Skupina ORLEN Unipetrol provede v dubnu a květnu pravidelnou odstávku rafinerie v Litvínově

|

Skupina ORLEN Unipetrol zahájí na začátku dubna plánovanou zarážku ve své rafinérii v Litvínově. Během dvouměsíční provozní odstávky bude v rafinérské části výrobního závodu uskutečněna pravidelná údržba a modernizace technologií, spolu s realizací investičních projektů. Očekává se, že rafinerie bude zpět do plného provozu uvedena koncem května.

Společnost ORLEN Unipetrol provádí zarážku - plánovanou odstávku svých výrobních zařízení - každé čtyři roky za účelem pravidelné údržby výrobních zařízení v souladu s legislativními a kontrolními požadavky. Během dvouměsíční odstávky jsou zařízení zkontrolována, modernizována a připravena na další provozní cyklus. Minulou zarážku v litvínovském závodě skupina ORLEN Unipetrol realizovala v roce 2020. Současná zarážka je rozdělena do dvou let. V letošním roce proběhne údržba v rafinérské části závodu a v příštím roce v časti petrochemické.

Rozsáhlou škálu specifických odborných činností bude vykonávat 3 000 externích, především českých a slovenských pracovníků z 20 dodavatelských firem, se kterými ORLEN Unipetrol dlouhodobě spolupracuje. ORLEN Unipetrol udělá maximum pro minimalizaci dopadů zarážky na obyvatele okolních měst a obcí. Předem se omlouváme za případné audiovizuální projevy související se zarážkou, zejména během odstavování a opětovného uvádění výrobních jednotek do provozu.

Zdroj: www.orlenunipetrol.cz

ORLEN Unipetrol

ORLEN Unipetrol rozšiřuje své kompetence v oblasti inženýrských služeb

Rok po založení společnosti ORLEN Projekt Česká republika skupina ORLEN Unipetrol dále rozšiřuje své aktivity a kompetence převzetím projekčních a inženýrských služeb od brněnských společností UNIS a UNIS Power. Díky této akvizici skupina ORLEN Unipetrol významně posílí své možnosti a kapacity pro realizaci svého rozsáhlého investičního plánu, strategického rozvoje a transformace směrem k udržitelné budoucnosti. Dokončení akvizice je naplánováno na 2. května. Po něm bude následovat několikaměsíční integrační proces.

ORLEN Unipetrol

Děti společně s rybáři vypustily do řeky Bíliny stovky ryb

Po půlroce se děti a rybáři z Českého rybářského svazu opět setkali u kostela Nanebevzetí Panny Marie v Mostě na tradičním zarybňováním řeky Bíliny. Při letošním jarním vypouštění svůj domov v Bílině nalezlo na 400 kg ryb. Nadace ORLEN Unipetrol, která vypouštění organizuje a finančně podporuje, pomáhá s údržbou vodního ekosystému Bíliny jejím zarybňováním dvakrát do roka. Na vypouštění do řeky zve pravidelně školáky ze základních škol, kteří tak poznávají život v českých tocích.

ORLEN Unipetrol

Radostná zpráva od sokolích rodičů: Vylíhla se tři mláďata!

V hnízdní budce na komíně kralupské rafinerie skupiny ORLEN Unipetrol bude v následujících týdnech rušno. Po měsíčním zahřívání vajíček se sokolím rodičům vylíhla tři mláďata. Čerství rodiče budou o své mladé v následujících několika týdnech pečovat společně. Než mláďata vyrostou a budou plně soběstačná, budou je jejich rodiče střídavě zahřívat a shánět jim potravu v podobě hlodavců, holubů, racků a dalších menších ptáků. Sokolí příběhy, včetně pravidelného krmení mohou diváci sledovat non-stop přes online stream.