BMW··4 min

Nové MINI Cooper S ve výbavě JCW: sportovní design a pro značku typická dynamika.

BMW

BMW

BMW je německý výrobce automobilů, motocyklů a pohonných jednotek. Hlavní sídlo společnosti je v Mnichově. BMW je mateřskou společností firem Mini a Rolls-Royce a v nedávné minulosti i bývalé skupiny Rover. V roce 2005 zaměstnával koncern přes 105 000 lidí. Modro-bílý vzor znaku firmy je stylizací roztočené vrtule v barvách bavorské vlajky a znamená symbol výroby leteckých motorů.

Tisková zpráva

Mnichov. Agilní MINI Cooper S zaujme v městském prostředí svými kompaktními rozměry. Vysokou úroveň potěšení z jízdy, bezpečnosti a komfortu zajišťuje přesné řízení typické pro MINI v kombinaci se samočinnou sportovní převodovkou, výkonnými brzdami a nízko umístěným těžištěm. Větší rozchod kol třídveřového MINI zlepšuje jízdní dynamiku v náročných situacích. Motor 2,0 l TwinPower Turbo o výkonu 150 kW/204 k a točivém momentu 300 Nm dokáže MINI Cooper S (kombinovaná spotřeba paliva: 6,4–6,1 l/100 km; kombinované emise CO2: 144–138 g/km; podle WLTP) zrychlit z 0 na 100 km/h za 6,6 sekundy.

Ve výbavě John Cooper Works Trim podtrhují DNA motorsportu MINI exkluzivní prvky výbavy dodávající vozu nezaměnitelně sportovní charakter. Od legendárních vítězství na Rallye Monte-Carlo v 60. letech 20. století výkonné modely MINI John Cooper Works dodnes pravidelně demonstrují sportovní podstatu značky, aktuálně například vítězstvím ve své třídě ve 24hodinovém závodě na Nürburgringu v červnu 2024.

Design inspirovaný závody.

S výraznými aerodynamickými prvky vpředu a vzadu se MINI Cooper S ve výbavě JCW jednoznačně zaměřuje na dynamiku. Tu vyjadřuje i logo John Cooper Works v červeno-bílo-černé barevné kombinaci, připomínající šachovnicovou vlajku. Podobný motiv je použit také pro mřížku leskle černé osmiúhelníkové masky chladiče.

Kontrastní střecha a kryty zrcátek v černé barvě jsou dalším výrazným vizuálním prvkem. Brzdové třmeny JCW v černé barvě s logem JCW a exkluzivní design kol o průměru 17 a 18 palců dodávají tomuto provedení dojem mohutnosti a dravosti.

Interiér John Cooper Works se zaměřením na motorsport.
Sportovní sedadla JCW pro řidiče a spolujezdce, čalouněná černou syntetickou kůží, zdůrazňují exkluzivní sportovní charakter výbavy John Cooper Works barevným úpletem v oblasti ramen a červeným ozdobným prošíváním. Barevné schéma inspirované motoristickým sportem pokračuje na pleteném povrchu palubní desky, který má pro danou výbavu specifické černo-červené provedení se vzorem ve stylu šachovnicové vlajky.

OLED displej s vysokým rozlišením a průměrem 240 mm poskytuje všechny základní informace. Menu navigace, médií, telefonu a klimatizace je řidiči a spolujezdci na předních sedadlech kdykoli snadno přístupné. S novými režimy MINI Experience si lze atmosféru interiéru individuálně přizpůsobit. V režimu GO-KART inspirovaném modelem John Cooper Works jsou osvětlení interiéru a centrální displej červené.

Bezpečná jízda a snadné parkování.
Automatické systémy udržování rychlosti a vzdálenosti usnadňují běžné cestování. Navigace řidiči pomáhá řidiči 3D vizualizací situace, pohledem s rozšířenou realitou, aktuálními dopravními situacemi, informacemi o možnostech parkování včetně možností digitálního placení parkovného a mnoha dalšími funkcemi. Součástí obsáhlé výbavy Driving Assistant Plus jsou asistenční funkce využívající ke své činnosti kamery a radary, které zvyšují bezpečnost tím, že pomáhají s řízením a udržováním v jízdním pruhu.

Parkovací asistent Professional rozpozná vhodná parkovací místa a na požádání na ně automaticky zajede. Při vystupování vůz sleduje okolí a v případě, že před otevřením dveří identifikuje zezadu přijíždějící dopravní prostředky, upozorní na ně.

Zdroj: www.press.bmwgroup.com

Další články

Další články od BMW

Nezávislý závodní tým Engage Racing představuje BMW i4 Racing, světovou novinku vyvinutou v Rumunsku.

Nezávislý závodní tým Engage Racing představuje BMW i4 Racing, světovou novinku vyvinutou v Rumunsku.

Bukurešť. BMW i4 Racing „Elsa“ bylo oficiálně představeno stejným týmem, který přesně před čtyřmi lety stál za dalším světovým prvenstvím v podobě projektu MINI Electric Racing s příznačným názvem „Racing MIMI“. Projekt je organizován kolem nezávislého závodního týmu Engage Racing, který je podporován společností BMW Group Romania a řadou dalších partnerů, jako jsou Renovatio e-charge, MasterCard, Michelin, Textar, Velo, Omniasig a UniCredit Leasing.
| BMW
BMW exkluzivním automobilovým partnerem bezpečnostní konference GLOBSEC Forum 2024.

BMW exkluzivním automobilovým partnerem bezpečnostní konference GLOBSEC Forum 2024.

Praha. Každoročně think-tank GLOBSEC pořádá mezinárodní bezpečnostní konferenci GLOBSEC Forum, které se účastní nejen nejvyšší představitelé států, ale také řada bezpečnostních expertů z celého světa. Praha tuto konferenci hostila poprvé. Samotná konference probíhala od 30. srpna do 1. září v pražském hotelu Hilton a jejím letošním tématem je „Jak utišit bouři“.
| BMW
Autentický závodní styl do posledního detailu: BMW M Performance Parts pro nové BMW X3.

Autentický závodní styl do posledního detailu: BMW M Performance Parts pro nové BMW X3.

Mnichov. Nové BMW X3 je sportovnější a všestrannější než kdy dříve a je dokonale připraveno pro každodenní používání, volný čas i cestování. Čtvrté generaci tohoto modelu dodává nový designový styl výrazně osobitější výraz. Pro ještě elegantnější a sportovnější vzhled je k dispozici M sportovní paket a M sportovní paket Pro. Tomuto Sports Activity Vehicle (SAV) ale lze dodat ještě sportovnější tvář pomocí dílů BMW M Performance Parts.
| BMW
Pozvánka na sraz příznivců roadsteru BMW Z4 na konci září.

Pozvánka na sraz příznivců roadsteru BMW Z4 na konci září.

Praha/Třeboň. Setkání majitelů a příznivců ikonického roadsteru BMW Z4 se uskuteční v sobotu 21. září 2024 v penzionu U Vodníka v jihočeské Třeboni. Účastníci budou moci soutěžit o nejhezčí vůz srazu, který bude odměněn trofejí a cenami v podobě autokosmetiky a upomínkových předmětů BMW. Kromě soutěže o nejhezčí vůz se účastníci budou moci zapojit do tomboly o věcné ceny. Zlatým hřebem srazu bude oblíbená spanilá jízda po okolí Třeboňska, na kterou vozy vyrazí ve 13:30.
| BMW
Happy birthday: MINI právě dnes oslavuje 65 let ikonických inovací a závodní tradice.

Happy birthday: MINI právě dnes oslavuje 65 let ikonických inovací a závodní tradice.

Mnichov. Toto výročí je obzvlášť výjimečné, protože MINI představuje zcela nové modely – oblíbené MINI Cooper, všestranné MINI Countryman a odvážné MINI Aceman. Tyto automobily představují další kapitolu ve slavné historii MINI a spojují špičkovou techniku s klasickým potěšením z jízdy, kterým je MINI pověstné.
| BMW
BMW M Motorsport vyvíjí nový nejmenší závodní model. Připraven bude pro sezónu 2026.

BMW M Motorsport vyvíjí nový nejmenší závodní model. Připraven bude pro sezónu 2026.

Mnichov. S vozy BMW M235i Racing, BMW M240i Racing a BMW M2 CS Racing jsou v BMW M Motorsport cenově dostupné a technicky vyspělé vozy pro vstup do závodění tradicí. Jsou dokonalým odrazovým můstkem do vyšších tříd GT4 a GT3. V současné době inženýři BMW M Motorsport pracují na vývoji nového vozu, který doplní portfolio zákaznických závodních vozů a bude mít pozici vstupní brány do světa motorsportu.
| BMW
MINI John Cooper Works: Odhalení budoucnosti dynamiky na podzim 2024.

MINI John Cooper Works: Odhalení budoucnosti dynamiky na podzim 2024.

Modely MINI John Cooper Works jsou již dlouho oslavovány pro svou nepřekonatelnou jízdní dynamiku a závodní rodokmen. Nová rodina modelů MINI JCW v tomto odkazu pokračuje a všem nadšencům nabídne volbu mezi vzrušujícím pohonem se spalovacím motorem a prvotřídní dynamikou čistě elektrického pohonu. Každá verze byla pečlivě navržena a naladěna tak, aby poskytovala nezaměnitelný zážitek z jízdy ve stylu JCW, pro nějž jsou typické ostré reakce na pohyby volantu, působivá akcelerace a suverénní spojení se silnicí.
| BMW
Cena BMW M v MotoGP™: zcela nové BMW M5 je vozem pro vítěze v roce 2024.

Cena BMW M v MotoGP™: zcela nové BMW M5 je vozem pro vítěze v roce 2024.

Spielberg. Red Bull Ring v rakouském Spielbergu posloužil jako kulisa pro představení ceny pro vítěze BMW M Award 2024. Ve čtvrtek večer BMW M GmbH představila vysokovýkonný vůz, který bude na konci letošní sezóny předán nejrychlejšímu jezdci v kvalifikacích MotoGP™. Se zcela novým BMW M5 pokračuje BMW M GmbH ve své více než 20leté tradici ceny BMW M Award, oceňující nejrychlejšího jezdce v kvalifikaci některým z vysokovýkonných M modelů. Letošní vůz pro vítěze byl představen během motocyklové Grand Prix Rakouska Danem Rossomondem, obchodním ředitelem držitele práv na MotoGP™, společnosti Dorna Sports, a Axelem Mittlerem, marketingovým manažerem MotoGP™ společnosti BMW M GmbH.
| BMW
Cena nového BMW M5 Touring startuje na 3 705 000 Kč.

Cena nového BMW M5 Touring startuje na 3 705 000 Kč.

Praha. Nové BMW M5 Touring, které zcela novým způsobem kombinuje radost z jízdy s flexibilitou prostorného modelu Touring vyšší střední třídy, má cenu na českém trhu stanovenou na 3 705 000 Kč včetně DPH. Jeho plug-in hybridní pohon, jehož srdcem je přeplňovaný motor V8 kombinovaný s elektromotorem, poskytuje celkový výkon až 535 kW/727 k a točivý moment 1000 Nm. Fascinující dynamiku reprezentuje schopnost zrychlení z 0 na 100 km/h za 3,6 sekundy a z 0 na 200 km/h za 11,1 s. Nové BMW M5 Touring bude možné objednávat od druhé poloviny září, jeho uvedení na trh je naplánováno na listopad 2024 společně s BMW M5 Sedan, jehož cena začíná na 3 653 000 Kč.
| BMW
Mattel, AirConsole a BMW Group oznamují světovou premiéru UNO® Car Party! pro hraní v automobilu.

Mattel, AirConsole a BMW Group oznamují světovou premiéru UNO® Car Party! pro hraní v automobilu.

Mnichov. Společnosti Mattel, Inc. (Nasdaq: MAT), AirConsole a BMW Group dnes oznámily, že tradiční karetní hra od společnosti Mattel UNO™ bude příští týden odhalena pro hraní v automobilu v německém Kolíně nad Rýnem na veletrhu gamescom 2024, největší světové akci zaměřené na videohry. Návštěvníci expozice AirConsole (hala 10.1, stánek B028 – C029) budou mít možnost jako první vyzkoušet UNO® Car Party! v novém BMW X3, které přizpůsobilo světovou karetní hru číslo 1* pro hraní ve voze. Hra bude 21. srpna bezdrátově rozšířena pomocí platformy AirConsole do více než 500 000 vozů BMW a MINI.
| BMW