Hodonín··2 min

Rekonstrukce knihovny částečně omezí pohyb chodců a parkování u budovy

Začátek letních prázdnin v městské knihovně odstartoval druhou etapu revitalizace vnitřních prostor a budovy knihovny. Stavební práce probíhají nejen ve vnitřních prostorách knihovny, ale také na střeše budovy, na níž bude instalována fotovoltaika. Pro zajištění bezpečnosti chodců bude nutné provést částečný zábor prostranství kolem budovy. Bude se to týkat chodníku na Národní třídě a s dílčím omezením je třeba počítat také při parkování v Rodinově ulici a navazující rezidentní zóně. Vstup do knihovny a informačního centra zůstane zachován průchody.

Městská knihovna

Aktuálně se v knihovně provádějí bourací a přípravné práce pro montáž vzduchotechniky a klimatizace. Začala také rekonstrukce výstavního sálu ve druhém nadzemním podlaží. Následovat budou bourací práce v přízemí.

Stavební práce s sebou nesou zvýšený hluk a prašnost v dotčené oblasti, prosíme tedy občany o shovívavost. Děkujeme za pochopení!

Informace pro čtenáře

V červenci bude v provozu pouze oddělení pro dospělé dle prázdninové otevírací doby a pobočka Brandlova. Ve dnech 15.-19. července 2024 je pobočka Brandlova uzavřena.

Od 1. srpna až do 6. září 2024 bude uzavřena celá hlavní budova. Pobočka Brandlova bude v tomto období otevřena.

Název projektu: Městská knihovna Hodonín - revitalizace vnitřních prostor a snížení energetické náročnosti

Projekt CZ.06.04.04/00/22_002/0002269 je podpořen Evropskou unií.

Logo IROPKnihovnaKnihovna

Zdroj: www.hodonin.eu

Zadavatel
Hodonín

Hodonín

Hodonín je město ve stejnojmenném okrese v Jihomoravském kraji. Hodonín leží na řece Moravě 54 km jihovýchodně od Brna při hranici Moravy se Slovenskem. Žije zde přibližně 24 tisíc obyvatel. Narodil se zde 1. československý prezident Tomáš Garrigue Masaryk.

Další články od Hodonín

Pokračuje nepřetržité monitorování situace
Hodonín

Pokračuje nepřetržité monitorování situace

Dnes ráno opět zasedala povodňová komise. Na řece Moravě je setrvalý stav a nadále pokračuje monitoring řeky i situace na rameni Staré Moravy. Hlášen je pokles hladiny na řece Kyjovce. Veškeré zúčastněné složky včetně pracovníků Povodí Moravy konstatovaly, že bezprostřední nebezpečí občanům města nehrozí.
Město modernizuje parkovací automaty. Dochází k rozšíření možností platebních metod
Hodonín

Město modernizuje parkovací automaty. Dochází k rozšíření možností platebních metod

Zjednodušit možnosti plateb parkovného a umožnit řidičům větší komfort při využití parkovacích automatů je cílem zavádění nových platebních metod. Jednou z nich je forma tzv. virtuálního parkovacího automatu (VPA). Tu mohou řidiči využívat od 15. září ve všech pětadvaceti parkovacích automatech na území Hodonína. Současně došlo v srpnu také k částečné výměně automatů, kdy u deseti z nich přibyla nově možnost úhrady parkovného platební kartou. Tu mohou řidiči aktuálně využít u třinácti parkovacích automatů.
Povodňová komise opět zasedala
Hodonín

Povodňová komise opět zasedala

V podvečer 15. 9. se konalo další jednání povodňové komise, tentokrát i za přítomnosti starostů ohrožených obcí z ORP Hodonín.
Povodňová komise nepřetržitě monitoruje aktuální stav. Sešla se k dalšímu jednání
Hodonín

Povodňová komise nepřetržitě monitoruje aktuální stav. Sešla se k dalšímu jednání

Všechny složky nepřetržitě monitorují aktuální stav. V dnešních ranních hodinách se sešla povodňová komise ke svému dalšímu zasedání. V případě potřeby probíhají lokální zásahy související s odčerpáváním vody.
Povodňová komise potvrdila připravenost na velkou vodu
Hodonín

Povodňová komise potvrdila připravenost na velkou vodu

Dnes v podvečer se opět sešla povodňová komise, která monitoruje aktuální situaci v souvislosti s vydatnými dešti. Prověřila připravenost města a všech složek včetně opatření k zabránění případných škod na zdraví a majetku občanů města. V Hodoníně se v sobotních nočních a nedělních ranních hodinách očekává dosažení 1. povodňového stupně na řece Moravě. Pro případ nouze byly pro občany aktivovány krizové telefonní linky 518 316 403 a 518 316 301, které jsou v nepřetržitém provozu. Sledujte také informační kanály města: web www.hodonin.eu nebo fcb @mestohodoninoficialni a Munipolis (mobilní rozhlas), kde jsou zveřejňovány AKTUÁLNÍ informace či pokyny.
Zákaz vstupu do oblasti skařinské hráze!
Hodonín

Zákaz vstupu do oblasti skařinské hráze!

Z důvodu předpokládaných zvýšených průtoků v řece Moravě a jejích přítocích a s tím souvisejícím nebezpečím (např. pádu stromů, sesuvů půdy) povodňová komise vyhlásila zákaz vstupu do poldru „Soutok“ v oblasti od skařinské hráze až po soutok Moravy a Dyje. Jedná se o území s možným rozlivem!
Od úmrtí T. G. Masaryka uplynulo již 87 let
Hodonín

Od úmrtí T. G. Masaryka uplynulo již 87 let

V pátečním deštivém odpoledni si představitelé města položením květin u pomníku Tomáše Garrigua Masaryka na náměstí 17. listopadu připomněli již 87. výročí jeho úmrtí. Společně s nimi uctili tichou vzpomínkou památku našeho rodáka a prvního československého prezidenta také zástupci Masarykovy společnosti, Sokola, organizace Junák – český skaut i Krajského vojenského velitelství Brno. Tomáš Garrigue Masaryk zemřel 14. září 1937 v Lánech ve věku 87 let.
Na možnou situaci spojenou s přívalovými dešti se Hodonín připravuje v maximální míře
Hodonín

Na možnou situaci spojenou s přívalovými dešti se Hodonín připravuje v maximální míře

Za přítomnosti představitelů města, zástupců Hasičského záchranného sboru, Policie ČR, Městské policie Hodonín, Povodí Moravy, Tespry Hodonín, pracovníků odboru životního prostředí, útvaru krizového řízení a dalších složek 13. září zasedala povodňová komise. Ta vyhodnotila stávající situaci, a především stanovila všechna opatření s cílem zabránit případným škodám na zdraví a majetku občanů Hodonína.
Zastupitelé schválili dotační programy i minimální síť sociálních služeb na příští rok
Hodonín

Zastupitelé schválili dotační programy i minimální síť sociálních služeb na příští rok

Zastupitelé města na svém pravidelném zasedání 10. září projednali ekonomickou problematiku včetně úpravy rozpočtu a dotačních programů na příští rok, minimální síť sociálních služeb, změny v územním plánu i další záležitosti. Zabývali se i peticí občanů k zastavení kácení stromů v parku na Mírovém náměstí při jeho obnově.
Výstraha: Na Česko se ženou extrémní dešťové srážky
Hodonín

Výstraha: Na Česko se ženou extrémní dešťové srážky

Český hydrometeorologický ústav (ČSHMÚ) vydal výstrahu před očekávanými extrémními srážkami, které se nevyhnou ani Jihomoravskému kraji, a to ode dneška, čtvrtka 12. září do konce kalendářního týdne. V návaznosti na dešťové srážky se dá očekávat, že v povodí Moravy budou v následujících dnech dosaženy 1., 2. i 3. stupně povodňové aktivity. Očekává se také silný až velmi silný vítr.