Albert··7 min

Slavnostní setkání u příležitosti ocenění vítězných organizací v programu Bertík pomáhá 2025 ve čtvrtek hostil Krajský úřad Ústeckého kraje. „Děkuji Nadačnímu fondu Albert za podporu těch, kteří to nejvíce potřebují. Velmi si vážím dlouhodobé spolupráce a těším se na další společné kroky, protože pomoc sociálně znevýhodněným dětem je v Ústeckém kraji velmi potřebná,“ uvedla Jindra Zalabáková, 1. náměstkyně hejtmana Ústeckého kraje pro oblast školství, mládeže a sportu.

Albert

Albert

Albert je řetězec supermarketů a hypermarketů vlastněný nizozemskou skupinou Ahold Delhaize. V červenci 2023 bylo v Česku celkem 337 prodejen Albert. Za rok 2021 měl Albert v Česku tržby ve výši 61,44 mld. Kč, a byl tak po řetězcích Lidl a Kaufland třetím největším obchodníkem v zemi podle žebříčku Top 50 českého obchodu časopisu Zboží a prodej.

Tisková zpráva

Celkem 520 tisíc korun směřuje na pomoc a rozvoj dětí a mladých ze sociálně znevýhodněného prostředí v Ústeckém kraji. Nadační fond Albert ve čtvrtek rozdal symbolické šeky třináctce dětských domovů a dalších organizací, které uspěly v programu Bertík pomáhá 2025. O nejlepších projektech rozhodli zákazníci místních obchodů Albert. Za posledních pět let přesáhla celková podpora v kraji 4,3 milionu korun.

Bertíci pomáhají dětem žít lépe

Charitativní program přináší unikátní příležitost, jak se může veřejnost prostřednictvím hlasování o projektech seznámit s činností i konkrétními příběhy organizací v regionu. „Děkujeme našim zákazníkům, že se na podzim opět zapojili a svým hlasem podpořili projekty ze svého blízkého okolí zaměřené na vzdělávání, mentální zdraví i smysluplné trávení volného času,“ upřesnil Peter Daňo, národní ředitel hypermarketů Albert.

Celkem třináctka projektů z Ústeckého kraje, kterou vybrali odborníci z Nadačního fondu Albert, se ucházela o přízeň zákazníků. Na základě jejich hlasování v devíti místních obchodech Albert pak fond rozdělil 520 tisíc korun. Podpořenými organizacemi jsou dětské domovy z Ústí nad Labem, České Kamenice, Tuchlova, Mostu, dále Charity z České Kamenice, Lovosic a Mostu, výchovný ústav v Buškovicích, Obrnické centrum sociálních služeb, Diakonie ČCE v Mostě, Centrum pro náhradní rodinnou péči, Naděje a Tilia Kadaň.

„Finance využijeme na doučování a vzdělávací aktivity, které dětem pomohou zlepšit jejich školní výsledky a budou rozvíjet jejich dovednosti. Velkou motivací pro ně bude také účast na vzdělávacích výjezdech. Děti tak mohoulépe porozumět učivu, získat nové zkušenosti a budovat si pozitivní vztah ke vzdělávání,“ popsalaLenka Podlogarová, vedoucí služeb prevence Duchcov, Charita Most.

Další projekt se zase zaměřuje na mentální zdraví. „Poskytneme konkrétní pomoc 12 dětem, které akutně potřebují podporu odborného terapeuta. Psychoterapeutickou pomoc budou využívat děti a mladí lidé do 18 let věku, kteří jsou ubytovaní v azylovém domě, spolupracují se službou SAS pro rodiny s dětmi nebo byli svěřené do pěstounské péče,“ řekla Markéta Strížová, ředitelka střediska sociální pomoci v Mostě, Diakonie ČCE. „Velmi oceňujeme, že Nadační fond Albert reaguje na aktuální potřeby a hledá možnosti, jak organizace podpořit,“ dodala.

Bertík pomáhá 2025: Oceněné projekty v regionech Ústeckého kraje

Obrnické centrum sociálních služeb – Tanec jako prevence

Projekt umožní dětem a mládeži z tanečního souboru další rozvoj díky výjezdům na soutěže, festivaly či kulturní události nebo přijímání nových členů. Zvýšená účast na akcích pomůže zviditelnění taneční skupiny a otevře nové možnosti spolupráce.

Dětský domov Ústí nad Labem – Střekov – Sejdeme se o prázdninách

Díky pobytům mimo dětský domov jako jsou tábory si děti rozvíjí sociální a komunikační dovednosti či schopnosti budovat mezilidské vztahy a začleňovat se do společnosti. Letní výjezdy také podporují aktivní a smysluplné trávení volného času a posilují zdravé sebevědomí dětí.

Charita Most – Učíme se v Zastávce

Projekt se zaměřuje na vzdělávání a smysluplné trávení volného času dětí a mládeže ze sociálně znevýhodněného prostředí v Duchcově. Pomáhá jim tak zvyšovat uplatnění v budoucnosti.

Dětský domov "Země dětí" a ŠJ Česká Kamenice – Tábory pro děti z dětského domova

V dětském domově se snaží, aby se prostředí podobalo co nejvíc rodinnému. Děti navštěvují zájmové a sportovní spolky či umělecké školy. V létě zase jezdí na tábory. Právě na toto aktivní a smysluplné trávení volného času je zaměřený i projekt.

Diakonie ČCE – Středisko sociální pomoci v Mostě – Psychoterapeutická pomoc dětem a mladým lidem v krizi

Dětská duše potřebuje péči. Projekt poskytne odbornou psychoterapeutickou pomoc dětem a mladým, kteří se potýkají s traumaty a psychickými problémy.

Dětský domov Tuchlov – Tábory pro děti z dětského domova

Tábory představují pro děti z dětských domovů jedinečnou příležitost k osobnímu růstu, sociálnímu rozvoji a získání nových zážitků. Mají možnost trávit volný čas stejně, jako děti z běžných rodin.

Centrum pro náhradní rodinnou péči – S Albertem pro děti v náhradních rodinách

Děti v sobě skrývají nespočet talentů a snů, ale některé postrádají dostatek možností, jak je rozvíjet. Projekt je podpoří v prohlubování zájmů a zlepšování talentů, a tak posílí jejich šance na lepší uplatnění v dalším životě.

NADĚJE – Za zážitky s Bertíkem

Děti ze sociálně znevýhodněného prostředí budou moct prožít prázdniny podobně jako jejich vrstevníci. Projekt jim prostřednictvím vzdělávacích výletů rozšíří obzory, umožní rozvíjet společenské vztahy a získají nezapomenutelné zážitky.

Výchovný ústav, středisko výchovné péče a střední škola Buškovice – Jízda k lepším zítřkům

Trh práce je velmi náročný a konkurence velká. Projekt se zaměřuje na zvýšení kvalifikace dětí ze sociálně znevýhodněného prostředí díky možnosti absolvovat autoškolu či získat oprávnění na vysokozdvižný vozík, pilu či křovinořez.

Charita Lovosice – Bezpečný prostor

Nízkoprahové zařízení představuje bezpečný prostor pro děti a mládež ze složitých sociálních a ekonomických podmínek. Pracovníci jim jsou oporou a můžou s nimi sdílet své starosti a radosti. Nově poskytují dětem poradenství i ve vybraných školách.

Dětský domov Most – Prázdniny v přírodě

V dětském domově se snaží, aby se život dětí co nejvíce přiblížil tomu v rodinách. S tím souvisí i trávení volného času. Projekt je zaměřený právě na dobu prázdnin, tak aby děti navázaly nová přátelství, nasbíraly mnoho zážitků a poznaly nová místa.

TILIA Kadaň, z. s. - TILIAE RAMUN – ratolest lípy – doučování II.

Projekt se soustředí na hravé doučování dětí ze sociálně znevýhodněného prostředí s cílem podpořit jejich zdravý vývoj a zvýšit šance na úspěšné dokončení základní školy a pokračování ve studiu. Aktivity probíhají v Klášterci nad Ohří, Kadani a Hradci u Kadaně.

Charita Česká Kamenice – Preventivní aktivity, aneb s Bertíkem proti vyloučení

Projekt je zaměřen na ohrožené děti a mladé dospělé ve věku 6–26 let, kteří využívají sociální služby nízkoprahového klubu v České Kamenici. Cílem je nabídnout jim smysluplné trávení volného času, podpořit jejich vzdělávání a rozšířit životní rozhled, aby lépe zvládali náročné životní situace.

Zdroj: www.albert.cz

Další články

Další články od Albert

Stáže jsou smluvně zajišťovány partnerskými školami, se kterými Albert dlouhodobě spolupracuje. Do praxe se každoročně zapojují studenti učebních i maturitních oborů – například budoucí prodavači, pekaři, cukráři, skladníci nebo také kuchaři působící v zaměstnanecké zero-waste kantýně, ve které se vaří z neprodaných potravin. Šanci dává Albert také studentům ze zahraničních škol, a to v rámci programu Erasmus+. V letošním roce obchodník přivítal studenty z Francie, Německa a Polska. Kromě toho zajišťuje také desetidenní praxe pro studenty odborných škol a obchodních akademií z Česka.

Stáže jsou smluvně zajišťovány partnerskými školami, se kterými Albert dlouhodobě spolupracuje. Do praxe se každoročně zapojují studenti učebních i maturitních oborů – například budoucí prodavači, pekaři, cukráři, skladníci nebo také kuchaři působící v zaměstnanecké zero-waste kantýně, ve které se vaří z neprodaných potravin. Šanci dává Albert také studentům ze zahraničních škol, a to v rámci programu Erasmus+. V letošním roce obchodník přivítal studenty z Francie, Německa a Polska. Kromě toho zajišťuje také desetidenní praxe pro studenty odborných škol a obchodních akademií z Česka.

Mnozí studenti třetích ročníků se po skončení praxe rozhodují ve spolupráci s Albertem pokračovat. „Řada z nich k nám nastupuje buď na hlavní pracovní poměr, nebo na dohodu – podle toho, co jim nejvíce vyhovuje,“ vysvětluje Eva Mušinská. „Studentům, kteří pokračují v dalším studiu, nabízíme brigády, aby mohli dál rozvíjet své dovednosti, a přitom si zachovali rovnováhu mezi školou, prací a osobním životem,“ dodává.
| Albert
Stáže jsou smluvně zajišťovány partnerskými školami, se kterými Albert dlouhodobě spolupracuje. Do praxe se každoročně zapojují studenti učebních i maturitních oborů – například budoucí prodavači, pekaři, cukráři, skladníci nebo také kuchaři působící v zaměstnanecké zero-waste kantýně, ve které se vaří z neprodaných potravin. Šanci dává Albert také studentům ze zahraničních škol, a to v rámci programu Erasmus+. V letošním roce obchodník přivítal studenty z Francie, Německa a Polska. Kromě toho zajišťuje také desetidenní praxe pro studenty odborných škol a obchodních akademií z Česka.

Stáže jsou smluvně zajišťovány partnerskými školami, se kterými Albert dlouhodobě spolupracuje. Do praxe se každoročně zapojují studenti učebních i maturitních oborů – například budoucí prodavači, pekaři, cukráři, skladníci nebo také kuchaři působící v zaměstnanecké zero-waste kantýně, ve které se vaří z neprodaných potravin. Šanci dává Albert také studentům ze zahraničních škol, a to v rámci programu Erasmus+. V letošním roce obchodník přivítal studenty z Francie, Německa a Polska. Kromě toho zajišťuje také desetidenní praxe pro studenty odborných škol a obchodních akademií z Česka.

Mnozí studenti třetích ročníků se po skončení praxe rozhodují ve spolupráci s Albertem pokračovat. „Řada z nich k nám nastupuje buď na hlavní pracovní poměr, nebo na dohodu – podle toho, co jim nejvíce vyhovuje,“ vysvětluje Eva Mušinská. „Studentům, kteří pokračují v dalším studiu, nabízíme brigády, aby mohli dál rozvíjet své dovednosti, a přitom si zachovali rovnováhu mezi školou, prací a osobním životem,“ dodává.
| Albert
Stáže jsou smluvně zajišťovány partnerskými školami, se kterými Albert dlouhodobě spolupracuje. Do praxe se každoročně zapojují studenti učebních i maturitních oborů – například budoucí prodavači, pekaři, cukráři, skladníci nebo také kuchaři působící v zaměstnanecké zero-waste kantýně, ve které se vaří z neprodaných potravin. Šanci dává Albert také studentům ze zahraničních škol, a to v rámci programu Erasmus+. V letošním roce obchodník přivítal studenty z Francie, Německa a Polska. Kromě toho zajišťuje také desetidenní praxe pro studenty odborných škol a obchodních akademií z Česka.

Stáže jsou smluvně zajišťovány partnerskými školami, se kterými Albert dlouhodobě spolupracuje. Do praxe se každoročně zapojují studenti učebních i maturitních oborů – například budoucí prodavači, pekaři, cukráři, skladníci nebo také kuchaři působící v zaměstnanecké zero-waste kantýně, ve které se vaří z neprodaných potravin. Šanci dává Albert také studentům ze zahraničních škol, a to v rámci programu Erasmus+. V letošním roce obchodník přivítal studenty z Francie, Německa a Polska. Kromě toho zajišťuje také desetidenní praxe pro studenty odborných škol a obchodních akademií z Česka.

Mnozí studenti třetích ročníků se po skončení praxe rozhodují ve spolupráci s Albertem pokračovat. „Řada z nich k nám nastupuje buď na hlavní pracovní poměr, nebo na dohodu – podle toho, co jim nejvíce vyhovuje,“ vysvětluje Eva Mušinská. „Studentům, kteří pokračují v dalším studiu, nabízíme brigády, aby mohli dál rozvíjet své dovednosti, a přitom si zachovali rovnováhu mezi školou, prací a osobním životem,“ dodává.
| Albert
Stáže jsou smluvně zajišťovány partnerskými školami, se kterými Albert dlouhodobě spolupracuje. Do praxe se každoročně zapojují studenti učebních i maturitních oborů – například budoucí prodavači, pekaři, cukráři, skladníci nebo také kuchaři působící v zaměstnanecké zero-waste kantýně, ve které se vaří z neprodaných potravin. Šanci dává Albert také studentům ze zahraničních škol, a to v rámci programu Erasmus+. V letošním roce obchodník přivítal studenty z Francie, Německa a Polska. Kromě toho zajišťuje také desetidenní praxe pro studenty odborných škol a obchodních akademií z Česka.

Stáže jsou smluvně zajišťovány partnerskými školami, se kterými Albert dlouhodobě spolupracuje. Do praxe se každoročně zapojují studenti učebních i maturitních oborů – například budoucí prodavači, pekaři, cukráři, skladníci nebo také kuchaři působící v zaměstnanecké zero-waste kantýně, ve které se vaří z neprodaných potravin. Šanci dává Albert také studentům ze zahraničních škol, a to v rámci programu Erasmus+. V letošním roce obchodník přivítal studenty z Francie, Německa a Polska. Kromě toho zajišťuje také desetidenní praxe pro studenty odborných škol a obchodních akademií z Česka.

Mnozí studenti třetích ročníků se po skončení praxe rozhodují ve spolupráci s Albertem pokračovat. „Řada z nich k nám nastupuje buď na hlavní pracovní poměr, nebo na dohodu – podle toho, co jim nejvíce vyhovuje,“ vysvětluje Eva Mušinská. „Studentům, kteří pokračují v dalším studiu, nabízíme brigády, aby mohli dál rozvíjet své dovednosti, a přitom si zachovali rovnováhu mezi školou, prací a osobním životem,“ dodává.
| Albert
Stáže jsou smluvně zajišťovány partnerskými školami, se kterými Albert dlouhodobě spolupracuje. Do praxe se každoročně zapojují studenti učebních i maturitních oborů – například budoucí prodavači, pekaři, cukráři, skladníci nebo také kuchaři působící v zaměstnanecké zero-waste kantýně, ve které se vaří z neprodaných potravin. Šanci dává Albert také studentům ze zahraničních škol, a to v rámci programu Erasmus+. V letošním roce obchodník přivítal studenty z Francie, Německa a Polska. Kromě toho zajišťuje také desetidenní praxe pro studenty odborných škol a obchodních akademií z Česka.

Stáže jsou smluvně zajišťovány partnerskými školami, se kterými Albert dlouhodobě spolupracuje. Do praxe se každoročně zapojují studenti učebních i maturitních oborů – například budoucí prodavači, pekaři, cukráři, skladníci nebo také kuchaři působící v zaměstnanecké zero-waste kantýně, ve které se vaří z neprodaných potravin. Šanci dává Albert také studentům ze zahraničních škol, a to v rámci programu Erasmus+. V letošním roce obchodník přivítal studenty z Francie, Německa a Polska. Kromě toho zajišťuje také desetidenní praxe pro studenty odborných škol a obchodních akademií z Česka.

Mnozí studenti třetích ročníků se po skončení praxe rozhodují ve spolupráci s Albertem pokračovat. „Řada z nich k nám nastupuje buď na hlavní pracovní poměr, nebo na dohodu – podle toho, co jim nejvíce vyhovuje,“ vysvětluje Eva Mušinská. „Studentům, kteří pokračují v dalším studiu, nabízíme brigády, aby mohli dál rozvíjet své dovednosti, a přitom si zachovali rovnováhu mezi školou, prací a osobním životem,“ dodává.
| Albert
Stáže jsou smluvně zajišťovány partnerskými školami, se kterými Albert dlouhodobě spolupracuje. Do praxe se každoročně zapojují studenti učebních i maturitních oborů – například budoucí prodavači, pekaři, cukráři, skladníci nebo také kuchaři působící v zaměstnanecké zero-waste kantýně, ve které se vaří z neprodaných potravin. Šanci dává Albert také studentům ze zahraničních škol, a to v rámci programu Erasmus+. V letošním roce obchodník přivítal studenty z Francie, Německa a Polska. Kromě toho zajišťuje také desetidenní praxe pro studenty odborných škol a obchodních akademií z Česka.

Stáže jsou smluvně zajišťovány partnerskými školami, se kterými Albert dlouhodobě spolupracuje. Do praxe se každoročně zapojují studenti učebních i maturitních oborů – například budoucí prodavači, pekaři, cukráři, skladníci nebo také kuchaři působící v zaměstnanecké zero-waste kantýně, ve které se vaří z neprodaných potravin. Šanci dává Albert také studentům ze zahraničních škol, a to v rámci programu Erasmus+. V letošním roce obchodník přivítal studenty z Francie, Německa a Polska. Kromě toho zajišťuje také desetidenní praxe pro studenty odborných škol a obchodních akademií z Česka.

Mnozí studenti třetích ročníků se po skončení praxe rozhodují ve spolupráci s Albertem pokračovat. „Řada z nich k nám nastupuje buď na hlavní pracovní poměr, nebo na dohodu – podle toho, co jim nejvíce vyhovuje,“ vysvětluje Eva Mušinská. „Studentům, kteří pokračují v dalším studiu, nabízíme brigády, aby mohli dál rozvíjet své dovednosti, a přitom si zachovali rovnováhu mezi školou, prací a osobním životem,“ dodává.
| Albert
Stáže jsou smluvně zajišťovány partnerskými školami, se kterými Albert dlouhodobě spolupracuje. Do praxe se každoročně zapojují studenti učebních i maturitních oborů – například budoucí prodavači, pekaři, cukráři, skladníci nebo také kuchaři působící v zaměstnanecké zero-waste kantýně, ve které se vaří z neprodaných potravin. Šanci dává Albert také studentům ze zahraničních škol, a to v rámci programu Erasmus+. V letošním roce obchodník přivítal studenty z Francie, Německa a Polska. Kromě toho zajišťuje také desetidenní praxe pro studenty odborných škol a obchodních akademií z Česka.

Stáže jsou smluvně zajišťovány partnerskými školami, se kterými Albert dlouhodobě spolupracuje. Do praxe se každoročně zapojují studenti učebních i maturitních oborů – například budoucí prodavači, pekaři, cukráři, skladníci nebo také kuchaři působící v zaměstnanecké zero-waste kantýně, ve které se vaří z neprodaných potravin. Šanci dává Albert také studentům ze zahraničních škol, a to v rámci programu Erasmus+. V letošním roce obchodník přivítal studenty z Francie, Německa a Polska. Kromě toho zajišťuje také desetidenní praxe pro studenty odborných škol a obchodních akademií z Česka.

Mnozí studenti třetích ročníků se po skončení praxe rozhodují ve spolupráci s Albertem pokračovat. „Řada z nich k nám nastupuje buď na hlavní pracovní poměr, nebo na dohodu – podle toho, co jim nejvíce vyhovuje,“ vysvětluje Eva Mušinská. „Studentům, kteří pokračují v dalším studiu, nabízíme brigády, aby mohli dál rozvíjet své dovednosti, a přitom si zachovali rovnováhu mezi školou, prací a osobním životem,“ dodává.
| Albert
Stáže jsou smluvně zajišťovány partnerskými školami, se kterými Albert dlouhodobě spolupracuje. Do praxe se každoročně zapojují studenti učebních i maturitních oborů – například budoucí prodavači, pekaři, cukráři, skladníci nebo také kuchaři působící v zaměstnanecké zero-waste kantýně, ve které se vaří z neprodaných potravin. Šanci dává Albert také studentům ze zahraničních škol, a to v rámci programu Erasmus+. V letošním roce obchodník přivítal studenty z Francie, Německa a Polska. Kromě toho zajišťuje také desetidenní praxe pro studenty odborných škol a obchodních akademií z Česka.

Stáže jsou smluvně zajišťovány partnerskými školami, se kterými Albert dlouhodobě spolupracuje. Do praxe se každoročně zapojují studenti učebních i maturitních oborů – například budoucí prodavači, pekaři, cukráři, skladníci nebo také kuchaři působící v zaměstnanecké zero-waste kantýně, ve které se vaří z neprodaných potravin. Šanci dává Albert také studentům ze zahraničních škol, a to v rámci programu Erasmus+. V letošním roce obchodník přivítal studenty z Francie, Německa a Polska. Kromě toho zajišťuje také desetidenní praxe pro studenty odborných škol a obchodních akademií z Česka.

Mnozí studenti třetích ročníků se po skončení praxe rozhodují ve spolupráci s Albertem pokračovat. „Řada z nich k nám nastupuje buď na hlavní pracovní poměr, nebo na dohodu – podle toho, co jim nejvíce vyhovuje,“ vysvětluje Eva Mušinská. „Studentům, kteří pokračují v dalším studiu, nabízíme brigády, aby mohli dál rozvíjet své dovednosti, a přitom si zachovali rovnováhu mezi školou, prací a osobním životem,“ dodává.
| Albert
Stáže jsou smluvně zajišťovány partnerskými školami, se kterými Albert dlouhodobě spolupracuje. Do praxe se každoročně zapojují studenti učebních i maturitních oborů – například budoucí prodavači, pekaři, cukráři, skladníci nebo také kuchaři působící v zaměstnanecké zero-waste kantýně, ve které se vaří z neprodaných potravin. Šanci dává Albert také studentům ze zahraničních škol, a to v rámci programu Erasmus+. V letošním roce obchodník přivítal studenty z Francie, Německa a Polska. Kromě toho zajišťuje také desetidenní praxe pro studenty odborných škol a obchodních akademií z Česka.

Stáže jsou smluvně zajišťovány partnerskými školami, se kterými Albert dlouhodobě spolupracuje. Do praxe se každoročně zapojují studenti učebních i maturitních oborů – například budoucí prodavači, pekaři, cukráři, skladníci nebo také kuchaři působící v zaměstnanecké zero-waste kantýně, ve které se vaří z neprodaných potravin. Šanci dává Albert také studentům ze zahraničních škol, a to v rámci programu Erasmus+. V letošním roce obchodník přivítal studenty z Francie, Německa a Polska. Kromě toho zajišťuje také desetidenní praxe pro studenty odborných škol a obchodních akademií z Česka.

Mnozí studenti třetích ročníků se po skončení praxe rozhodují ve spolupráci s Albertem pokračovat. „Řada z nich k nám nastupuje buď na hlavní pracovní poměr, nebo na dohodu – podle toho, co jim nejvíce vyhovuje,“ vysvětluje Eva Mušinská. „Studentům, kteří pokračují v dalším studiu, nabízíme brigády, aby mohli dál rozvíjet své dovednosti, a přitom si zachovali rovnováhu mezi školou, prací a osobním životem,“ dodává.
| Albert
Stáže jsou smluvně zajišťovány partnerskými školami, se kterými Albert dlouhodobě spolupracuje. Do praxe se každoročně zapojují studenti učebních i maturitních oborů – například budoucí prodavači, pekaři, cukráři, skladníci nebo také kuchaři působící v zaměstnanecké zero-waste kantýně, ve které se vaří z neprodaných potravin. Šanci dává Albert také studentům ze zahraničních škol, a to v rámci programu Erasmus+. V letošním roce obchodník přivítal studenty z Francie, Německa a Polska. Kromě toho zajišťuje také desetidenní praxe pro studenty odborných škol a obchodních akademií z Česka.

Stáže jsou smluvně zajišťovány partnerskými školami, se kterými Albert dlouhodobě spolupracuje. Do praxe se každoročně zapojují studenti učebních i maturitních oborů – například budoucí prodavači, pekaři, cukráři, skladníci nebo také kuchaři působící v zaměstnanecké zero-waste kantýně, ve které se vaří z neprodaných potravin. Šanci dává Albert také studentům ze zahraničních škol, a to v rámci programu Erasmus+. V letošním roce obchodník přivítal studenty z Francie, Německa a Polska. Kromě toho zajišťuje také desetidenní praxe pro studenty odborných škol a obchodních akademií z Česka.

Mnozí studenti třetích ročníků se po skončení praxe rozhodují ve spolupráci s Albertem pokračovat. „Řada z nich k nám nastupuje buď na hlavní pracovní poměr, nebo na dohodu – podle toho, co jim nejvíce vyhovuje,“ vysvětluje Eva Mušinská. „Studentům, kteří pokračují v dalším studiu, nabízíme brigády, aby mohli dál rozvíjet své dovednosti, a přitom si zachovali rovnováhu mezi školou, prací a osobním životem,“ dodává.
| Albert