

Nový Golf R Variant

Modely Golf R se systémem R-Performance Torque Vectoring. Modely Golf R a Golf R Variant s pohonem všech kol přesvědčí optimalizovanou jízdní dynamikou, exkluzivní sériovou výbavou a nejvyšším výkonem 245 kW (333 k). To je o 10 kW (14 k) více než u předchůdců. Čas potřebný pro zvládnutí klasického sprintu z 0 na 100 km/h se tak zkrátil na 4,6 sekundy, resp. 4,8 sekundy (Variant). Nejvyšší rychlost 250 km/h lze s paketem R-Performance5 zvýšit na 270 km/h. Všechny verze modelu Golf R jsou tak spolu s modelem Arteon R Shooting Brake6 nejrychlejšími sériově vyráběnými modely značky Volkswagen na světě.

Adaptivní regulace podvozku pro maximální jízdní komfort a dynamiku. Kromě výkonu a intenzivního zvukového doprovodu nabízejí modely Golf R také mimořádné zážitky ze sportovní jízdy a zprostředkovávají přitom opravdovou atmosféru ze světa motoristického sportu. Adaptivní regulace podvozku DCC reaguje nepřetržitě na stav vozovky a jízdní situaci. Při své činnosti zohledňuje například změny směru, zpomalování nebo zrychlování. DCC tak nabízí za všech okolností nejlepší jízdní komfort a optimální jízdní dynamiku. Řidič má na výběr až sedm jízdních režimů. U jízdního režimu "Special", který byl speciálně koncipován pro jízdu na Severní smyčce Nürburgringu, se DCC přizpůsobí podmínkám na legendárním závodním okruhu. Řidiči, kteří chtějí v uzavřeném areálu jezdit řízeným smykem, mohou aktivovat speciální režim "Drift".

Nový Golf R Black Edition

Exkluzivní výbavový paket Black Edition. Jeho elegantní a sportovní styl je nepřehlédnutelný. Jak již název prozrazuje, oblékli designéři nový model Golf R s výbavovým paketem Black Edition důsledně do černého designu od tmavě tónovaných krycích skel světlometů a log VW a "R" přes černé koncovky výfukové soustavy až po tmavá kola. Speciální model je sériově vybaven také paketem R-Performance a světlomety IQ.LIGHT LED Matrix. Dodatečný přítlak vytváří větší střešní spoiler.

Pro modely Golf GTI Clubsport, Golf R aGolf R Variant je na přání nabízena titanová výfuková soustava Akrapovič, která zajišťuje ještě vytříbenější zvukovou kulisu.

1) Golf GTI Clubsport - kombinovaná spotřeba paliva: 7,8-7,5 l/100 km; kombinované emise CO2: 178-171 g/km; emisní třída (CO2): G-F. Uvedené údaje o spotřebě paliva, emisích CO2 a emisních třídách (CO2) jsou závislé na zvolené výbavě vozidla.

2) Golf R - kombinovaná spotřeba paliva: 8,5-8,1 l/100 km; kombinované emise CO2: 193-184 g/km; emisní třída (CO2): G. Uvedené údaje o spotřebě paliva, emisích CO2 a emisních třídách (CO2) jsou závislé na zvolené výbavě vozidla.

3) Golf R Variant - kombinovaná spotřeba paliva: 8,5-8,2 l/100 km; kombinované emise CO2: 193-185 g/km; emisní třída (CO2): G. Uvedené údaje o spotřebě paliva, emisích CO2 a emisních třídách (CO2) jsou závislé na zvolené výbavě vozidla.

4)Golf R Black Edition (výbavový paket) - kombinovaná spotřeba paliva: 8,5-8,2 l/100 km; kombinované emise CO2: 193-186 g/km; emisní třída (CO2): G. Uvedené údaje o spotřebě paliva, emisích CO2 a emisních třídách (CO2) jsou závislé na zvolené výbavě vozidla.

5) Výbava na přání.

6) Arteon R Shooting Brake - kombinovaná spotřeba paliva: 8,9-8,6 l/100 km; kombinované emise CO2: 203-195 g/km; emisní třída (CO2): G. Uvedené údaje o spotřebě paliva, emisích CO2 a emisních třídách (CO2) jsou závislé na zvolené výbavě vozidla.

Informace o značce Volkswagen

Značka Volkswagen osobní vozy působí na více než 150 trzích po celém světě a vyrábí vozidla ve více než 30 závodech ve 13 zemích. V roce 2021 vyrobil Volkswagen 4,9 milionu vozidel, mezi něž patří bestsellery, jako jsou Polo, T-Roc, Golf, Tiguan nebo Passat, ale také úspěšné modely elektromobilů ID.3 a ID.4. V uplynulém roce předala společnost zákazníkům na celém světě více než 260 000 elektromobilů, což je dosud nejvyšší počet. V současnosti pracuje pro značku Volkswagen 184 000 lidí na celém světě. K tomu je nutné připočítat více než 10 000 prodejců a servisních partnerů s 86 000 zaměstnanci. Volkswagen svou strategií ACCELERATE důsledně urychluje transformaci na softwarově orientovaného poskytovatele mobility.

Porsche Česká republika je největším importérem osobních a užitkových vozidel do České republiky. Na českém trhu zastupuje značky Volkswagen osobní vozy, Audi, SEAT, CUPRA a Volkswagen Užitkové vozy, včetně programu prodeje prověřených použitých vozů Das WeltAuto. S projektem nabíjecí infrastruktury MOON společnost vstoupila v roce 2020 do nové éry trvale udržitelné osobní mobility založené na elektrických pohonech a digitalizaci.

Zdroj: www.volkswagen.cz

Zadavatel
Volkswagen

Volkswagen

Volkswagen AG nebo jen VW je německá automobilka sídlící ve Wolfsburgu. Je členem skupiny Volkswagen Group. Její název v překladu znamená lidový vůz. Byla založena v roce 1937 jako Gesellschaft zur Vorbereitung des Deutschen Volkswagens mbH a později přejmenována na Volkswagenwerk GmbH.

Další články od Volkswagen

Unikát zrozený z ohně a ledu: Model ID.3 GTX FIRE+ICE oslavil premiéru na Setkání ID.
Volkswagen

Unikát zrozený z ohně a ledu: Model ID.3 GTX FIRE+ICE oslavil premiéru na Setkání ID.

Vzpomínka na speciální model Golf II Fire and Ice2 – znovu ve spolupráci s módní značkou BOGNER. Automobilový unikát přesvědčí exkluzivním lakem karoserie a překvapivými detaily. Interiér s originálními materiály a doplňky.
Volkswagen zahajuje předprodej modelů Golf GTI Clubsport a Golf R
Volkswagen

Volkswagen zahajuje předprodej modelů Golf GTI Clubsport a Golf R

Golf GTI Clubsport1 s pohonem předních kol je nejvýkonnější GTI díky výkonu 221 kW (300 k) a elektronicky řízené uzávěrce předního diferenciálu. Golf R2 a Golf R Variant3 disponují pohonem všech kol 4MOTION, systémem R-Performance Torque Vectoring a výkonem 245 kW (333 k). Prostorný Golf R Variant nabízí zavazadlový prostor o objemu 1642 litrů. Exkluzivní výbavový paket Black Edition4 pro Golf R s tmavým designem a funkcemi, jakými jsou stopky GPS pro měření časů na kolo a ukazatel zrychlení.
Ikonické modely Golf, bohatý program a tisíce fanoušků. Začátek GTI Fanfest se blíží.
Volkswagen

Ikonické modely Golf, bohatý program a tisíce fanoušků. Začátek GTI Fanfest se blíží.

Třídenní GTI Fanfest s rodinným programem a mottem „Icons Coming Home“. Více než 700 majitelů se pochlubí svými vozy GTI a R. Nabitý program „od fanoušků pro fanoušky“. O motoristických tématech budou hovořit legendy značky Volkswagen Benjamin „Benny“ Leuchter, Hans-Joachim „Strietzel“ Stuck a Klaus-Joachim „Jochi“ Kleint.
Volkswagen je nejinovativnější mainstreamovou značkou v oblasti elektrického pohonu
Volkswagen

Volkswagen je nejinovativnější mainstreamovou značkou v oblasti elektrického pohonu

AutomotiveINNOVATIONS Award 2024: Volkswagen boduje inovacemi v mnoha oblastech od dojezdu přes nabíjecí výkon a spotřebu až po elektrický ekosystém. CAM každoročně analyzuje inovační aktivity přibližně 100 automobilových značek v Evropě, Asii a USA. V letošním roce bylo vybráno a vyhodnoceno cca 1000 inovací, které mohou v tvrdé konkurenci na globálních automobilových trzích poskytovat rozhodující zákaznickou výhodu. Předseda představenstva značky Volkswagen Schäfer: „Ocenění dokládá inovační posun u všech nových modelů ID.“
Volkswagen zařazuje do nabídky akční modely R-Line People s mimořádně bohatou výbavou a výhodnými cenami
Volkswagen

Volkswagen zařazuje do nabídky akční modely R-Line People s mimořádně bohatou výbavou a výhodnými cenami

Akční modely vychází z výbavové linie R-Line a obsahují bohatou příplatkovou výbavu, která je již započítána v základní ceně modelu. Lídry akční nabídky R-Line People jsou nové modely Golf, Golf Variant, Tiguan a Passat. S mimořádně bohatou výbavou a výhodnými cenami mohou zákazníci objednávat také další oblíbené modely: Polo, Taigo, T-Cross a T-Roc.
Volkswagen zahájil prodej ID.3 GTX
Volkswagen

Volkswagen zahájil prodej ID.3 GTX

Sportovní ID.3 GTX je možné objednávat za cenu od 1 244 900 Kč. Nový úsporný a zároveň dynamický elektromotor původem z ID.7 s výkonem 210 kW (286 k) a točivým momentem 545 N.m umožňuje zrychlení z 0 na 100 km/h za 5,9 sekundy. Rychlé je i nabíjení – z 10 na 80 procent za pouhých 26 minut. Na jedno plné nabití lze ujet až 604 km dle WLTP. Dotace 200 000 Kč pro firemní klientelu včetně financování s 0% úrokem a servisem na 5 let zdarma.
Pět hvězd pro nový Passat: Nejvyšší hodnocení v testech bezpečnosti Euro NCAP
Volkswagen

Pět hvězd pro nový Passat: Nejvyšší hodnocení v testech bezpečnosti Euro NCAP

Výsledky ve všech čtyřech kategoriích testů na velmi vysoké úrovni. Všestranný rodinný automobil nabízí výbornou ochranu dětských cestujících. Passat získal nejvyšší počet pěti hvězd i ve své nové generaci.
ChatGPT je již dostupný v mnoha modelech značky Volkswagen
Volkswagen

ChatGPT je již dostupný v mnoha modelech značky Volkswagen

Online hlasového asistenta IDA z vlastního vývoje značky Volkswagen doplňuje ChatGPT. Zákazníci mohou s vozidlem komunikovat hovorovým jazykem a získávat mnoho dodatečných informací. Volkswagen je jedním z prvních velkoobjemových výrobců, kteří ve spolupráci s technologickým partnerem Cerence zavedli ChatGPT do svých vozidel. Vyhledávací nástroj je využitelný ve všech nových modelech ID., Golf, Tiguan a Passat.
Nejvýkonnější Golf slaví světovou premiéru: Nové modely Golf R a Golf R Variant přijíždějí na start s výkonem 245 kW (333 k)
Volkswagen

Nejvýkonnější Golf slaví světovou premiéru: Nové modely Golf R a Golf R Variant přijíždějí na start s výkonem 245 kW (333 k)

Modely R s pohonem všech kol mají v sériové výbavě ještě ostřejší design, vylepšený interiér a nový informační a zábavní systém. Na přání dodávaný paket R Performance umožňuje mimo jiné ještě větší nejvyšší rychlost a zahrnuje rozměrnější střešní spoiler plus jako novinku i stopky pro měření časů na kolo a ukazatel zrychlení. Volkswagen R představil ve světové premiéře rovněž exkluzivní speciální edici Golf R Black Edition.
Nové verze modelu ID.7: GTX s mimořádnou dynamikou a ID.7 Pro S s dojezdem až 709 kilometrů
Volkswagen

Nové verze modelu ID.7: GTX s mimořádnou dynamikou a ID.7 Pro S s dojezdem až 709 kilometrů

ID.7 GTX3: Sedan s elektrickým pohonem všech kol o výkonu 250 kW (340 k) zvládne sprint z 0 na 100 km/h za pouhých 5,4 sekundy. Zahájení předprodeje čtyř nových verzí modelu ID.7 s velkou sadou akumulátorů o kapacitě 86 kWh: ID.7 GTX3, ID.7 GTX Tourer4, ID.7 Pro S2 a ID.7 Tourer Pro S5 lze již objednávat také v České republice. Elektromobilita pro cestování na velké vzdálenosti: Nové verze modelu ID.7 s dojezdem až 709 km1 (Pro S2) a 690 km1 (Tourer Pro S5) jsou nekompromisně připraveny i na dlouhé trasy.