Raiffeisenbank spolupracuje s Digitoo. Díky umělé inteligenci nahrazuje papírové účetnictví

|

Raiffeisenbank zahájila spolupráci s platformou Digitoo a modernizuje korporátní bankovnictví. Umělá inteligence rozpozná faktury a účtenky, které přenese do účetního systému a mění tak účetnictví z papírového na digitální. Pro klienty Raiffeisenbank spolupráce přináší úsporu času a automatizaci celého procesu.

Pro Raiffeisenbank tvoří korporátní bankovnictví velkou součást činnosti. Díky umělé inteligenci je služba Digitoo schopna přečíst a přepsat vložený účetní doklad a pomocí kliknutí potom uživatel přenese údaje do účetního systému. Služba umožňuje přijímat faktury digitálně v několika formátech a následně automatizuje proces skenování dokumentů, přepisování faktur do tabulek či účetních systémů.

Umělá inteligence funguje na principu učení, proto se uživatele zeptá na schválení a příště už úkony přiřadí Digitoo samo. Tento úkon společně s integrací služby na daný účetní systém využívá Raiffeisenbank pro usnadnění práce klientům.

„Na setkání s klienty si všímám neefektivity v účetnictví. Papírové účetní doklady zabírají spoustu místa, vytváří duplicitní položky, musí se manuálně párovat transakce a podobně. Digitoo umí klientům s tímto problémem pomoci, umělá inteligence má navíc ohromnou úspěšnost. V Raiffeisenbank vždy spolupráce testujeme s klienty jak ve fázi nápadu, tak ve fázi provozu, což je za mě velkým klíčem k úspěchu,“ říká korporátní produktový manažer Raiffeisenbank Jaroslav Kravčenko.

Spolupráce mezi Raiffeisenbank a Digitoo si klade za cíl usnadnit do této doby složité a zastaralé způsoby v oblasti účetnictví. S využitím umělé inteligence, která se stále častěji stává běžným nástrojem, může banka velice efektivně klientovi nabídnout snazší postup a velkou úsporu času. Korporátní klienti jsou pro banku ti nejnáročnější z hlediska vynaložené práce, proto se Raiffeisenbank rozhodla podpořit nástroj, který jim pomůže v efektivitě.

Zdroj: www.rb.cz

Raiffeisen BANK

Raiffeisenbank prodlužuje soutěž o 30 x 10 000 korun do konce listopadu

Soutěž pro aktivní klienty Raiffeisenbank pokračuje. I v říjnu a listopadu může třicet klientů vyhrát deset tisíc korun. Stačí mít v daném měsíci příchozí platby na účet ve výši patnácti tisíc korun a zároveň tři odchozí platby v bankovnictví či kartou. Současná akce měla končit v září, nyní potrvá až do konce listopadu.