Albert··2 min

Zástupci společnosti Albert jednají s představiteli Unie zaměstnanců obchodu, logistiky a služeb a v pravidelném sociálním dialogu se projednávalo i navýšení mezd pro rok 2025.

Albert

Albert

Albert je řetězec supermarketů a hypermarketů vlastněný nizozemskou skupinou Ahold Delhaize. V červenci 2023 bylo v Česku celkem 337 prodejen Albert. Za rok 2021 měl Albert v Česku tržby ve výši 61,44 mld. Kč, a byl tak po řetězcích Lidl a Kaufland třetím největším obchodníkem v zemi podle žebříčku Top 50 českého obchodu časopisu Zboží a prodej.

Tisková zpráva

Navýšením mzdových nákladů o stovky milionů korun zlepší Albert v letošním roce finanční podmínky pracovníkům na prodejnách, distribučních centrech i centrále. Společnost Albert dnes oznámila zaměstnancům plánované navýšení mezd od 1. dubna, které bude činit na provozních pozicích v prodejnách v průměru 6 %. Za poslední dva roky tak Albert navýšil mzdy prodavačkám a prodavačům, pekařům, skladníkům, zelinářům i vedoucím týmů prodejen v průměru o 16 % při souhrnné inflaci 13,1 % za uplynulé dva roky*.

„Zaměstnavatelé v obchodě každoročně potvrzují, že chápou potřebu zlepšovat životní úroveň svých zaměstnanců a pružně reagují na ekonomické podmínky navyšováním mzdových prostředků. Velmi si vážíme konkrétních opatření, jako byly loňské vánoční bonusy, které pomohly zaměstnancům zvládnout toto náročné období. Zároveň však považujeme za klíčové systematické zvyšování základních mezd, které představuje stabilní a dlouhodobou oporu pro jejich životní standard,“ řekla prezidentka Unie zaměstnanců obchodu, logistiky a služeb paní Renáta Burianová.

Albert zvedá v tomto roce mzdové prostředky pro všechny zaměstnance včetně distribučních center a centrály. Investice do odměňování zaměstnanců se navýší o 350 milionů korun. V loňském roce se mzdové prostředky navyšovaly o 700 milionů korun a průměrné zvýšení mezd na prodejnách činilo 10 %. Celkové navýšení mzdových prostředků pro tento a uplynulý rok tak činí v součtu více než miliardu korun.

*Zdroj: Český statistický úřad, průměrná roční míra inflace za rok 2023: 10,7 %, průměrná míra inflace za rok 2024: 2,4 %

Zdroj: www.albert.cz

Další články

Další články od Albert

Stáže jsou smluvně zajišťovány partnerskými školami, se kterými Albert dlouhodobě spolupracuje. Do praxe se každoročně zapojují studenti učebních i maturitních oborů – například budoucí prodavači, pekaři, cukráři, skladníci nebo také kuchaři působící v zaměstnanecké zero-waste kantýně, ve které se vaří z neprodaných potravin. Šanci dává Albert také studentům ze zahraničních škol, a to v rámci programu Erasmus+. V letošním roce obchodník přivítal studenty z Francie, Německa a Polska. Kromě toho zajišťuje také desetidenní praxe pro studenty odborných škol a obchodních akademií z Česka.

Stáže jsou smluvně zajišťovány partnerskými školami, se kterými Albert dlouhodobě spolupracuje. Do praxe se každoročně zapojují studenti učebních i maturitních oborů – například budoucí prodavači, pekaři, cukráři, skladníci nebo také kuchaři působící v zaměstnanecké zero-waste kantýně, ve které se vaří z neprodaných potravin. Šanci dává Albert také studentům ze zahraničních škol, a to v rámci programu Erasmus+. V letošním roce obchodník přivítal studenty z Francie, Německa a Polska. Kromě toho zajišťuje také desetidenní praxe pro studenty odborných škol a obchodních akademií z Česka.

Mnozí studenti třetích ročníků se po skončení praxe rozhodují ve spolupráci s Albertem pokračovat. „Řada z nich k nám nastupuje buď na hlavní pracovní poměr, nebo na dohodu – podle toho, co jim nejvíce vyhovuje,“ vysvětluje Eva Mušinská. „Studentům, kteří pokračují v dalším studiu, nabízíme brigády, aby mohli dál rozvíjet své dovednosti, a přitom si zachovali rovnováhu mezi školou, prací a osobním životem,“ dodává.
| Albert
Stáže jsou smluvně zajišťovány partnerskými školami, se kterými Albert dlouhodobě spolupracuje. Do praxe se každoročně zapojují studenti učebních i maturitních oborů – například budoucí prodavači, pekaři, cukráři, skladníci nebo také kuchaři působící v zaměstnanecké zero-waste kantýně, ve které se vaří z neprodaných potravin. Šanci dává Albert také studentům ze zahraničních škol, a to v rámci programu Erasmus+. V letošním roce obchodník přivítal studenty z Francie, Německa a Polska. Kromě toho zajišťuje také desetidenní praxe pro studenty odborných škol a obchodních akademií z Česka.

Stáže jsou smluvně zajišťovány partnerskými školami, se kterými Albert dlouhodobě spolupracuje. Do praxe se každoročně zapojují studenti učebních i maturitních oborů – například budoucí prodavači, pekaři, cukráři, skladníci nebo také kuchaři působící v zaměstnanecké zero-waste kantýně, ve které se vaří z neprodaných potravin. Šanci dává Albert také studentům ze zahraničních škol, a to v rámci programu Erasmus+. V letošním roce obchodník přivítal studenty z Francie, Německa a Polska. Kromě toho zajišťuje také desetidenní praxe pro studenty odborných škol a obchodních akademií z Česka.

Mnozí studenti třetích ročníků se po skončení praxe rozhodují ve spolupráci s Albertem pokračovat. „Řada z nich k nám nastupuje buď na hlavní pracovní poměr, nebo na dohodu – podle toho, co jim nejvíce vyhovuje,“ vysvětluje Eva Mušinská. „Studentům, kteří pokračují v dalším studiu, nabízíme brigády, aby mohli dál rozvíjet své dovednosti, a přitom si zachovali rovnováhu mezi školou, prací a osobním životem,“ dodává.
| Albert
Stáže jsou smluvně zajišťovány partnerskými školami, se kterými Albert dlouhodobě spolupracuje. Do praxe se každoročně zapojují studenti učebních i maturitních oborů – například budoucí prodavači, pekaři, cukráři, skladníci nebo také kuchaři působící v zaměstnanecké zero-waste kantýně, ve které se vaří z neprodaných potravin. Šanci dává Albert také studentům ze zahraničních škol, a to v rámci programu Erasmus+. V letošním roce obchodník přivítal studenty z Francie, Německa a Polska. Kromě toho zajišťuje také desetidenní praxe pro studenty odborných škol a obchodních akademií z Česka.

Stáže jsou smluvně zajišťovány partnerskými školami, se kterými Albert dlouhodobě spolupracuje. Do praxe se každoročně zapojují studenti učebních i maturitních oborů – například budoucí prodavači, pekaři, cukráři, skladníci nebo také kuchaři působící v zaměstnanecké zero-waste kantýně, ve které se vaří z neprodaných potravin. Šanci dává Albert také studentům ze zahraničních škol, a to v rámci programu Erasmus+. V letošním roce obchodník přivítal studenty z Francie, Německa a Polska. Kromě toho zajišťuje také desetidenní praxe pro studenty odborných škol a obchodních akademií z Česka.

Mnozí studenti třetích ročníků se po skončení praxe rozhodují ve spolupráci s Albertem pokračovat. „Řada z nich k nám nastupuje buď na hlavní pracovní poměr, nebo na dohodu – podle toho, co jim nejvíce vyhovuje,“ vysvětluje Eva Mušinská. „Studentům, kteří pokračují v dalším studiu, nabízíme brigády, aby mohli dál rozvíjet své dovednosti, a přitom si zachovali rovnováhu mezi školou, prací a osobním životem,“ dodává.
| Albert
Stáže jsou smluvně zajišťovány partnerskými školami, se kterými Albert dlouhodobě spolupracuje. Do praxe se každoročně zapojují studenti učebních i maturitních oborů – například budoucí prodavači, pekaři, cukráři, skladníci nebo také kuchaři působící v zaměstnanecké zero-waste kantýně, ve které se vaří z neprodaných potravin. Šanci dává Albert také studentům ze zahraničních škol, a to v rámci programu Erasmus+. V letošním roce obchodník přivítal studenty z Francie, Německa a Polska. Kromě toho zajišťuje také desetidenní praxe pro studenty odborných škol a obchodních akademií z Česka.

Stáže jsou smluvně zajišťovány partnerskými školami, se kterými Albert dlouhodobě spolupracuje. Do praxe se každoročně zapojují studenti učebních i maturitních oborů – například budoucí prodavači, pekaři, cukráři, skladníci nebo také kuchaři působící v zaměstnanecké zero-waste kantýně, ve které se vaří z neprodaných potravin. Šanci dává Albert také studentům ze zahraničních škol, a to v rámci programu Erasmus+. V letošním roce obchodník přivítal studenty z Francie, Německa a Polska. Kromě toho zajišťuje také desetidenní praxe pro studenty odborných škol a obchodních akademií z Česka.

Mnozí studenti třetích ročníků se po skončení praxe rozhodují ve spolupráci s Albertem pokračovat. „Řada z nich k nám nastupuje buď na hlavní pracovní poměr, nebo na dohodu – podle toho, co jim nejvíce vyhovuje,“ vysvětluje Eva Mušinská. „Studentům, kteří pokračují v dalším studiu, nabízíme brigády, aby mohli dál rozvíjet své dovednosti, a přitom si zachovali rovnováhu mezi školou, prací a osobním životem,“ dodává.
| Albert
Stáže jsou smluvně zajišťovány partnerskými školami, se kterými Albert dlouhodobě spolupracuje. Do praxe se každoročně zapojují studenti učebních i maturitních oborů – například budoucí prodavači, pekaři, cukráři, skladníci nebo také kuchaři působící v zaměstnanecké zero-waste kantýně, ve které se vaří z neprodaných potravin. Šanci dává Albert také studentům ze zahraničních škol, a to v rámci programu Erasmus+. V letošním roce obchodník přivítal studenty z Francie, Německa a Polska. Kromě toho zajišťuje také desetidenní praxe pro studenty odborných škol a obchodních akademií z Česka.

Stáže jsou smluvně zajišťovány partnerskými školami, se kterými Albert dlouhodobě spolupracuje. Do praxe se každoročně zapojují studenti učebních i maturitních oborů – například budoucí prodavači, pekaři, cukráři, skladníci nebo také kuchaři působící v zaměstnanecké zero-waste kantýně, ve které se vaří z neprodaných potravin. Šanci dává Albert také studentům ze zahraničních škol, a to v rámci programu Erasmus+. V letošním roce obchodník přivítal studenty z Francie, Německa a Polska. Kromě toho zajišťuje také desetidenní praxe pro studenty odborných škol a obchodních akademií z Česka.

Mnozí studenti třetích ročníků se po skončení praxe rozhodují ve spolupráci s Albertem pokračovat. „Řada z nich k nám nastupuje buď na hlavní pracovní poměr, nebo na dohodu – podle toho, co jim nejvíce vyhovuje,“ vysvětluje Eva Mušinská. „Studentům, kteří pokračují v dalším studiu, nabízíme brigády, aby mohli dál rozvíjet své dovednosti, a přitom si zachovali rovnováhu mezi školou, prací a osobním životem,“ dodává.
| Albert
Stáže jsou smluvně zajišťovány partnerskými školami, se kterými Albert dlouhodobě spolupracuje. Do praxe se každoročně zapojují studenti učebních i maturitních oborů – například budoucí prodavači, pekaři, cukráři, skladníci nebo také kuchaři působící v zaměstnanecké zero-waste kantýně, ve které se vaří z neprodaných potravin. Šanci dává Albert také studentům ze zahraničních škol, a to v rámci programu Erasmus+. V letošním roce obchodník přivítal studenty z Francie, Německa a Polska. Kromě toho zajišťuje také desetidenní praxe pro studenty odborných škol a obchodních akademií z Česka.

Stáže jsou smluvně zajišťovány partnerskými školami, se kterými Albert dlouhodobě spolupracuje. Do praxe se každoročně zapojují studenti učebních i maturitních oborů – například budoucí prodavači, pekaři, cukráři, skladníci nebo také kuchaři působící v zaměstnanecké zero-waste kantýně, ve které se vaří z neprodaných potravin. Šanci dává Albert také studentům ze zahraničních škol, a to v rámci programu Erasmus+. V letošním roce obchodník přivítal studenty z Francie, Německa a Polska. Kromě toho zajišťuje také desetidenní praxe pro studenty odborných škol a obchodních akademií z Česka.

Mnozí studenti třetích ročníků se po skončení praxe rozhodují ve spolupráci s Albertem pokračovat. „Řada z nich k nám nastupuje buď na hlavní pracovní poměr, nebo na dohodu – podle toho, co jim nejvíce vyhovuje,“ vysvětluje Eva Mušinská. „Studentům, kteří pokračují v dalším studiu, nabízíme brigády, aby mohli dál rozvíjet své dovednosti, a přitom si zachovali rovnováhu mezi školou, prací a osobním životem,“ dodává.
| Albert
Stáže jsou smluvně zajišťovány partnerskými školami, se kterými Albert dlouhodobě spolupracuje. Do praxe se každoročně zapojují studenti učebních i maturitních oborů – například budoucí prodavači, pekaři, cukráři, skladníci nebo také kuchaři působící v zaměstnanecké zero-waste kantýně, ve které se vaří z neprodaných potravin. Šanci dává Albert také studentům ze zahraničních škol, a to v rámci programu Erasmus+. V letošním roce obchodník přivítal studenty z Francie, Německa a Polska. Kromě toho zajišťuje také desetidenní praxe pro studenty odborných škol a obchodních akademií z Česka.

Stáže jsou smluvně zajišťovány partnerskými školami, se kterými Albert dlouhodobě spolupracuje. Do praxe se každoročně zapojují studenti učebních i maturitních oborů – například budoucí prodavači, pekaři, cukráři, skladníci nebo také kuchaři působící v zaměstnanecké zero-waste kantýně, ve které se vaří z neprodaných potravin. Šanci dává Albert také studentům ze zahraničních škol, a to v rámci programu Erasmus+. V letošním roce obchodník přivítal studenty z Francie, Německa a Polska. Kromě toho zajišťuje také desetidenní praxe pro studenty odborných škol a obchodních akademií z Česka.

Mnozí studenti třetích ročníků se po skončení praxe rozhodují ve spolupráci s Albertem pokračovat. „Řada z nich k nám nastupuje buď na hlavní pracovní poměr, nebo na dohodu – podle toho, co jim nejvíce vyhovuje,“ vysvětluje Eva Mušinská. „Studentům, kteří pokračují v dalším studiu, nabízíme brigády, aby mohli dál rozvíjet své dovednosti, a přitom si zachovali rovnováhu mezi školou, prací a osobním životem,“ dodává.
| Albert
Stáže jsou smluvně zajišťovány partnerskými školami, se kterými Albert dlouhodobě spolupracuje. Do praxe se každoročně zapojují studenti učebních i maturitních oborů – například budoucí prodavači, pekaři, cukráři, skladníci nebo také kuchaři působící v zaměstnanecké zero-waste kantýně, ve které se vaří z neprodaných potravin. Šanci dává Albert také studentům ze zahraničních škol, a to v rámci programu Erasmus+. V letošním roce obchodník přivítal studenty z Francie, Německa a Polska. Kromě toho zajišťuje také desetidenní praxe pro studenty odborných škol a obchodních akademií z Česka.

Stáže jsou smluvně zajišťovány partnerskými školami, se kterými Albert dlouhodobě spolupracuje. Do praxe se každoročně zapojují studenti učebních i maturitních oborů – například budoucí prodavači, pekaři, cukráři, skladníci nebo také kuchaři působící v zaměstnanecké zero-waste kantýně, ve které se vaří z neprodaných potravin. Šanci dává Albert také studentům ze zahraničních škol, a to v rámci programu Erasmus+. V letošním roce obchodník přivítal studenty z Francie, Německa a Polska. Kromě toho zajišťuje také desetidenní praxe pro studenty odborných škol a obchodních akademií z Česka.

Mnozí studenti třetích ročníků se po skončení praxe rozhodují ve spolupráci s Albertem pokračovat. „Řada z nich k nám nastupuje buď na hlavní pracovní poměr, nebo na dohodu – podle toho, co jim nejvíce vyhovuje,“ vysvětluje Eva Mušinská. „Studentům, kteří pokračují v dalším studiu, nabízíme brigády, aby mohli dál rozvíjet své dovednosti, a přitom si zachovali rovnováhu mezi školou, prací a osobním životem,“ dodává.
| Albert
Stáže jsou smluvně zajišťovány partnerskými školami, se kterými Albert dlouhodobě spolupracuje. Do praxe se každoročně zapojují studenti učebních i maturitních oborů – například budoucí prodavači, pekaři, cukráři, skladníci nebo také kuchaři působící v zaměstnanecké zero-waste kantýně, ve které se vaří z neprodaných potravin. Šanci dává Albert také studentům ze zahraničních škol, a to v rámci programu Erasmus+. V letošním roce obchodník přivítal studenty z Francie, Německa a Polska. Kromě toho zajišťuje také desetidenní praxe pro studenty odborných škol a obchodních akademií z Česka.

Stáže jsou smluvně zajišťovány partnerskými školami, se kterými Albert dlouhodobě spolupracuje. Do praxe se každoročně zapojují studenti učebních i maturitních oborů – například budoucí prodavači, pekaři, cukráři, skladníci nebo také kuchaři působící v zaměstnanecké zero-waste kantýně, ve které se vaří z neprodaných potravin. Šanci dává Albert také studentům ze zahraničních škol, a to v rámci programu Erasmus+. V letošním roce obchodník přivítal studenty z Francie, Německa a Polska. Kromě toho zajišťuje také desetidenní praxe pro studenty odborných škol a obchodních akademií z Česka.

Mnozí studenti třetích ročníků se po skončení praxe rozhodují ve spolupráci s Albertem pokračovat. „Řada z nich k nám nastupuje buď na hlavní pracovní poměr, nebo na dohodu – podle toho, co jim nejvíce vyhovuje,“ vysvětluje Eva Mušinská. „Studentům, kteří pokračují v dalším studiu, nabízíme brigády, aby mohli dál rozvíjet své dovednosti, a přitom si zachovali rovnováhu mezi školou, prací a osobním životem,“ dodává.
| Albert
Stáže jsou smluvně zajišťovány partnerskými školami, se kterými Albert dlouhodobě spolupracuje. Do praxe se každoročně zapojují studenti učebních i maturitních oborů – například budoucí prodavači, pekaři, cukráři, skladníci nebo také kuchaři působící v zaměstnanecké zero-waste kantýně, ve které se vaří z neprodaných potravin. Šanci dává Albert také studentům ze zahraničních škol, a to v rámci programu Erasmus+. V letošním roce obchodník přivítal studenty z Francie, Německa a Polska. Kromě toho zajišťuje také desetidenní praxe pro studenty odborných škol a obchodních akademií z Česka.

Stáže jsou smluvně zajišťovány partnerskými školami, se kterými Albert dlouhodobě spolupracuje. Do praxe se každoročně zapojují studenti učebních i maturitních oborů – například budoucí prodavači, pekaři, cukráři, skladníci nebo také kuchaři působící v zaměstnanecké zero-waste kantýně, ve které se vaří z neprodaných potravin. Šanci dává Albert také studentům ze zahraničních škol, a to v rámci programu Erasmus+. V letošním roce obchodník přivítal studenty z Francie, Německa a Polska. Kromě toho zajišťuje také desetidenní praxe pro studenty odborných škol a obchodních akademií z Česka.

Mnozí studenti třetích ročníků se po skončení praxe rozhodují ve spolupráci s Albertem pokračovat. „Řada z nich k nám nastupuje buď na hlavní pracovní poměr, nebo na dohodu – podle toho, co jim nejvíce vyhovuje,“ vysvětluje Eva Mušinská. „Studentům, kteří pokračují v dalším studiu, nabízíme brigády, aby mohli dál rozvíjet své dovednosti, a přitom si zachovali rovnováhu mezi školou, prací a osobním životem,“ dodává.
| Albert