ORLEN Unipetrol se umístil mezi lídry v ocenění TOP odpovědná velká firma

|

Rafinérská a petrochemická skupina ORLEN Unipetrol obdržela od platformy pro odpovědné a udržitelné podnikání Byznys pro společnost ocenění TOP odpovědná firma roku v kategorii velké firmy. Ocenění nazvaná TOP Odpovědná firma od platformy Byznys pro společnost, která se zaměřuje na celkové nastavení firem a jejich rozvoj udržitelného a odpovědného podnikání, jsou v Česku unikátním nezávislým hodnocením malých, středních i velkých firem, které jsou hodnoceny a oceňovány podle jejich strategie a aktivit v oblastech udržitelného podnikání a společenské odpovědnosti.

"Z titulu TOP odpovědné firmy v kategorii strategie máme velkou radost a jsme hrdí, že můžeme být v oblasti udržitelného podnikání a rozvoje příkladem také pro další společnosti. Společenskou odpovědnost vnímáme jako jednu z priorit v našem podnikání, a proto se rozvoji projektů v oblasti dekarbonizace, digitalizace a ochrany životního prostředí intenzivně věnujeme. Od roku 2019, kdy jsme se soutěže účastnili poprvé, jsme udělali skok o 31 procentních bodů: z 60,8 na 91,9. Za výsledkem, kterého jsme dosáhli, stojí velká práce všech našich zaměstnanců, kterým chci tímto za jejich práci a podíl na tomto úspěchu velmi poděkovat", říká Katarzyna Woś, místopředsedkyně představenstva skupiny ORLEN Unipetrol.

Odborná porota hodnotí, jak se jednotlivé společnosti věnují ochraně životního prostředí, jak reagují na potřeby místních i širších komunit a jak se starají o své zaměstnance a zaměstnankyně. Důležitým faktorem je také stupeň rozvoje vztahů s dodavateli v kontextu udržitelného podnikání či způsob nastavení celkové firemní strategie odpovědnosti a udržitelnosti. Výsledkem je hodnocení v bodech i procentech, podle kterého je sestaven unikátní rating firem v Česku. Skupina ORLEN Unipetrol si v porovnání s předchozími ročníky výrazně polepšila. Oproti loňskému ročníku bylo hodnocení skupiny zvýšeno o 6 procentních bodů. ORLEN Unipetrol tak překonal 90% hranici a umístil se mezi desítkou nejlepších společností ve své kategorii.

Oceněné společnosti, které jsou svým přístupem k tématům odpovědnosti a udržitelnosti výjimečné, vybíralo celkem 50 nezávislých porotců z akademické sféry, médií, neziskového i komerčního sektoru včetně zástupců významných osobností, které se aktivně podílejí na rozvoji kultury podnikání v České republice.

Skupina ORLEN Unipetrol letos vedle ocenění TOP odpovědná firma získala také titul Nejlepší zaměstnavatel v Česku a se svoji sítí čerpacích stanic ORLEN Benzina obhájila titul Nejdůvěryhodnější značka 2023.

Skupina ORLEN Unipetrol je největší rafinérskou a petrochemickou společností v Česku. Zaměřuje se na zpracování ropy a na výrobu, distribuci a prodej pohonných hmot a petrochemických produktů – zejména plastů a hnojiv. Ve všech těchto oblastech patří k významným hráčům na českém i středoevropském trhu. Do skupiny ORLEN Unipetrol spadají rafinérie a výrobní závody v Litvínově a Kralupech nad Vltavou, společnost Paramo v Pardubicích, neratovická společnost Spolana, otrokovická společnost REMAQ a dvě výzkumná centra v Litvínově a Brně. Součástí ORLEN Unipetrolu je i síť čerpacích stanic ORLEN Benzina v Česku a síť ORLEN na Slovensku a v Maďarsku. ORLEN Unipetrol je v České republice jedna z největších firem z hlediska obratu. Zaměstnává téměř 6 000 lidí. ORLEN Unipetrol je také společensky odpovědnou společností, a to zejména v oblasti podpory udržitelného rozvoje, vzdělávání, místních komunit a životního prostředí. V roce 2005 se ORLEN Unipetrol stal součástí skupiny ORLEN, která je největším zpracovatelem ropy ve střední Evropě.

​​

Zdroj: www.orlenunipetrol.cz

ORLEN Unipetrol

ORLEN Unipetrol rozsáhlou investicí v kralupské rafinérii za půl miliardy korun snižuje svoji uhlíkovou stopu

Skupina ORLEN Unipetrol ve svém výrobním závodě v Kralupech nad Vltavou zahájila realizaci rozsáhlé investice zaměřenou na rekuperaci tepla spalin. ORLEN Unipetrol očekává od tohoto projektu, který zařadil mezi pět svých nejdůležitějších strategických iniciativ, snížení produkce emisí až o 15 kt ročně a současně zvýšení flexibility kralupské rafinérie včetně posílení její energetické soběstačnosti. Jednotka má být dokončena v polovině roku 2025. Investice přesáhne úroveň půl miliardy korun. Výstavba rekuperační jednotky je dalším konkrétním krokem skupiny ORLEN Unipetrol na cestě k emisní neutralitě, které chce skupina dosáhnout nejpozději v roce 2050.

ORLEN Unipetrol

Studenti rozhodli, kam chtějí po škole: ORLEN Unipetrol se stal opět nejžádanějším zaměstnavatelem v Ústeckém kraji

Rafinérská a petrochemická skupina ORLEN Unipetrol získala titul Nejžádanějšího zaměstnavatele roku 2023 mezi studenty Ústeckého kraje. Ocenění obdržela již potřetí v řadě. Skupina tak v letošním roce získala další ocenění za svoji práci v personální oblasti. Letos již skupina získala titul Nejlepší zaměstnavatel v Česku, Nejlepší zaměstnavatel v Ústeckém kraji a byla rovněž zařazena mezi Nejlepší zaměstnavatele v Evropě pro rok 2023. ORLEN Unipetrol je v obdobných žebřících a soutěžích hodnotící péči o zaměstnance a personální oblast firem úspěšný dlouhodobě.

ORLEN Unipetrol

Síť čerpacích stanic ORLEN zvýší tempo rozvoje elektromobilní infrastruktury

Čerpací stanice ORLEN, lídr českého trhu, plánuje v příštím roce zintenzivnit zavádění alternativních energií. V současnosti nabízí na 66 čerpacích stanicích 267 elektro dobíjecích bodů a na dvou stanicích vodíkové plnicí stojany pro osobní automobily, autobusy i nákladní vozidla. V oblasti e-mobility zahajuje výstavbu vlastní vysokorychlostní dobíjecí infrastruktury a pokračuje v projektech tří vodíkových stanic v Praze, Brně a Ostravě. Do roku 2030 chce provozovat 1 800 vysokorychlostních dobíjecích bodů a více než dvacet vodíkových plnicích stanic.