ESET··5 min

Viceprezidentem nově založené globální divize ESET Corporate Solutions je David Března

ESET

ESET

Jsme jednou z prvních evropských společností se zaměřením na digitální bezpečnost. Soukromou společnost ESET stále vedou inženýři, kteří ji před 30 lety založili. Díky naší nezávislosti se můžeme soustředit na náš nejdůležitější cíl – na ochranu koncových zákazníků a firem na jejich cestě k úspěšnější budoucnosti.

Tisková zpráva

Praha, 28. srpna 2023 – Viceprezidentem pro provoz a rozvoj divize Corporate Solutions ve společnosti ESET se stal David Března. Je tak dalším členem manažerského týmu, jehož cílem je budovat spolupráci a dodávat kyberbezpečnostní řešení největším firemním zákazníkům i veřejným organizacím v klíčových zemích Evropské unie včetně České republiky, Velké Británii, Severní Americe a ve vybraných zemích regionu APAC.

V rámci své pozice je David Března odpovědný za rozvoj korporátních řešení ESET v regionu střední a východní Evropy včetně České republiky, v zemích Beneluxu a ve Velké Británii. Současně bude jeho úkolem rozvíjet novou divizi tak, aby dokázala reagovat na rychle rostoucí poptávku a komplexní požadavky velkých firemních klientů.

„Nová divize ESET Corporate Solutions je kombinací správného načasování, unikátního technologického zázemí a know-how. Jsem velice rád, že mohu být její součástí, protože zde vidím možnost podílet se na budování businessu s globálním přesahem. A přestože k nové práci přistupuji s velkou pokorou, jsem přesvědčen, že můžeme být největším hráčem v Evropě a jedním z nejvýznamnějších v globálním srovnání,” říká David Března.

Divize je od samého počátku stavěna s globální ambicí, počítá však i s budováním lokálních týmů na podporu těch největších firemních uživatelů. V letošním a příštím roce dojde k jejich posílení. V plánu je otevření nových globálních pozic i v České republice.

David Března je absolventem VUT v Brně. Dříve působil řadu let v globální poradenské společnosti Accenture, kde se podílel na strategii a řízení transformačních projektů v telekomunikacích, energetice a finančním sektoru. Posléze Března založil a působil v poradenské společnosti Aspiro jako ředitel divize Digital Corporate Advisory. Zde pomohl vybudovat specializovanou poradenskou firmu působící v zemích střední a západní Evropy, ale také v Turecku či v zemích západního Balkánu.

David Března je ženatý a má dvě děti. Ve volném čase si rád zalyžuje a zajímá se o renovace automobilových veteránů.

O ESET Corporate Solutions

ESET Corporate Solutions je nová divize společnosti ESET, jejímž cílem je rozvoj obchodních příležitostí v segmentu Enterprise. Noví zákazníci z řad korporací a velkých veřejných institucí tak mají možnost využívat pokročilá řešení kybernetické bezpečnosti od silného a nezávislého poskytovatele se sídlem v Evropské unii s 30letou historií, což z ní činí jednu z nejstarších firem v tomto oboru na světě.

Nově vzniklá divize ESET Corporate Solutions rozšiřuje nabídku bezpečnostních produktů nad rámec doposud poskytovaných oceňovaných řešení pro ochranu koncových zařízení. Zákazníci z řad největších společností mohou využívat například unikátní výzkum a databázi informací o hrozbách (Threat Intelligence), pokročilou technologii XDR i nabídku profesionálních bezpečnostních služeb, včetně služeb MDR (Managed Detection and Response).

V rámci České republiky plánuje ESET přinášet a dodávat pokročilá řešení kybernetické bezpečnosti pobočkám nadnárodních společností působících na lokálním trhu, veřejným institucím a podnikům, které jsou součástí kritické národní nebo EU infrastruktury a v neposlední řadě také významným industriálním a výrobním skupinám se soukromým kapitálem.

O společnosti ESET

Společnost ESET již od roku 1987 vyvíjí bezpečnostní software pro domácí i firemní uživatele. Drží rekordní počet ocenění a díky jejím technologiím může více než miliarda uživatelů bezpečně objevovat možnosti internetu. Široké portfolio produktů ESET pokrývá všechny populární platformy, včetně mobilních, a poskytuje neustálou proaktivní ochranu při minimálních systémových nárocích.

ESET má centrálu v Bratislavě a je jednou z předních globálních společností. Působí ve víc než 200 zemích světa, zabezpečuje více jak 1 miliardu zařízení po celém světě, poskytuje SW a technologie více jak 400 tisícům firmám od USA až po Japonsko. V České republice má společnost ESET zastoupení v Praze, a vývojová centra rovněž v Praze, Jablonci nad Nisou a Brně, která jsou součástí globální sítě vývojových a výzkumných center ESET.

Kontakt pro média:

Ondřej Šafář

Manažer PR a komunikace

ESET software spol. s r.o

tel: +420 776 234 218

[email protected]

Lucie Mudráková

Specialistka PR a komunikace

ESET software spol. s r.o.

tel: +420 702 206 705

[email protected]

Další články

Další články od ESET

Přehled hrozeb pro Android: Neoficiální verze her mohou ohrozit bankovní účty v Česku

Přehled hrozeb pro Android: Neoficiální verze her mohou ohrozit bankovní účty v Česku

Statistiku kybernetických hrozeb pro platformu Android v Česku v červenci vedl opět adware Andreed, který se dlouhodobě šíří prostřednictvím falešných mobilních her. Objem jeho detekcí ale mírně klesl. Na předních příčkách zůstává také nebezpečný spyware. Vyplývá to z pravidelné analýzy detekčních dat společnosti ESET. Bezpečnostní experti varují před stahováním aplikací a her mimo oficiální obchody s aplikacemi.
| ESET
ESET objevil malware NGate, který útočníci využili k výběrům peněz z českých bankomatů

ESET objevil malware NGate, který útočníci využili k výběrům peněz z českých bankomatů

Bezpečnostní experti společnosti ESET nově objevili a popsali malware NGate, který se stal součástí útoků na klienty českých bank. Útočníci tentokrát zkombinovali využití tohoto malwaru s technikami sociálního inženýrství a s phishingem. Podle dat společnosti ESET stála za těmito útoky skupina, která na českém území působila od listopadu 2023 a malware pak zapojila do svých kampaní v březnu 2024. Analytici společnosti ESET se nicméně domnívají, že útoky jsou po zatčení jednoho z pachatelů aktuálně pozastaveny. Útočníci dokázali díky malwaru NGate a technologii NFC klonovat data přímo z fyzických platebních karet obětí a přenést je na zařízení útočníka. Ten pak mohl rovnou vybrat peníze obětí z bankomatů. ESET upozorňuje, že se jedná o první využití malwaru pro platformu Android s těmito funkcionalitami v praxi.
| ESET
ESET objevil nový phishingový útok využívaný v bankovních podvodech, cílem byli klienti českých bank

ESET objevil nový phishingový útok využívaný v bankovních podvodech, cílem byli klienti českých bank

Bezpečnostní analytici ze společnosti ESET objevili a popsali novou podobu phishingových kampaní využívaných pro bankovní podvody. Standardní phishingové techniky doručení škodlivého kódu byly tentokrát kombinovány s novou metodou – útočníci se zaměřili na uživatele platforem Android a iOS prostřednictvím aplikací PWA, a v případě platformy Android také prostřednictvím WebAPK. Instalace neobsahovaly ve zjištěných případech žádná varování o tom, že dochází k instalacím aplikací třetích stran. Většina pozorovaných aplikací cílila na klienty českých bank, experti společnosti ESET nicméně zaznamenali také aplikace zaměřené na banky v Maďarsku a Gruzii. Na základě analyzovaných dat dospěli k závěru, že za kampaněmi stály dvě různé skupiny útočníků. Společnost ESET informovala o těchto hrozbách banky obětí a pomohla také několik phishingových domén a řídících serverů odstranit.
| ESET
ESET: V červenci zůstaly největšími riziky pro české počítače škodlivé kódy, které kradou přihlašovací údaje

ESET: V červenci zůstaly největšími riziky pro české počítače škodlivé kódy, které kradou přihlašovací údaje

Podle červencové statistiky kybernetických hrozeb pro operační systém Windows v České republice je nejčastějším škodlivým kódem stále spyware, a to v zastoupení škodlivých kódů Agent Tesla, Formbook a Agent.AES. I když spyware Agent Tesla neměl v červenci tak výraznou útočnou kampaň jako v předešlém měsíci, stále zůstává v Česku největší kybernetickou hrozbou. Uživatelé a uživatelky se mohli tentokrát setkat především s globálními útoky a čeština se v překladech názvů nebezpečných příloh objevila spíše okrajově. Bezpečnostní experti nabádají k opatrnosti při práci s elektronickou poštou a upozorňují na trend, kdy útočníci mohou šířit malware kradoucí citlivé informace i prostřednictvím napodobenin známých aplikací, včetně nástrojů AI. Vyplývá to z pravidelné statistiky kybernetických hrozeb od společnosti ESET.
| ESET
Přehled hrozeb pro Android: Falešné hry Českem stále šíří adware a bankovní malware

Přehled hrozeb pro Android: Falešné hry Českem stále šíří adware a bankovní malware

Statistika kybernetických hrozeb pro platformu Android v Česku i v červnu zůstala neměnná. Největším rizikem je nadále adware Andreed, který v minulém měsíci znovu o něco posílil. Také v případě bankovního malwaru Cerberus, který se v Česku znovu začal objevovat od letošního jara, zůstávají detekce stabilní. Vyplývá to z pravidelné analýzy detekčních dat společnosti ESET. Falešné verze mobilních her jsou i nadále oblíbeným nástrojem kybernetických útočníků při šíření škodlivých kódů nejen v Česku. Bezpečnostní experti proto opakovaně varují před stahováním aplikací a her mimo oficiální obchody s aplikacemi pro chytré telefony.
| ESET
ESET: Velký návrat spywaru Agent Tesla, v červnu se jeho detekce vyšplhaly ke třetině všech případů

ESET: Velký návrat spywaru Agent Tesla, v červnu se jeho detekce vyšplhaly ke třetině všech případů

Počet detekcí spywaru Agent Tesla, který je v Česku dlouhodobě stabilním malwarem, dosáhl v červnu téměř třetiny všech případů škodlivého kódu pro operační systém Windows v Česku. Podle bezpečnostních expertů se jednalo o nejsilnější útok letošního roku. Vyplývá to z pravidelné statistiky kybernetických hrozeb od společnosti ESET. Útočníci spyware šířili prostřednictvím e-mailových zpráv od německé společnosti, která u českých obětí chtěla objednat zboží. Celá zpráva byla lokalizována do češtiny, včetně falešných kontaktních údajů a adresy webových stránek.
| ESET
Hrozby pro macOS: Škodlivá reklama si hledá cesty do zařízení přes napodobeniny přehrávačů

Hrozby pro macOS: Škodlivá reklama si hledá cesty do zařízení přes napodobeniny přehrávačů

Uživatelé a uživatelky počítačů od Apple mohli v posledním čtvrt roce narazit na řadu napodobenin aplikací a nástrojů, které ukrývaly malware. V čele statistiky nejčastějších hrozeb pro platformu macOS v Česku a na Slovensku zůstávaly i v období od dubna do června 2024 adware Pirrit, downloader Adload a škodlivý kód PSW.Agent, který se řadí mezi tzv. infostealery. Útočníci zneužívali nejen falešnou verzi aplikace Adobe Flash Player, ale i aplikace určené k přehrávání médií, hudební soubory ve formátu MP3 či cracky a warez verze známých komerčních aplikací. Vyplývá to z pravidelné statistiky kybernetických hrozeb od společnosti ESET.
| ESET
Globální vývoj kybernetických hrozeb od ESET: Útočníci zneužívají ke krádeži dat falešné AI aplikace

Globální vývoj kybernetických hrozeb od ESET: Útočníci zneužívají ke krádeži dat falešné AI aplikace

Společnost ESET vydala svou nejnovější zprávu ESET Threat Report H1 2024. Zpráva shrnuje globální vývoj kybernetických hrozeb na základě dat z telemetrie a odborného pohledu analytiků společnosti, a to od prosince 2023 do května 2024. Infostealery, se kterými se útočníci pravidelně zaměřují také na Českou republiku, začaly napodobovat generativní AI nástroje jako Midjourney, Sora nebo Gemini. V oblasti kybernetických hrozeb pro mobilní zařízení se objevil také nový malware GoldPickaxe, který je se svými funkcemi schopný krást data k rozpoznávání obličeje, a tím vytvářet deepfake obsah. Bezpečnostní experti ve zprávě popsali také kybergang využívající malware Balada Injector, který je nechvalně proslulý zneužíváním zranitelností pluginů WordPress. Skupina útočníků v první polovině roku 2024 kompromitovala přes 20 000 webových stránek, včetně webů v České republice. Zpráva se také věnuje vývoji ransomwarových hrozeb, kdy v centru pozornosti stála v posledním půl roce operace Cronos k rozbití ransomwarového gangu LockBit.
| ESET
ESET v Česku pokračuje v růstu, firmy potvrdily zájem o řešení v cloudu a profesionální služby kyberbezpečnosti

ESET v Česku pokračuje v růstu, firmy potvrdily zájem o řešení v cloudu a profesionální služby kyberbezpečnosti

Česká pobočka společnosti ESET, předního světového dodavatele řešení v oblasti kybernetické bezpečnosti, zveřejnila své finanční výsledky za loňský rok. Kompletní výnosy dosáhly dle očekávání pobočky hodnoty 564,2 milionu korun. Společnost během loňského roku představila významné změny a inovace ve své nabídce kyberbezpečnostních řešení. Dosažený výsledek potvrdil její dlouhodobá očekávání, a to především v případě firemních zákazníků. Ti opět potvrdili zájem o technologie s pokročilými vrstvami ochrany v cloudu. Růst však společnost zaznamenala i v segmentu zákazníků z řad domácností, pro které na podzim loňského roku představila sjednocenou nabídku nových úrovní ochrany. Aktuálně společnost pokračuje v rozvoji služby MDR (řízená detekce a reakce na incidenty) pro firemní zákazníky a v rozvoji technologických partnerství.
| ESET
ESET: Na české uživatele a uživatelky v květnu opět zacílily e-mailové přílohy v českém překladu

ESET: Na české uživatele a uživatelky v květnu opět zacílily e-mailové přílohy v českém překladu

Ačkoli stálou hrozbou zůstává v Česku spyware Agent Tesla, v květnu se do čela statistiky nejčastějších škodlivých kódů pro operační systém Windows vyšplhal downloader Agent.RWL. Podle analýzy bezpečnostních expertů se jedná o pokročilý malware s neobvyklými funkcemi. Oba typy škodlivých kódů se po čase opět šířily e-mailovými přílohami, jejichž názvy byly přeložené do češtiny. Útočníci tak cíleně mířili na uživatele a uživatelky v Česku. Vyplývá to z pravidelné statistiky kybernetických hrozeb od společnosti ESET.
| ESET