Veganuary v dm: Zákazníci si mohou vybírat z téměř 3 000 veganských produktů

|

Limitovaná edice produktů dmBio u příležitosti Veganuary

Začít nový rok vegansky se v posledních letech řadí k oblíbeným novoročním předsevzetím. Výzva „Veganuary“ v lednu inspiruje lidi po celém světě k čistě rostlinné stravě. Společnost dm drogerie markt u této příležitosti letos ve spolupráci s influencerkou Biancou Zapatka opět zpestřuje veganský jídelníček limitovanou edicí privátní značky dmBio.

Veganuary

Stále více lidí se již trvale či alespoň příležitostně vzdává potravin živočišného původu. Nejčastějším důvodem je zájem o dobré životní podmínky zvířat, starost o vlastní zdraví a ochrana životního prostředí. Udržitelnost veganské stravy se dá snadno převést na čísla. Pokud se pro ni kdokoliv z nás rozhodne, ušetří ročně dvě tuny emisí skleníkových plynů (Poore, Joseph (2018). Reducing food’s environmental impacts through producers and consumers. Science. Vol. 360, Issue 6392, pp. 987-992). „V dm máme v sortimentu přibližně 770 čistě rostlinných potravin a doplňků stravy, z nichž více než 440 pochází ze sortimentu značky dmBio,“ říká Jiří Peroutka, manažer komunikace dm drogerie markt.

Exkluzivní výběr produktů pro veganský měsíc

Veganuary má za cíl inspirovat k veganskému životnímu stylu a vyzývá, aby se lidé na začátku roku nebo i kdykoli jindy rozhodli po dobu jednoho měsíce pro čistě rostlinnou stravu. Společnost dm chce zájemcům přechod na veganskou stravu usnadnit: Pro větší kulinářskou rozmanitost vyvinula společně s food influencerkou Biancou Zapatkou nové dmBio produkty. Patří k nim například dmBio veganské arašídové košíčky, dmBio veganská rýžová kaše s kokosem a jablky a dmBio veganská houbová omeleta. Další produkty, ale také recepty, rady a spoustu další inspirace najdou zákazníci na dm.cz/veganuary.

Veganská rozmanitost ve všech sortimentních kategoriích

Veganský životní styl nezahrnuje pouze rostlinnou stravu, ale znamená také vyhýbání se živočišným produktům v dekorativní kosmetice, péči o tělo či pracích a čisticích prostředcích. Tyto produkty běžně obsahují složky živočišného původu jako elastin, glycerin, kreatin a kolagen. Ve veganských variantách jsou nahrazeny látkami rostlinného původu. Aby byly v regálech lépe k poznání, jsou produkty označeny logem s obrázkem zeleného listu na žlutém podkladu nebo nápisem „vegan“. Označení „vegan“ v zeleném kolečku najdou pak zákazníci i na cenovce. „V dm online shopu si zákazníci mohou nastavit tzv. veganský filtr, který jim umožní vyhledávat výhradně v sortimentu rostlinných produktů," vysvětluje Jiří Peroutka.

Celkem dm v současné době nabízí přibližně 1 110 veganských produktů péče o tělo, více než 70 veganských pracích a čisticích prostředků a více než 790 produktů veganské dekorativní kosmetiky. Veganský symbol mají mimo jiné produkty dm značky alverde NATURKOSMETIK. Celkově je v sortimentu dm téměř 3 000 veganských produktů.

Zdroj: www.dm.cz

dm

Týdny pro zdraví přinášejí inspiraci pro zdravější život

České Budějovice, 13.10.2023 - Sedmdesát tisíc spolupracovníků společnosti dm v celé Evropě se v těchto dnech může těšit na speciální iniciativu na podporu zdraví. Mezinárodní dm Týdny pro zdraví 2023 se konají od 9. října do 11. listopadu a účastní se jich všech 14 zemí, ve kterých dm drogerie markt působí. Pro spolupracovníky dm je připravena celá řada aktivit, zajímavých přednášek i cenných rad a tipů pro lepší fyzičku, duševní rovnováhu a sociální propojení.

dm

Zvládněte předvánoční úklid ohleduplně k životnímu prostředí. Použijte šetrné čističe a hlídejte si dávkování

Pořádný úklid patří už tradičně k předvánočním úkolům, na který se těší málokdo. Víte, jak ho zvládnout šetrně k přírodě i vlastní peněžence? K dokonale čisté domácnosti není nutné používat desítky různých čisticích prostředků v plastových obalech, které často obsahují nebezpečné chemikálie. Každý, komu leží na srdci udržitelný způsob života, si může vybrat z široké nabídky produktů, které jsou šetrné k životnímu prostředí, a přitom zvládnou účinně uklidit domácnost.

dm

7 příkladů udržitelnosti dm: Od zvýhodněných nákupů produktů se zelenými cenovkami po edukaci veřejnosti i spolupracovníků

Jak dodržovat principy trvalé udržitelnosti s co nejmenším dopadem na prostředí, ve kterém žijeme? Udržitelnost už dávno není jen krok navíc ze strany několika uvědomělých firem. Vyznat se ale v tom, co udržitelnost v praxi znamená, není jednoduché. Drogerie dm se o to snaží dlouhodobě a každý den dokazuje, že to jde. Seznamte se s několika příklady, z nichž lze poznat, že dm to s udržitelností myslí skutečně vážně.