Studenti rozhodli, kam chtějí po škole: ORLEN Unipetrol se stal opět nejžádanějším zaměstnavatelem v Ústeckém kraji

|

Rafinérská a petrochemická skupina ORLEN Unipetrol získala titul Nejžádanějšího zaměstnavatele roku 2023 mezi studenty Ústeckého kraje. Ocenění obdržela již potřetí v řadě. Skupina tak v letošním roce získala další ocenění za svoji práci v personální oblasti. Letos již skupina získala titul Nejlepší zaměstnavatel v Česku, Nejlepší zaměstnavatel v Ústeckém kraji a byla rovněž zařazena mezi Nejlepší zaměstnavatele v Evropě pro rok 2023. ORLEN Unipetrol je v obdobných žebřících a soutěžích hodnotící péči o zaměstnance a personální oblast firem úspěšný dlouhodobě.

"Jsme velmi rádi, že jsme pro studenty Ústeckého kraje první zaměstnavatel, který je napadne, když přemýšlí, kde by chtěli po škole pracovat. Dlouhodobě usilujeme o neustálé zvyšování úrovně spokojenosti našich stávajících i nově přicházejících zaměstnanců. Tato ocenění nám dávají skvělou zpětnou vazbu, že se nám naše snaha daří a zároveň tento výsledek vnímáme jako závazek pro další pokračování v naší personální strategii," říká Michał Chmiel, personální ředitel skupiny ORLEN Unipetrol.

Skupina ORLEN Unipetrol získala nejvíce hlasů mezi více než 5000 středoškoláky a vysokoškoláky, kteří do hodnocení firem v Ústeckém kraji pomocí moderního online dotazníkového šetření zapojili. Otázky pro studenty byly zaměřené především na představy o začátcích své kariéry, o nástupní mzdě, ale také očekávaný vývoj kariéry nebo délka trvání prvního pracovního poměru. Pro zaměstnavatele odpovědi studentů představují důležitou zpětnou vazbu o karierních představách nastupující generace a jak jejich značku mládež vnímá.

Anketa Nejžádanější zaměstnavatel mezi studenty patří mezi úspěšné projekty, jimiž se Klub zaměstnavatelů snaží od roku 2011 spojovat zaměstnavatele, školy a jejich studenty i absolventy. Kromě renomovaného hodnocení Zaměstnavatel roku podle mezinárodní metodiky PwC Saratoga se v uplynulých letech etablovala také soutěž „Škola doporučená zaměstnavateli“, v níž zástupci firem hodnotí střední školy v krajích a vysokoškolské fakulty na celostátní úrovni. Během osmi ročníků oceňování škol vzrostl počet zaměstnavatelů, kteří se zapojují do jejich hodnocení na více než 700. Společnost ORLEN Unipetrol, která se v posledních letech každoročně řadí mezi nejlépe hodnocené zaměstnavatele v Ústeckém kraji i celorepublikových žebříčcích se titulem Nejžádanější zaměstnavatel mezi studenty v Ústeckém kraji pyšní již opakovaně.

Jakožto nejlepší zaměstnavatel v České republice ve své kategorii se ORLEN Unipetrol intenzivně věnuje také dlouhodobé podpoře vzdělávání i výchově vedoucích pracovníků z řad vlastních zaměstnanců. Skupina navíc dlouhodobě úzce spolupracuje s řadu středních škol v regionu i vysokými školami jejímž studentům umožňuje praktickou výuku v Univerzitním centru, které sídlí přímo v litvínovské rafinérii. Nadace ORLEN Unipetrol kromě toho finančně podporuje úspěšné středoškolské a vysokoškolské studenty, i jejich pedagogy a školy.

Skupina ORLEN Unipetrol je největší rafinérskou a petrochemickou společností v Česku. Zaměřuje se na zpracování ropy a na výrobu, distribuci a prodej pohonných hmot a petrochemických produktů – zejména plastů a hnojiv. Ve všech těchto oblastech patří k významným hráčům na českém i středoevropském trhu. Do skupiny ORLEN Unipetrol spadají rafinérie a výrobní závody v Litvínově a Kralupech nad Vltavou, společnost Paramo v Pardubicích, neratovická společnost Spolana, otrokovická společnost REMAQ a dvě výzkumná centra v Litvínově a Brně. Součástí ORLEN Unipetrolu je i síť čerpacích stanic ORLEN v Česku, na Slovensku a v Maďarsku. ORLEN Unipetrol je v České republice jedna z největších firem z hlediska obratu. Zaměstnává téměř 6 000 lidí. ORLEN Unipetrol je také společensky odpovědnou společností, a to zejména v oblasti podpory udržitelného rozvoje, vzdělávání, místních komunit a životního prostředí. V roce 2005 se ORLEN Unipetrol stal součástí skupiny ORLEN, která je největším zpracovatelem ropy ve střední Evropě.

Zdroj: www.orlenunipetrol.cz

ORLEN Unipetrol

Síť čerpacích stanic ORLEN zvýší tempo rozvoje elektromobilní infrastruktury

Čerpací stanice ORLEN, lídr českého trhu, plánuje v příštím roce zintenzivnit zavádění alternativních energií. V současnosti nabízí na 66 čerpacích stanicích 267 elektro dobíjecích bodů a na dvou stanicích vodíkové plnicí stojany pro osobní automobily, autobusy i nákladní vozidla. V oblasti e-mobility zahajuje výstavbu vlastní vysokorychlostní dobíjecí infrastruktury a pokračuje v projektech tří vodíkových stanic v Praze, Brně a Ostravě. Do roku 2030 chce provozovat 1 800 vysokorychlostních dobíjecích bodů a více než dvacet vodíkových plnicích stanic.

ORLEN Unipetrol

Skupina ORLEN Unipetrol opět patří mezi nejlepší evropské zaměstnavatele

Rafinérská a petrochemická skupina ORLEN Unipetrol, která je jediným tuzemským zpracovatelem ropy, získala prestižní celosvětové ocenění Top zaměstnavatel, čímž se již opětovně zařadila mezi nejlepší zaměstnavatele v Evropě v roce 2024. Mezinárodní certifikát ukazuje, že se společnost dlouhodobě rozvíjí a kultivuje trh práce prostřednictvím vynikající péče o zaměstnance a dbá na zabezpečení jejich osobního i kariérního rozvoje. Skupina ORLEN Unipetrol se na přední místa podobných soutěžích a žebříčcích v České republice umisťuje dlouhodobě. V loňském roce získal ORLEN Unipetrol titul nejlepší zaměstnavatel roku 2023 na celostátní i regionální úrovni a při anketě mezi studenty Ústeckého kraje získal největší počet hlasů při otázce, kde by chtěli pracovat po škole.

ORLEN Unipetrol

Začíná zimní test vodíkového autobusu pro Mostecko

Rafinérská a petrochemická skupina ORLEN Unipetrol pokračuje ve spolupráci s městy Most a Litvínov v další fázi pilotního provozu vodíkového autobusu, který vyvinula slovenská společnost Mobility&Innovation Production s.r.o. „Po úspěšném pilotním provozu a letním testování vodíkového autobusu pro Mostecko přecházíme do další fáze pilotního provozu,“ přiblížil Daniel Dunovský, ředitel Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova, a dodal: „Vodíkový autobus bude opětovně zařazen do provozu na vybraných linkách ve městech Most a Litvínov od pondělí 5. února do neděle 11. února. Očekáváme, že úspěchy dosažené v letním období se zopakují i během zimních testů. Po jejich dokončení vydáme doporučení ohledně možného zařazení těchto autobusů do našeho vozového parku.“