T-mobile··5 min

T-Mobile spouští doručování ve vratných obalech, navazuje na úspěšný pilotní projekt

Praha, 7. března 2024

Od 7. března T-Mobile doručí zákazníkům zásilky z e-shopu ve vratných obalech. Navazuje tak na úspěšný pilotní projekt, který proběhl na podzim loňského roku. V první fázi budou vratné krabice využity pouze při doručení kurýrem, později se rozšíří i na výdejní místa.

Pilotní projekt, na němž si T-Mobile ověřil vhodnost tohoto způsobu balení a doručování svých zásilek, probíhal během září a října minulého roku ve spolupráci se start-upem ReKrabice, kdy bylo českým zákazníkům doručeno 2 484 objednávek. Díky pozitivní zpětné vazbě nyní spouští T-Mobile projekt naplno. „Náš zákaznický průzkum ukázal, že více než 95 % zákazníků bylo z vratných obalů nadšeno a přes 80 % ocenilo také možnost ihned ho vrátit kurýrovi,“ uvádí Martin Zmeškal, manažer retailové logistiky v T-Mobile.

Tři velikosti vratných obalů

Pilotní provoz probíhal ve stejné době také ve Slovak Telekomu s firmou Corplex, která byla na základě zkušenosti z pilotního provozu vybrána jako jednotný výrobce jak pro Česko, tak pro Slovensko. Nabídne tři typy obalů – menší na mobily a drobná zařízení, větší na tablety či chytré hodinky a pak také obálky na SIM karty a dokumenty. To vše pro koncové i firemní zákazníky. Dodavatelem boxů pro Česko je společnost PJ Expedis zajišťující také veškerou logistiku a čištění krabic. V další fázi projektu se doručování rozšíří i na výdejní místa.

Doručení ve vratných krabicích proběhne obdobně jako v pilotním projektu. Objednávka bude zabalena v centrálním skladu a opatřena speciální bezpečnostní páskou, která zaručí neporušenost balíčku. Unikátní je i způsob předání, kdy si zákazník nejprve ověří, že je zásilka kompletní, v pořádku a dostává neporušené zboží v originálním balení. Kurýr pak zajistí vrácení obalu zpět na sklad, kde je obal odborně vyčištěn, jsou z něj odstraněny přepravní štítky a je připraven k opětovnému použití.

Jednoduchá recyklace

Vratné obaly jsou vyrobeny z materiálu Akylux®, dutinkového polypropylénového archu a jejich životnost je několik let. Po skončení životního cyklu krabice odkoupí zpět výrobce, který zajistí jejich recyklaci ve vlastní recyklační lince. „Pilotní provoz nám umožnil odladit drobné nedostatky, které se nám podařilo vyřešit. Design obalů umožňuje bezpečné vnitřní uchycení doručovaného zboží, díky němuž není nutné přidávat další výplně a spotřebovávat tak nadbytečný obalový materiál,“ uzavírá Martin Zmeškal.

Zavedení vratných obalů je dalším krokem T-Mobilu ke klimatické neutralitě, jíž se společnost zavázala dosáhnout nejpozději do roku 2040. Již nyní je 80 % zásilek doručováno na výdejní místa a zásobování prodejen využívá znovupoužitelné obaly. Na území Prahy je doručování zásilek koncovým zákazníkům, ale i zásobování prodejen a techniků realizováno elektrododávkami společnosti PJ Expedis.

O společnosti

T-Mobile je největší operátor v ČR, který poskytuje mobilní služby již 6,5 milionům zákazníků. Neustále inovuje a rozšiřuje mobilní infrastrukturu a jako digitální leader T-Mobile zásadně přispívá digitalizaci Česka budováním a rozvojem optické infrastruktury s cílem naplnit svou dlouhodobou vizi o Propojené zemi.

Na průmyslovém využití 5G sítí T-Mobile spolupracuje s předními českými a moravskými technickými univerzitami, na nichž buduje privátní kampusové sítě. Společné projekty v podobě inovačních hubů a testbedů pak cíleně podporují digitalizaci firem, startupy a rozvoj inovačního prostředí v ČR.

T-Mobile je stabilním a silným partnerem malých i velkých firem, kterým nabízí nejmodernější datacentra a pokročilá řešení pro bezpečnou a spolehlivou správu dat. Služby v oblasti kybernetické bezpečnosti či cloudová a systémová řešení využívají nejen korporace a státní správa, ale také drobní živnostníci.

Jednou ze strategických priorit společnosti je ohleduplné a udržitelné podnikání. V rámci ESG agendy se T-Mobile dlouhodobě zaměřuje na opatření vedoucí ke zmírnění klimatických změn a zvyšování digitální gramotnosti české populace. Operátor cíleně podporuje neziskové organizace a znevýhodněné skupiny a pomáhá při mimořádných událostech.

T-Mobile je členem národní sítě UN Global Compact a její služby byly již potřetí hodnoceny jako nejlepší v Best-in-test umlaut (dříve P3).

Více informací o společnosti najdete na www.t-mobile.cz.

Kontakt na tiskové oddělení: [email protected]

Zdroj: www.t-press.cz

Zadavatel
T-mobile

T-mobile

T-Mobile je největší operátor v ČR, který poskytuje mobilní služby již 6,3 milionům zákazníků. Neustále inovuje a rozšiřuje mobilní infrastrukturu a jako digitální leader T-Mobile zásadně přispívá digitalizaci Česka budováním a rozvojem optické infrastruktury s cílem naplnit svou dlouhodobou vizi o Propojené zemi.Na průmyslovém využití 5G sítí T-Mobile spolupracuje s předními českými a moravskými technickými univerzitami, na nichž buduje privátní kampusové sítě. Společné projekty v podobě inovačních hubů a testbedů pak cíleně podporují digitalizaci firem, startupy a rozvoj inovačního prostředí v ČR.

Další články od T-mobile

T-Mobile přináší na Colours of Ostrava nezapomenutelnou zábavu a podporuje návštěvníky k recyklaci starých telefonů
T-mobile

T-Mobile přináší na Colours of Ostrava nezapomenutelnou zábavu a podporuje návštěvníky k recyklaci starých telefonů

Letošní Colours of Ostrava přinesou nejen skvělou hudbu, ale také zážitky, přednášky a soutěže v režii T-Mobile, který je nově generálním partnerem celého festivalu. V areálu opět zajistí pokrytí 5G a LTE přes mobilní vysílače, představí hudební T-Mobile stage a přichystá bohatý program pro návštěvníky ve své zóně.
Primoco UAV SE a český T-Mobile testují využití dronů u pokrytí mobilních sítí při krizových situacích
T-mobile

Primoco UAV SE a český T-Mobile testují využití dronů u pokrytí mobilních sítí při krizových situacích

Společnosti Primoco UAV SE a T-Mobile Czech Republic společně ověřily možnost integrace základnové stanice BTS sítě LTE do bezpilotního letounu Primoco UAV One 150. Výsledkem je pilot moderního konceptu, umožňující zásadně zkrátit dobu obnovy spojení v případě mimořádných situací, použitelný v rámci v EU.
Nová tarifní nabídka Next od T-Mobilu přináší další benefity i partnerství Alzy a Maxe
T-mobile

Nová tarifní nabídka Next od T-Mobilu přináší další benefity i partnerství Alzy a Maxe

Tarify, které mění pravidla hry, už klepou na dveře. V životě občas přijde situace, kdy je potřeba udělat věci jinak. Aby si zákazníci užili chvíle #MeziSvými opravdu naplno, T-Mobile reaguje na jejich aktuální potřeby, ale i trendy v oblasti služeb a představuje nové portfolio mobilních tarifů Next. Ty kladou důraz na aktivní využití dat, zábavu, pohodlí a bezpečí a uživatelům přinesou kromě dalších porce dat a vyšší rychlosti i neomezené víkendy a exkluzivní nabídku od partnerů Alza či Max. Portfolio bude spuštěno 25. června, aktivovat ho lze třeba přes aplikaci Můj T-Mobile nebo na prodejnách.
T-Cloud splňuje přísné bezpečnostní nároky na zařazení do katalogu cloudových služeb pro e-government
T-mobile

T-Cloud splňuje přísné bezpečnostní nároky na zařazení do katalogu cloudových služeb pro e-government

Služba virtuálního datového centra T-Cloud společnosti T-Mobile splnila veškeré požadavky stanovené vyhláškou č. 316/2021 Sb. na cloudové služby bezpečnostní úrovně 2 a díky tomu byla Digitální a informační agenturou (DIA) zapsána do katalogu dodavatelů cloudových služeb pro státní správu. Zápis do katalogu spravovaného DIA je podmínkou pro možnost poskytovat služby sdíleného veřejného cloudu orgánům veřejné správy, úřadům a dalším státním institucím. Službu mohou využít i firemní zákazníci, kterým může usnadnit implementaci řešení spojených s nároky směrnice NIS2. Ke splnění bezpečnostní úrovně 3 chybí už jen poslední krok.
T-Mobile rozdělí v grantové výzvě 1 500 000 Kč. Podpoří 8 projektů zaměřených na boj proti předsudečnému násilí
T-mobile

T-Mobile rozdělí v grantové výzvě 1 500 000 Kč. Podpoří 8 projektů zaměřených na boj proti předsudečnému násilí

Posilování romské komunity, ochrana proti transfobii, pomoc lidem bez domova a v nouzi nebo osvěta v ukrajinských skupinách na sociálních sítích – to jsou jen některá z témat, která podpoří letošní grantová výzva Česko bez předsudků. Tu společně s T-Mobile zaštiťuje organizace In IUSTITIA a Nadace VIA. Celkem 8 neziskových projektů si rozdělí milion a půl.
Výhod zákaznického programu Magenta Moments si užívá přes 830 000 zákazníků. Na prodejnách T-Mobile na ně opět čekají dárky a v apce spousta hudby
T-mobile

Výhod zákaznického programu Magenta Moments si užívá přes 830 000 zákazníků. Na prodejnách T-Mobile na ně opět čekají dárky a v apce spousta hudby

T-Mobile spustil zákaznický program Magenta Moments v září loňského roku a nyní jeho výhody využívá přes 830 000 uživatelů. Během uplynulých osmi měsíců mohli zákazníci čerpat nejrůznější nabídky jak od partnerských firem, tak od operátora. Ten si pro ně v průběhu května a června připravil další speciální odměny. S kódem v aplikaci si mohou na prodejnách po celé České republice od dnešního dne vyzvednout sluneční brýle nebo stylové ponožky.
T-Mobile ve Q1: růst spotřeby dat přes 33 %, investice do sítí pokračují, revoluční roamingové balíčky i další novinky
T-mobile

T-Mobile ve Q1: růst spotřeby dat přes 33 %, investice do sítí pokračují, revoluční roamingové balíčky i další novinky

T-Mobile oznamuje hospodářské výsledky za první čtvrtletí roku 2024. Operátor pokračuje v miliardových investicích do výstavby a modernizace sítí v rámci propojování celé země – letos se zavázal k pokrytí 5G přes 90 % populace. Počet zákazníků meziročně mírně stoupl o 0,8 %, na 6,492 milionu. Spotřeba mobilních dat nadále významně roste, meziročně o 33,2 %, počet provolaných minut vzrostl velmi mírně o 1,4 %, objem odeslaných SMS stále klesá (- 6 %). Příznivý vývoj na trhu, snížení inflace, optimalizace interních procesů a zefektivnění hospodaření firmy měly vliv na meziroční nárůst ziskovosti (6,9 %), přestože tržby meziročně klesly o 1,1 %. Výsledky opět potvrzují silnou pozici firmy i to, že hospodaření řídí skuteční experti.
T-Mobile představuje novou generaci svých 5G telefonů. T Phone 2 a T Phone 2 Pro sází na vysoký výkon i udržitelnost
T-mobile

T-Mobile představuje novou generaci svých 5G telefonů. T Phone 2 a T Phone 2 Pro sází na vysoký výkon i udržitelnost

T-Mobile představuje druhou generaci svých mobilních telefonů uvedených pod vlastní značkou T Phone. Nové modely T Phone 2 a T Phone 2 Pro byly opět vyvinuté ve spolupráci se společností Google a nabídnou výbornou uživatelskou zkušenost díky výkonnému procesoru a řadě dalších vylepšení. Oba nové telefony vstoupí na český trh 23. května. Zákazník si telefon může pořídit s tarifem Neomezeně XL s výhodou za 199 Kč a vyšší model za 2 899 Kč s tarifem Neomezeně 3XL s výhodou.
T-Mobile slaví s neziskovkami. Jeho Digitální Akademie už 10 let připravuje neziskový sektor na digitální výzvy 21. století, s Charitou ČR spolupracuje 20 let
T-mobile

T-Mobile slaví s neziskovkami. Jeho Digitální Akademie už 10 let připravuje neziskový sektor na digitální výzvy 21. století, s Charitou ČR spolupracuje 20 let

Společnost T-Mobile letos zahájila už desátý ročník speciálního programu pro neziskové organizace Digitální Akademie s cílem podpořit jejich digitální dovednosti. Zároveň operátor letos oslaví 20 let spolupráce s Charitou ČR. V rámci těchto výročí se T-Mobile zaměří na další témata, která aktuálně v neziskovém sektoru rezonují. Etiku a morální principy zaměřené na bezpečnost v on-line prostředí pak zdůrazní edukativní kampaní na sociálních sítích.
T-Mobile představuje nové datové balíčky pro cestování mimo EU. Japonsko, Srí Lanka, USA, Vietnam, Thajsko, Gruzie nebo Turecko a mnoho dalších – 1 GB za 199 Kč
T-mobile

T-Mobile představuje nové datové balíčky pro cestování mimo EU. Japonsko, Srí Lanka, USA, Vietnam, Thajsko, Gruzie nebo Turecko a mnoho dalších – 1 GB za 199 Kč

Praha, 27. 3. 2024 – T-Mobile přináší všem svým koncovým i firemním zákazníkům dostupnější roaming. Nové a levnější balíčky pro cestující mimo EU reagují na jejich aktuální preference a uživatelé je velice jednoduše nastaví třeba v aplikaci Můj T-Mobile, ti firemní pak například prostřednictvím portálu Moje firma. Pohodlnější roaming za výhodnější ceny umožnilo i nastavení nových podmínek s lokálními partnery. Tři 1GB roamingové balíčky pro datové zóny A, B, C platí vždy 7 dní. Nabídka pokryje 121 států mimo EU definovaných v platném Ceníku služeb. Připraveny jsou rovněž tři balíčky s 2 GB na 30 dní startující na 379 Kč.