Albert··5 min

Slavnostní setkání u příležitosti ocenění vítězných organizací hostil Krajský úřad Ústeckého kraje. „Velmi si vážím práce všech nadací, ale pokud je navíc jejich podpora zaměřená na děti, a to děti sociálně znevýhodněné, je mi to obzvlášť blízké a v našem kraji velmi potřebné. Děkuji všem za tuto podporu a věřím, že v závěru projektů budou jen šťastné a spokojené děti,“ uvedla radní Ústeckého kraje pro oblast školství, mládeže a sportu Jindra Zalabáková.

Albert

Albert

Albert je řetězec supermarketů a hypermarketů vlastněný nizozemskou skupinou Ahold Delhaize. V červenci 2023 bylo v Česku celkem 337 prodejen Albert. Za rok 2021 měl Albert v Česku tržby ve výši 61,44 mld. Kč, a byl tak po řetězcích Lidl a Kaufland třetím největším obchodníkem v zemi podle žebříčku Top 50 českého obchodu časopisu Zboží a prodej.

Tisková zpráva

Nadační fond Albert v pátek ocenil dětské domovy a další organizace, které uspěly v programu „Bertík pomáhá 2023“. O nejlepších osmi projektech z Ústeckého kraje rozhodli zákazníci místních obchodů Albert. Celkově fond rozdělil dětem ze sociálně znevýhodněného prostředí 400 tisíc korun. Za poslední tři roky, které ovlivnila pandemie koronaviru i náročná ekonomická situace, se pak podpora v kraji vyšplhala na téměř 2,5 milionu korun.

Mezi osmičkou podpořených organizací v Ústeckém kraji jsou dětské domovy z České Kamenice, Tuchlova a Ústí nad Labem, výchovné ústavy z Buškovic a Pšova a dále mostecká Charita, litoměřické Centrum pro náhradní rodinnou péči a spolek Květina působící v Dubí.

Mezi nejčastěji podporované projekty patří aktivity usnadňující socializaci dětí ze znevýhodněného prostředí mezi vrstevníky. Pomoc a dlouhodobou spolupráci s Nadačním fondem Albert ocenila Iva Brzobohatá, ředitelka dětského domova v České Kamenici: „Díky štědrým darům můžeme do výchovně vzdělávacího procesu zařadit i finančně náročné pobyty. Naše děti jsou tak plné zážitků, a jsem si jistá, že i o něco veselejší.“ Zlepšení kvality života mladých lidí vyzdvihnula také Barbora Bočková, ředitelka spolku Květina: Projekt, který můžeme díky grantu realizovat se zaměřuje na děti potýkající se s obtížemi v oblasti vzdělávání nebo mezilidských vztahů. Naším cílem je poskytnout jim bezpečný prostor pro trávení volného času s podporou odborných pracovníků.

Bertík pomáhá 2023: Oceněné projekty v regionech Ústeckého kraje

Dětský domov Ústí nad Labem, Truhlářova – Bavíme se o prázdninách: Volnočasové aktivity formou letních táborů jsou pro děti z dětského domova důležitou součástí jejich integrace mezi vrstevníky z normálních rodin. Děti získávají během prázdnin nové kamarády a prožívají nové zážitky.

Dětský domov Česká Kamenice – Letní tábory pro děti: Hlavním cílem projektu je socializace a individuální rozvoj v období letních prázdnin. Díky podpoře Nadačního fondu Albert mohou děti aktivně a smysluplně trávit svůj volný čas a budovat nová přátelství, která mají potenciál příznivě ovlivnit jejich budoucí život.

Charita Most – Cesta se Zastávkou: Projekt se zabývá problematikou vzdělávání a trávení volného času dětí a mládeže v sociálně vyloučené lokalitě v Duchcově. Chce nabídnout dětem možnost vzdělávat se v nízkoprahovém zařízení Zastávka a tím zlepšit jejich možnosti. Jako motivační prvek slouží vzdělávací výjezdy, které Zastávka pořádá.

Výchovný ústav a středisko výchovné péče Pšov – Pingpongový maratón pro všechny: Sport na zdravém vzduchu je to nejlepší. Rádi by instalovali tři betonové pingpongové stoly s cílem společně trénovat na republikové turnaje nebo si jen tak pro zábavu mezi sebou a s místními užít skvělé dny při pingpongovém maratónu.

Centrum pro náhradní rodinnou péči, Litoměřice – S Albertem pro děti v náhradní rodinné péči: Podpoří 14 dětí z náhradních rodin v jejich zájmech, jako jsou hudební a sportovní kroužky, letní tábory či autoškola. Projektem chtějí alespoň malým dílem přispět k rozvoji schopností a posílení sebedůvěry dětí, které neměly tolik štěstí, aby mohly vyrůstat se svými biologickými rodiči. Věří, že tím posílí jejich šance na uplatnění v dalším životě.

Výchovný ústav, středisko výchovné péče a střední škola Buškovice – Vzdělání smutky zahání: V rámci střední školy se děti z ústavní péče vzdělávají v jednom z pěti učebních oborů. Ústav se snaží dětem umožňovat zvýšení kvalifikace prostřednictvím různých kurzů, autoškoly či oprávnění pro vysokozdvižný vozík. Mají v plánu pořídit také nové vzdělávací materiály, učebnice, oborné knihy a výukové programy na počítač.

Dětský domov Tuchlov – Tábory a školy v přírodě pro děti: Pro děti z dětského domova chystají účast na jarních, letních a podzimních táborech. Zároveň chtějí, aby se mohly účastnit i výjezdů na školy v přírodě, kde mají možnost trávit volný čas stejně, jako vrstevníci z běžných rodin. Mají dlouhodobě ověřeno, že investice do těchto aktivit se vyplácí.

Květina, z. s., Lahošť – Klub Magnet: Cílem projektu je pomocí volnočasových a vzdělávacích aktivit s využitím metod sociální práce snížit vyloučení dětí ve věku 6–16 let. Tyto děti ohrožuje nejen exkluze, ale také sociálně patologické jevy. Projekt povede k integraci dětí do běžného společenského života a přispěje k humanizaci sociálního prostředí nejen ve městě Dubí

Zdroj: www.albert.cz

Další články

Další články od Albert

Stáže jsou smluvně zajišťovány partnerskými školami, se kterými Albert dlouhodobě spolupracuje. Do praxe se každoročně zapojují studenti učebních i maturitních oborů – například budoucí prodavači, pekaři, cukráři, skladníci nebo také kuchaři působící v zaměstnanecké zero-waste kantýně, ve které se vaří z neprodaných potravin. Šanci dává Albert také studentům ze zahraničních škol, a to v rámci programu Erasmus+. V letošním roce obchodník přivítal studenty z Francie, Německa a Polska. Kromě toho zajišťuje také desetidenní praxe pro studenty odborných škol a obchodních akademií z Česka.

Stáže jsou smluvně zajišťovány partnerskými školami, se kterými Albert dlouhodobě spolupracuje. Do praxe se každoročně zapojují studenti učebních i maturitních oborů – například budoucí prodavači, pekaři, cukráři, skladníci nebo také kuchaři působící v zaměstnanecké zero-waste kantýně, ve které se vaří z neprodaných potravin. Šanci dává Albert také studentům ze zahraničních škol, a to v rámci programu Erasmus+. V letošním roce obchodník přivítal studenty z Francie, Německa a Polska. Kromě toho zajišťuje také desetidenní praxe pro studenty odborných škol a obchodních akademií z Česka.

Mnozí studenti třetích ročníků se po skončení praxe rozhodují ve spolupráci s Albertem pokračovat. „Řada z nich k nám nastupuje buď na hlavní pracovní poměr, nebo na dohodu – podle toho, co jim nejvíce vyhovuje,“ vysvětluje Eva Mušinská. „Studentům, kteří pokračují v dalším studiu, nabízíme brigády, aby mohli dál rozvíjet své dovednosti, a přitom si zachovali rovnováhu mezi školou, prací a osobním životem,“ dodává.
| Albert
Stáže jsou smluvně zajišťovány partnerskými školami, se kterými Albert dlouhodobě spolupracuje. Do praxe se každoročně zapojují studenti učebních i maturitních oborů – například budoucí prodavači, pekaři, cukráři, skladníci nebo také kuchaři působící v zaměstnanecké zero-waste kantýně, ve které se vaří z neprodaných potravin. Šanci dává Albert také studentům ze zahraničních škol, a to v rámci programu Erasmus+. V letošním roce obchodník přivítal studenty z Francie, Německa a Polska. Kromě toho zajišťuje také desetidenní praxe pro studenty odborných škol a obchodních akademií z Česka.

Stáže jsou smluvně zajišťovány partnerskými školami, se kterými Albert dlouhodobě spolupracuje. Do praxe se každoročně zapojují studenti učebních i maturitních oborů – například budoucí prodavači, pekaři, cukráři, skladníci nebo také kuchaři působící v zaměstnanecké zero-waste kantýně, ve které se vaří z neprodaných potravin. Šanci dává Albert také studentům ze zahraničních škol, a to v rámci programu Erasmus+. V letošním roce obchodník přivítal studenty z Francie, Německa a Polska. Kromě toho zajišťuje také desetidenní praxe pro studenty odborných škol a obchodních akademií z Česka.

Mnozí studenti třetích ročníků se po skončení praxe rozhodují ve spolupráci s Albertem pokračovat. „Řada z nich k nám nastupuje buď na hlavní pracovní poměr, nebo na dohodu – podle toho, co jim nejvíce vyhovuje,“ vysvětluje Eva Mušinská. „Studentům, kteří pokračují v dalším studiu, nabízíme brigády, aby mohli dál rozvíjet své dovednosti, a přitom si zachovali rovnováhu mezi školou, prací a osobním životem,“ dodává.
| Albert
Stáže jsou smluvně zajišťovány partnerskými školami, se kterými Albert dlouhodobě spolupracuje. Do praxe se každoročně zapojují studenti učebních i maturitních oborů – například budoucí prodavači, pekaři, cukráři, skladníci nebo také kuchaři působící v zaměstnanecké zero-waste kantýně, ve které se vaří z neprodaných potravin. Šanci dává Albert také studentům ze zahraničních škol, a to v rámci programu Erasmus+. V letošním roce obchodník přivítal studenty z Francie, Německa a Polska. Kromě toho zajišťuje také desetidenní praxe pro studenty odborných škol a obchodních akademií z Česka.

Stáže jsou smluvně zajišťovány partnerskými školami, se kterými Albert dlouhodobě spolupracuje. Do praxe se každoročně zapojují studenti učebních i maturitních oborů – například budoucí prodavači, pekaři, cukráři, skladníci nebo také kuchaři působící v zaměstnanecké zero-waste kantýně, ve které se vaří z neprodaných potravin. Šanci dává Albert také studentům ze zahraničních škol, a to v rámci programu Erasmus+. V letošním roce obchodník přivítal studenty z Francie, Německa a Polska. Kromě toho zajišťuje také desetidenní praxe pro studenty odborných škol a obchodních akademií z Česka.

Mnozí studenti třetích ročníků se po skončení praxe rozhodují ve spolupráci s Albertem pokračovat. „Řada z nich k nám nastupuje buď na hlavní pracovní poměr, nebo na dohodu – podle toho, co jim nejvíce vyhovuje,“ vysvětluje Eva Mušinská. „Studentům, kteří pokračují v dalším studiu, nabízíme brigády, aby mohli dál rozvíjet své dovednosti, a přitom si zachovali rovnováhu mezi školou, prací a osobním životem,“ dodává.
| Albert
Stáže jsou smluvně zajišťovány partnerskými školami, se kterými Albert dlouhodobě spolupracuje. Do praxe se každoročně zapojují studenti učebních i maturitních oborů – například budoucí prodavači, pekaři, cukráři, skladníci nebo také kuchaři působící v zaměstnanecké zero-waste kantýně, ve které se vaří z neprodaných potravin. Šanci dává Albert také studentům ze zahraničních škol, a to v rámci programu Erasmus+. V letošním roce obchodník přivítal studenty z Francie, Německa a Polska. Kromě toho zajišťuje také desetidenní praxe pro studenty odborných škol a obchodních akademií z Česka.

Stáže jsou smluvně zajišťovány partnerskými školami, se kterými Albert dlouhodobě spolupracuje. Do praxe se každoročně zapojují studenti učebních i maturitních oborů – například budoucí prodavači, pekaři, cukráři, skladníci nebo také kuchaři působící v zaměstnanecké zero-waste kantýně, ve které se vaří z neprodaných potravin. Šanci dává Albert také studentům ze zahraničních škol, a to v rámci programu Erasmus+. V letošním roce obchodník přivítal studenty z Francie, Německa a Polska. Kromě toho zajišťuje také desetidenní praxe pro studenty odborných škol a obchodních akademií z Česka.

Mnozí studenti třetích ročníků se po skončení praxe rozhodují ve spolupráci s Albertem pokračovat. „Řada z nich k nám nastupuje buď na hlavní pracovní poměr, nebo na dohodu – podle toho, co jim nejvíce vyhovuje,“ vysvětluje Eva Mušinská. „Studentům, kteří pokračují v dalším studiu, nabízíme brigády, aby mohli dál rozvíjet své dovednosti, a přitom si zachovali rovnováhu mezi školou, prací a osobním životem,“ dodává.
| Albert
Stáže jsou smluvně zajišťovány partnerskými školami, se kterými Albert dlouhodobě spolupracuje. Do praxe se každoročně zapojují studenti učebních i maturitních oborů – například budoucí prodavači, pekaři, cukráři, skladníci nebo také kuchaři působící v zaměstnanecké zero-waste kantýně, ve které se vaří z neprodaných potravin. Šanci dává Albert také studentům ze zahraničních škol, a to v rámci programu Erasmus+. V letošním roce obchodník přivítal studenty z Francie, Německa a Polska. Kromě toho zajišťuje také desetidenní praxe pro studenty odborných škol a obchodních akademií z Česka.

Stáže jsou smluvně zajišťovány partnerskými školami, se kterými Albert dlouhodobě spolupracuje. Do praxe se každoročně zapojují studenti učebních i maturitních oborů – například budoucí prodavači, pekaři, cukráři, skladníci nebo také kuchaři působící v zaměstnanecké zero-waste kantýně, ve které se vaří z neprodaných potravin. Šanci dává Albert také studentům ze zahraničních škol, a to v rámci programu Erasmus+. V letošním roce obchodník přivítal studenty z Francie, Německa a Polska. Kromě toho zajišťuje také desetidenní praxe pro studenty odborných škol a obchodních akademií z Česka.

Mnozí studenti třetích ročníků se po skončení praxe rozhodují ve spolupráci s Albertem pokračovat. „Řada z nich k nám nastupuje buď na hlavní pracovní poměr, nebo na dohodu – podle toho, co jim nejvíce vyhovuje,“ vysvětluje Eva Mušinská. „Studentům, kteří pokračují v dalším studiu, nabízíme brigády, aby mohli dál rozvíjet své dovednosti, a přitom si zachovali rovnováhu mezi školou, prací a osobním životem,“ dodává.
| Albert
Stáže jsou smluvně zajišťovány partnerskými školami, se kterými Albert dlouhodobě spolupracuje. Do praxe se každoročně zapojují studenti učebních i maturitních oborů – například budoucí prodavači, pekaři, cukráři, skladníci nebo také kuchaři působící v zaměstnanecké zero-waste kantýně, ve které se vaří z neprodaných potravin. Šanci dává Albert také studentům ze zahraničních škol, a to v rámci programu Erasmus+. V letošním roce obchodník přivítal studenty z Francie, Německa a Polska. Kromě toho zajišťuje také desetidenní praxe pro studenty odborných škol a obchodních akademií z Česka.

Stáže jsou smluvně zajišťovány partnerskými školami, se kterými Albert dlouhodobě spolupracuje. Do praxe se každoročně zapojují studenti učebních i maturitních oborů – například budoucí prodavači, pekaři, cukráři, skladníci nebo také kuchaři působící v zaměstnanecké zero-waste kantýně, ve které se vaří z neprodaných potravin. Šanci dává Albert také studentům ze zahraničních škol, a to v rámci programu Erasmus+. V letošním roce obchodník přivítal studenty z Francie, Německa a Polska. Kromě toho zajišťuje také desetidenní praxe pro studenty odborných škol a obchodních akademií z Česka.

Mnozí studenti třetích ročníků se po skončení praxe rozhodují ve spolupráci s Albertem pokračovat. „Řada z nich k nám nastupuje buď na hlavní pracovní poměr, nebo na dohodu – podle toho, co jim nejvíce vyhovuje,“ vysvětluje Eva Mušinská. „Studentům, kteří pokračují v dalším studiu, nabízíme brigády, aby mohli dál rozvíjet své dovednosti, a přitom si zachovali rovnováhu mezi školou, prací a osobním životem,“ dodává.
| Albert
Stáže jsou smluvně zajišťovány partnerskými školami, se kterými Albert dlouhodobě spolupracuje. Do praxe se každoročně zapojují studenti učebních i maturitních oborů – například budoucí prodavači, pekaři, cukráři, skladníci nebo také kuchaři působící v zaměstnanecké zero-waste kantýně, ve které se vaří z neprodaných potravin. Šanci dává Albert také studentům ze zahraničních škol, a to v rámci programu Erasmus+. V letošním roce obchodník přivítal studenty z Francie, Německa a Polska. Kromě toho zajišťuje také desetidenní praxe pro studenty odborných škol a obchodních akademií z Česka.

Stáže jsou smluvně zajišťovány partnerskými školami, se kterými Albert dlouhodobě spolupracuje. Do praxe se každoročně zapojují studenti učebních i maturitních oborů – například budoucí prodavači, pekaři, cukráři, skladníci nebo také kuchaři působící v zaměstnanecké zero-waste kantýně, ve které se vaří z neprodaných potravin. Šanci dává Albert také studentům ze zahraničních škol, a to v rámci programu Erasmus+. V letošním roce obchodník přivítal studenty z Francie, Německa a Polska. Kromě toho zajišťuje také desetidenní praxe pro studenty odborných škol a obchodních akademií z Česka.

Mnozí studenti třetích ročníků se po skončení praxe rozhodují ve spolupráci s Albertem pokračovat. „Řada z nich k nám nastupuje buď na hlavní pracovní poměr, nebo na dohodu – podle toho, co jim nejvíce vyhovuje,“ vysvětluje Eva Mušinská. „Studentům, kteří pokračují v dalším studiu, nabízíme brigády, aby mohli dál rozvíjet své dovednosti, a přitom si zachovali rovnováhu mezi školou, prací a osobním životem,“ dodává.
| Albert
Stáže jsou smluvně zajišťovány partnerskými školami, se kterými Albert dlouhodobě spolupracuje. Do praxe se každoročně zapojují studenti učebních i maturitních oborů – například budoucí prodavači, pekaři, cukráři, skladníci nebo také kuchaři působící v zaměstnanecké zero-waste kantýně, ve které se vaří z neprodaných potravin. Šanci dává Albert také studentům ze zahraničních škol, a to v rámci programu Erasmus+. V letošním roce obchodník přivítal studenty z Francie, Německa a Polska. Kromě toho zajišťuje také desetidenní praxe pro studenty odborných škol a obchodních akademií z Česka.

Stáže jsou smluvně zajišťovány partnerskými školami, se kterými Albert dlouhodobě spolupracuje. Do praxe se každoročně zapojují studenti učebních i maturitních oborů – například budoucí prodavači, pekaři, cukráři, skladníci nebo také kuchaři působící v zaměstnanecké zero-waste kantýně, ve které se vaří z neprodaných potravin. Šanci dává Albert také studentům ze zahraničních škol, a to v rámci programu Erasmus+. V letošním roce obchodník přivítal studenty z Francie, Německa a Polska. Kromě toho zajišťuje také desetidenní praxe pro studenty odborných škol a obchodních akademií z Česka.

Mnozí studenti třetích ročníků se po skončení praxe rozhodují ve spolupráci s Albertem pokračovat. „Řada z nich k nám nastupuje buď na hlavní pracovní poměr, nebo na dohodu – podle toho, co jim nejvíce vyhovuje,“ vysvětluje Eva Mušinská. „Studentům, kteří pokračují v dalším studiu, nabízíme brigády, aby mohli dál rozvíjet své dovednosti, a přitom si zachovali rovnováhu mezi školou, prací a osobním životem,“ dodává.
| Albert
Stáže jsou smluvně zajišťovány partnerskými školami, se kterými Albert dlouhodobě spolupracuje. Do praxe se každoročně zapojují studenti učebních i maturitních oborů – například budoucí prodavači, pekaři, cukráři, skladníci nebo také kuchaři působící v zaměstnanecké zero-waste kantýně, ve které se vaří z neprodaných potravin. Šanci dává Albert také studentům ze zahraničních škol, a to v rámci programu Erasmus+. V letošním roce obchodník přivítal studenty z Francie, Německa a Polska. Kromě toho zajišťuje také desetidenní praxe pro studenty odborných škol a obchodních akademií z Česka.

Stáže jsou smluvně zajišťovány partnerskými školami, se kterými Albert dlouhodobě spolupracuje. Do praxe se každoročně zapojují studenti učebních i maturitních oborů – například budoucí prodavači, pekaři, cukráři, skladníci nebo také kuchaři působící v zaměstnanecké zero-waste kantýně, ve které se vaří z neprodaných potravin. Šanci dává Albert také studentům ze zahraničních škol, a to v rámci programu Erasmus+. V letošním roce obchodník přivítal studenty z Francie, Německa a Polska. Kromě toho zajišťuje také desetidenní praxe pro studenty odborných škol a obchodních akademií z Česka.

Mnozí studenti třetích ročníků se po skončení praxe rozhodují ve spolupráci s Albertem pokračovat. „Řada z nich k nám nastupuje buď na hlavní pracovní poměr, nebo na dohodu – podle toho, co jim nejvíce vyhovuje,“ vysvětluje Eva Mušinská. „Studentům, kteří pokračují v dalším studiu, nabízíme brigády, aby mohli dál rozvíjet své dovednosti, a přitom si zachovali rovnováhu mezi školou, prací a osobním životem,“ dodává.
| Albert
Stáže jsou smluvně zajišťovány partnerskými školami, se kterými Albert dlouhodobě spolupracuje. Do praxe se každoročně zapojují studenti učebních i maturitních oborů – například budoucí prodavači, pekaři, cukráři, skladníci nebo také kuchaři působící v zaměstnanecké zero-waste kantýně, ve které se vaří z neprodaných potravin. Šanci dává Albert také studentům ze zahraničních škol, a to v rámci programu Erasmus+. V letošním roce obchodník přivítal studenty z Francie, Německa a Polska. Kromě toho zajišťuje také desetidenní praxe pro studenty odborných škol a obchodních akademií z Česka.

Stáže jsou smluvně zajišťovány partnerskými školami, se kterými Albert dlouhodobě spolupracuje. Do praxe se každoročně zapojují studenti učebních i maturitních oborů – například budoucí prodavači, pekaři, cukráři, skladníci nebo také kuchaři působící v zaměstnanecké zero-waste kantýně, ve které se vaří z neprodaných potravin. Šanci dává Albert také studentům ze zahraničních škol, a to v rámci programu Erasmus+. V letošním roce obchodník přivítal studenty z Francie, Německa a Polska. Kromě toho zajišťuje také desetidenní praxe pro studenty odborných škol a obchodních akademií z Česka.

Mnozí studenti třetích ročníků se po skončení praxe rozhodují ve spolupráci s Albertem pokračovat. „Řada z nich k nám nastupuje buď na hlavní pracovní poměr, nebo na dohodu – podle toho, co jim nejvíce vyhovuje,“ vysvětluje Eva Mušinská. „Studentům, kteří pokračují v dalším studiu, nabízíme brigády, aby mohli dál rozvíjet své dovednosti, a přitom si zachovali rovnováhu mezi školou, prací a osobním životem,“ dodává.
| Albert