Ministerstvo vnitra··9 min

VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ - na obsazení pozice ředitele/ředitelky Zařízení služeb pro Ministerstvo vnitra

Ministerstvo vnitra

Ministerstvo vnitra

Ministerstvo vnitra České republiky (zkratka MV ČR) je ústřední orgán státní správy pro vnitřní věci státu, zejména pro veřejný pořádek a další věci vnitřního pořádku a bezpečnosti. Plní koordinační úlohu v oblasti výkonu veřejné správy a voleb, je nadřízeno např. Policii České republiky.

Tisková zpráva

Místo výkonu práce: Praha

VYHLÁŠENÍ VÝBĚROVÉHO ŘÍZENÍ na obsazení pozice ředitele/ředitelky Zařízení služeb pro Ministerstvo vnitra

Ministerstvo vnitra České republiky

v roli zřizovatele podle zákona č. 219/2000 Sb., o majetku České republiky a jejím vystupování v právních vztazích,

vyhlašuje výběrové řízení na pozici

ředitel/ředitelka příspěvkové organizace Zařízení služeb pro Ministerstvo vnitra

Identifikace služebního místa

  • pracovní poměr vzniklý jmenováním
  • místo výkonu práce: Praha
  • platové podmínky: pracovní místo je zařazeno ve 14. platové tříděv souladu s nařízením vlády č. 341/2017 Sb., platových poměrech zaměstnanců ve veřejných službách a správě
  • pracovní doba: plný úvazek v rozsahu 40 hodin týdně
  • předpokládaný nástup: listopad 2024
  • termín pro podávání přihlášek: 20. září 2024

Vykonávané činnosti

  • řízení příspěvkové organizace Zařízení služeb pro Ministerstvo vnitra po stránce personální, odborné, ekonomické, investiční a provozní, činí související právní a jiné úkony, v souladu se zřizovací listinou organizace
  • odpovědnost za činnost organizace v souladu s hlavními úkoly stanovenými zřizovatelem
  • komplexní posuzování návrhů koncepčně nových právních předpisů a zpracovávání zásadních stanovisek
  • řízení strategického a koncepčního rozvoje organizace dle schválených strategických plánů a rozpočtů
  • optimalizace a zvyšování efektivnosti provozních a podpůrných procesů
  • vybudování profesionálního, výkonného a efektivního systémového managementu příspěvkové organizace
  • koordinace finančních a jiných aktivit a zajišťování rovnováhy ve zdrojích a potřebách organizace
  • efektivní rozvíjení profesionálních vztahů na úrovni zřizovatele, zákazníků, zaměstnanců a partnerů
  • řízení alokace zdrojů pro potřeby naplnění strategie příspěvkové organizace

Nabízíme

  • finanční ohodnocení odpovídající významnosti, obsahu a rozsahu obsazované pozice
  • vysokou míru samostatnosti v řízení příspěvkové organizace
  • atraktivní pracovní prostředí
  • možnost dalšího vzdělávání a profesního rozvoje
  • 5 týdnů řádné dovolené
  • 5 dní indispozičního volna
  • příspěvek na stravování
  • příspěvek na produkty penzijního spoření

Podmínky účasti ve výběrovém řízení

Výběrového řízení na výše uvedené pracovní místo se může zúčastnit uchazeč/uchazečka, který/která:

  1. dosáhl/dosáhla věku 18 let;
  2. je plně svéprávný/svéprávná; Splnění tohoto předpokladu se dokládá písemným čestným prohlášením (příloha č. 1).
  3. je bezúhonný/bezúhonná; Splnění tohoto požadavku se dokládá výpisem z evidence Rejstříku trestů, který nesmí být starší než 3 měsíce. Není-li uchazeč/uchazečka státním občanem/státní občankou České republiky, je povinen/povinna doložit bezúhonnost obdobným dokladem o bezúhonnosti. Jedná se o doklad obdobný výpisu z evidence Rejstříku trestů, který nesmí být starší než 3 měsíce, osvědčující bezúhonnost, vydaný státem, jehož je uchazeč/uchazečka státním občanem/státní občankou, jakož i státy, v nichž uchazeč/uchazečka pobýval/pobývala v posledních 3 letech nepřetržitě po dobu delší než 6 měsíců (dále jen "domovský stát"), a doložený úředním překladem do českého jazyka; pokud takový doklad domovský stát nevydává, doloží se bezúhonnost písemným čestným prohlášením.
  4. dosáhl/dosáhla vysokoškolského vzdělání v magisterském studijním programu; Splnění tohoto požadavku se dokládá příslušnými listinami, tj. originálem nebo úředně ověřenou kopií dokladu o dosaženém vzdělání (vysokoškolského diplomu). Při podání žádosti lze doložit pouze písemné čestné prohlášení o dosaženém vzdělání. Uvedenou listinu lze v takovém případě doložit následně, nejpozději před konáním pohovoru.
  5. splňuje předpoklad praxe v manažerské pozici, kterou v uplynulých 15 letech vykonávala nejméně po dobu 3 let; Splnění tohoto předpokladu se dokládá originálem nebo úředně ověřenou kopií příslušných listin (např. pracovní smlouva, jmenovací listiny, odvolání z funkce, rozhodnutí o jmenování nebo o odvolání ze služebního místa, potvrzení o zaměstnání vydané zaměstnavatelem, výpis z personálního spisu, pracovní náplň), z nichž je zřejmé, kdo je vydal a které prokazují dosaženou délku.
  6. je-li narozen/narozena přede dnem 1. prosince 1971, předloží originál nebo úředně ověřenou kopii osvědčení podle § 4 odst. 1 zákona č. 451/1991 Sb., kterým se stanoví některé další předpoklady pro výkon některých funkcí ve státních orgánech a organizacích České a Slovenské Federativní Republiky, České republiky a Slovenské republiky; Splnění tohoto předpokladu lze pro účely výběrového řízení doložit též dokladem, že uchazeč/uchazečka o vydání osvědčení požádal/požádala. Osvědčení je však uchazeč/uchazečka povinen/povinna doložit nejpozději před vyhodnocením výsledků výběrového řízení výběrovou komisí.
  7. je-li narozen/narozena přede dnem 1. prosince 1971, předloží čestné prohlášení podle § 4 odst. 3 zákona č. 451/1991 Sb., kterým se stanoví některé další předpoklady pro výkon některých funkcí ve státních orgánech a organizacích České a Slovenské Federativní Republiky, České republiky a Slovenské republiky. Splnění tohoto požadavku se dokládá vyplněným formulářem čestného prohlášení (příloha č. 2).
  8. splňuje požadavek na způsobilost mít přístup k utajovaným informacím stupně utajení "Důvěrné" v souladu se zákonem č. 412/2005 Sb., o ochraně utajovaných informací a o bezpečnostní způsobilosti, ve znění pozdějších předpisů; Splnění požadavku na stupeň utajení "Důvěrné" se dokládá originálem nebo úředně ověřenou kopií platného Osvědčení fyzické osoby na stupeň utajení "Důvěrné", popřípadě i originálem nebo úředně ověřenou kopií platného Osvědčení fyzické osoby na stupeň utajení "Tajné" nebo "Přísně tajné". Nedoložení tohoto dokladu není důvodem pro vyřazení žádosti. Pokud uchazeč/uchazečka nedisponuje příslušným dokladem a zároveň jeho/její žádost nebude z jiných důvodů vyřazena, bude akceptováno, pokud uchazeč/uchazečka doloží, že podal/podala žádost u NBÚ o vydání osvědčení fyzické osoby příslušného stupně utajení nejpozději před jmenováním.

Další povinné přílohy

K žádosti dále uchazeč/uchazečka přiloží:

  1. strukturovaný profesní životopis,
  2. motivační dopis,
  3. písemnou práci na téma "Směřování Zařízení služeb pro Ministerstvo vnitra na období dalších 5 let a koncepce vztahu Ministerstva vnitra jako zřizovatele a Zařízení služeb pro Ministerstvo vnitra jako příspěvkové organizace" v rozsahu maximálně 5 normostran, Normostrana znamená 30 řádků x 60 znaků (celkem 1 800 znaků) podle ČSN 01 6910 Úprava dokumentů zpracovaných textovými procesory, vydané Úřadem pro technickou normalizaci, metrologii a státní zkušebnictví (ÚNMZ) dne 1. července 2014, účinné od 1. srpna 2014.
  4. podepsané poučení, kterým uchazeč/uchazečka dává souhlas se zpracováním osobních údajů pro účely výběrového řízení. Splnění tohoto požadavku se dokládá vyplněným formulářem poučení (příloha č. 3).

Podmínky výběrového řízení

  • výběrové řízení je vyhlášeno jako otevřené
  • výběrového řízení na uvedenou pozici se může účastnit pouze osoba, která podá přihlášku o účast ve výběrovém řízení a doloží splnění výše uvedených požadavků
  • uzávěrka přihlášek je 20. září 2024
  • za řádně podanou přihlášku do výběrového řízení se považuje přihláška, která byla doručena do termínu uzávěrky přihlášek na adresu: odbor personálního řízení a kanceláře státního tajemníka, Ministerstvo vnitra, Nad Štolou 3, 170 34 Praha 7, nebo která byla podaná osobně na podatelnu Ministerstva vnitra na výše uvedené adrese nebo na adresu elektronické pošty [email protected] s uznávaným elektronickým podpisem nebo do datové schránky úřadu ID: krk34e3.
  • obálka, resp. datová zpráva obsahující žádost včetně požadovaných listin (příloh) musí být označena slovy: "Neotvírat" a slovy "Výběrové řízení na pozici ředitelka/ředitel Zařízení služeb pro Ministerstvo vnitra".

Případné doplňující dotazy zasílejte na: [email protected].

Publikováno dne: 06.09.2024

Sejmuto dne:

Související dokumenty

Zdroj: www.mvcr.cz

Další články

Další články od Ministerstvo vnitra

Důležitá informace k zrychlenému vydání občanských průkazů pro občany zasažené povodněmi

Důležitá informace k zrychlenému vydání občanských průkazů pro občany zasažené povodněmi

Lidé z Moravskoslezského, Olomouckého a Jihočeského kraje, kteří v souvislosti s povodněmi přišli o občanský průkaz, mají možnost jít ke krajským a senátním volbám. Ty proběhnou na celém území České republiky ve dnech 20. a 21. září 2024. Ministerstvo vnitra mimořádně zajistilo zrychlené vydání nových občanských průkazů.
| Ministerstvo vnitra
Bezpečnější cestování i lepší výměna informací. Resort vnitra připravil změnu zákona o policii i o zpracování osobních údajů

Bezpečnější cestování i lepší výměna informací. Resort vnitra připravil změnu zákona o policii i o zpracování osobních údajů

Podmínky biometrické identifikace na mezinárodních letištích, zefektivnění přeshraniční spolupráce bezpečnostních sborů nebo změna systému evidence cestujících. To jsou hlavní body změny zákonů, které reagují na nové požadavky evropských směrnic.
| Ministerstvo vnitra
Ústřední krizový štáb řešil pomoc oblastem zasaženým povodněmi i podporu postiženým krajům s organizací voleb

Ústřední krizový štáb řešil pomoc oblastem zasaženým povodněmi i podporu postiženým krajům s organizací voleb

Účinná materiální pomoc v zasažených územích, centrální koordinační systém organizace pomoci a hlavně způsob zajištění konání krajských a senátních voleb. Ústřední krizový štáb jednal o aktuálních tématech souvisejících s povodněmi.
| Ministerstvo vnitra
Ministerstvo vnitra zřídilo telefonní linku určenou pro potřeby volebních orgánů (vedení obce, zástupce obecního úřadu) v obcích zasažených povodní

Ministerstvo vnitra zřídilo telefonní linku určenou pro potřeby volebních orgánů (vedení obce, zástupce obecního úřadu) v obcích zasažených povodní

S dotazy k aktuální situaci a možnosti řešení problémů spojených se zajištěním voleb se volební orgány mohou obracet přímo na odbor voleb Ministerstva vnitra, a to na telefonní číslo:
| Ministerstvo vnitra
Ústřední krizový štáb jednal o aktuální situaci a o spolupráci s dalšími resorty a institucemi

Ústřední krizový štáb jednal o aktuální situaci a o spolupráci s dalšími resorty a institucemi

Od počátku povodní hasiči řešili kolem 8 000 mimořádných událostí a evakuovali zatím přes 12 000 lidí. Ústřední krizový štáb opět vyzval občany, aby se řídili pokyny hasičů a dalších složek Integrovaného záchranného systému. Aktuální situací se bude na zítřejším mimořádném zasedání zabývat vláda.
| Ministerstvo vnitra
Další jednání Ústředního krizového štábu: Déšť pokračuje, IZS řešil za tři dny už 6000 událostí

Další jednání Ústředního krizového štábu: Déšť pokračuje, IZS řešil za tři dny už 6000 událostí

S ohledem na aktuální situaci opět jednal Ústřední krizový štáb. Jedním z hlavních témat byla situace v Olomouckém a Moravskoslezském kraji, které vyhlásily stav nebezpečí. Do této chvíle bylo evakuováno 800 osob, další stovky lidí budou následovat. Srážky by měly ustávat v noci na úterý.
| Ministerstvo vnitra
Preventivní jednání Ústředního krizového štábu kvůli srážkám a povodním: Složky integrovaného záchranného systému jsou připravené

Preventivní jednání Ústředního krizového štábu kvůli srážkám a povodním: Složky integrovaného záchranného systému jsou připravené

Na základě předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu se sešel Ústřední krizový štáb. Veškerá opatření mají za cíl předejít škodám na majetku a zdraví. Situaci už od úterý průběžně koordinují všechny relevantní složky.
| Ministerstvo vnitra
Ministerstvo vnitra vydraží luxusní vozy. Výnos půjde na odškodnění obětem trestných činů

Ministerstvo vnitra vydraží luxusní vozy. Výnos půjde na odškodnění obětem trestných činů

Ministerstvo vnitra přes Centrum zajištěných aktivit (CENZA) posílá do dražby několik výkonných automobilů. Od zítřejšího dne do 23. září 2024 se v aukci objeví celkem deset aut, která byla zajištěna při odhalování trestné činnosti, typicky hospodářské kriminality, jako jsou investiční podvody nebo podvody na DPH. Částka, za kterou se vozidla vydraží, bude použita pro odškodnění poškozených z konkrétních kauz.
| Ministerstvo vnitra
Základní doporučení a rady v souvislosti s hrozbou extrémních srážek a povodní

Základní doporučení a rady v souvislosti s hrozbou extrémních srážek a povodní

Sledujete vývoj počasí? Vzhledem k meteorologickým předpovědím a výstrahám Českého hydrometeorologického ústavu připravilo Ministerstvo vnitra preventivně seznam doporučení a rad, jak na aktuální situaci reagovat.
| Ministerstvo vnitra
Českou republiku zasáhnou vydatné srážky, nejvíce na území od Novohradských hor po Jeseníky. Očekává se padesátiletá voda

Českou republiku zasáhnou vydatné srážky, nejvíce na území od Novohradských hor po Jeseníky. Očekává se padesátiletá voda

Českou republiku zasáhnou od půlnoci na čtvrtek 12. září vydatné srážky, které se na našem území udrží až do konce týdne. Nejvíce by mělo pršet během soboty. Výstraha na extrémní srážky platí kromě Karlovarského a části Ústeckého kraje pro celé území České republiky. Nejvydatnější srážky předpokládají modely do nedělního večera v pásu od Novohradských hor přes Vysočinu až po Jeseníky. Zejména na severním a severozápadním návětří Jeseníků dávají modely extrémní srážkové úhrny přes 300 milimetrů za za čtyři dny.
| Ministerstvo vnitra