Czech Invest··4 min

Český startupový ekosystém se spojuje pod hlavičkou Czech Startup Week

Czech Invest

Czech Invest

Agentura CzechInvest naplňuje klíčovou úlohu v oblasti podpory podnikání a investic v její komplexní podobě. Unikátní spojení regionálního, centrálního a mezinárodního působení zajišťuje integritu služeb a schopnost propojovat globální trendy s regionálními podmínkami v České republice. Jedním z hlavních cílů CzechInvestu je přeměna České republiky v inovačního lídra Evropy. CzechInvest je státní příspěvkovou organizací podřízenou Ministerstvu průmyslu a obchodu ČR. Založen byl v roce 1992.

Tisková zpráva

Agentura CzechInvest představuje novou iniciativu Czech Startup Week, která má za cíl sjednotit klíčové startupové akce v Praze a vytvořit atraktivní platformu pro mezinárodní startupy a investory. První ročník, který počítá s více než stovkou zahraničních startupů a investorů a zhruba dvacítkou akcí, proběhne už 21.–25. října 2024.

Startupy a rozvoj venture investic jsou důležitými pilíři naší budoucí prosperity. Spolu se zahraničními investory a domácími firmami vytvářejí ekosystém, který pohání inovace, generují nová pracovní místa a posilují konkurenceschopnost české ekonomiky na globální úrovni. Czech Startup Week reaguje na dlouhodobou potřebu vytvoření společné a mezinárodně orientované události v českém startupovém prostředí. Je to velká příležitost, jak zviditelnit a nastartovat novou éru podnikatelského růstu v Česku,“ uvedl Jan Michal, generální ředitel agentury CzechInvest.

Startupový týden sjednocuje významné události v Praze do jednoho týdne, čímž maximalizuje příležitosti pro networking a spolupráci v mnoha oblastí. S jasným zaměřením na mezinárodní publikum budou všechny akce probíhat v angličtině, což umožní snadnou účast zahraničních investorů a startupů. Během Czech Startup Week proběhnou akce jako dvoudenní Engaged Investments Conference, Tech Happy Hours, Startup Europe či Demo Day projektu Technologická inkubace agentury CzechInvest. Další akce budou v nejbližších dnech postupně přibývat.

Dosud jsme postrádali jednotnou platformu, kam bychom mohli směřovat zahraniční investory a inovativní firmy se zájmem o český trh. Czech Startup Week tuto mezeru vyplňuje a vytváří prostor pro efektivnější networking a spolupráci v rámci celého ekosystému,“ vysvětluje Ivo Denemark, ředitel Divize startupů a investic agentury CzechInvest a dodává: „Věříme, že Czech Startup Week přinese zvýšený zájem zahraničních investorů a startupů o český trh, což povede k většímu počtu investic a strategických partnerství. Zároveň očekáváme, že tato iniciativa posílí spolupráci uvnitř českého startupového ekosystému a zvýší jeho mezinárodní viditelnost,“

Projekt má dlouhodobou perspektivu – termíny jsou již stanoveny i pro následující roky, což umožňuje účastníkům naplánovat návštěvu Česka s předstihem. Czech Startup Week je otevřen všem relevantním akcím, které splňují stanovená kritéria – akce musí probíhat v anglickém jazyce, musí probíhat v termínu Czech Startup Week v Praze a musí být zaměřená na relevantní téma.

„Česká startupová scéna by měla více spolupracovat, aby byla dostatečně atraktivní pro mezinárodní investory. Umístění na mapu relevantních technologických zemí může výrazně posílit celý ekosystém. Naše konference dlouhodobě podporuje přeshraniční investování, kde v Praze každý rok propojuje investory se startupy ze střední a východní Evropy. A chceme jít ještě dál, proto nám Czech Tech Week dává smysl,” říká Eliška Vámošová, ředitelka konference Engaged Investments a minoritní partnerka v investiční skupině DEPO Ventures.

CzechInvest se v roli koordinátora postará o pozvání klíčových stakeholderů a zahraničních účastníků, včetně propagace celé platformy. Agentura bude také partnerem vybraných akcí a organizátorem jedné vlastní. První ročník Czech Startup Week se uskuteční 21.–25. října 2024. Detailní program a další informace budou průběžně zveřejňovány na oficiálních webových stránkách.

Kontakt pro média:

David Hořínek

PR manažer a tiskový mluvčí

+420 724 591 667

[email protected]

Zdroj: www.czechinvest.org

Další články

Další články od Czech Invest

CzechInvest a SIRS představí na prestižním veletrhu EXPO REAL kroky Česka ke zvýšení atraktivity pro strategické investory a připravovaný Strategický podnikatelský park Cheb

CzechInvest a SIRS představí na prestižním veletrhu EXPO REAL kroky Česka ke zvýšení atraktivity pro strategické investory a připravovaný Strategický podnikatelský park Cheb

Jeden z nejvýznamnějších evropských veletrhů nemovitostí a investičních příležitostí, přivítá každoročně desítky tisíc účastníků ze 70 zemí světa. I letos je agentura CzechInvest společně se SIRSem partnerem expozice Czech Cities & Regions, kde své investiční příležitosti představí Statutární město Ostrava, Moravskoslezský kraj a Hlavní město Praha v doprovodu řady významných partnerů z oblasti developmentu a investic.
| Czech Invest
Český startupový ekosystém se spojuje pod hlavičkou Czech Startup Week

Český startupový ekosystém se spojuje pod hlavičkou Czech Startup Week

„Startupy a rozvoj venture investic jsou důležitými pilíři naší budoucí prosperity. Spolu se zahraničními investory a domácími firmami vytvářejí ekosystém, který pohání inovace, generují nová pracovní místa a posilují konkurenceschopnost české ekonomiky na globální úrovni. Czech Startup Week reaguje na dlouhodobou potřebu vytvoření společné a mezinárodně orientované události v českém startupovém prostředí. Je to velká příležitost, jak zviditelnit a nastartovat novou éru podnikatelského růstu v Česku,“ uvedl Jan Michal, generální ředitel agentury CzechInvest.
| Czech Invest
Staňte se součástí Digitálního regulačního pískoviště (Sandboxu)

Staňte se součástí Digitálního regulačního pískoviště (Sandboxu)

Digitální regulační pískoviště (Sandbox) představuje inovativní prostředek pro testování nových FINTECH a DLT produktů a služeb v kontrolovaném prostředí. Podporuje tak implementaci inovací a rozvoj finančního sektoru v Česku.
| Czech Invest
CzechInvest ve spolupráci se Startup Kitchen představuje Tech Happy Hours. Akce přiláká podnikatele, investory i zástupce mezinárodních organizací

CzechInvest ve spolupráci se Startup Kitchen představuje Tech Happy Hours. Akce přiláká podnikatele, investory i zástupce mezinárodních organizací

„Tento rok jsme se rozhodli posunout hranice naší tradiční Investiční konference prostřednictvím strategické spolupráce s klíčovými partnery v ekosystému. Výsledkem je vznik mezinárodní akce Tech Happy Hours, která zachovává osvědčené prvky původní konference, jako jsou odborné panely zaměřené na výzvy ekosystému a venture kapitál. Věřím, že systematická spolupráce v rámci českého startupového prostředí povede k ještě lepším výsledkům a kvalitnějším eventům. Vše navíc letos poprvé zastřešujeme pod Czech Startup Week – nový koncept, v rámci kterého se bude konat více než desítka akcí během jednoho týdne a Tech Happy Hours patří k těm největším,” říká Ivo Denemark, ředitel Divize startupů a venture investic agentury CzechInvest.
| Czech Invest
Memorandum k rozvoji Strategického podnikatelského parku v Chebu se začíná naplňovat

Memorandum k rozvoji Strategického podnikatelského parku v Chebu se začíná naplňovat

Po podepsání společného memoranda v květnu tohoto roku bylo zahájeno kompletní technické prověření lokality, které zahrnuje detailní ověření možností napojení na technickou a dopravní infrastrukturu, biologické hodnocení, inženýrsko-geologický průzkum a vypracování dopadové studie. Celková studie proveditelnosti by měla být dokončena na začátku roku 2025 a bude sloužit jako základ pro další projektovou přípravu. „Průběžné výsledky ukazují, že lokalita je vhodná pro umístění technologicky vyspělého investora s vyššími nároky na kapacitu inženýrských sítí. Lokalita nabízí dostatečnou kapacitu vody, možnost zajištění navýšení kapacity elektrické energie a velmi dobré dopravní napojení včetně možnosti zajištění železničního spojení. Dokážeme zde vytvořit až 123 hektarů moderního podnikatelského parku v udržitelném standardu,“ popsal David Petr, člen představenstva a ředitel úseku development Státní investiční a rozvojové společnosti a.s. (SIRS), která má technickou přípravu vzniku strategického podnikatelského parku na starosti.
| Czech Invest
V ČNB proběhl 5. ročník Výroční konference Sdružení pro zahraniční investice – AFI. Sdružení zveřejnilo výsledky Průzkumu podnikatelského prostředí ČR a ocenilo inovativní společnosti

V ČNB proběhl 5. ročník Výroční konference Sdružení pro zahraniční investice – AFI. Sdružení zveřejnilo výsledky Průzkumu podnikatelského prostředí ČR a ocenilo inovativní společnosti

Pátý ročník Výroční konference Sdružení pro zahraniční investice – AFI nesl podtitul „Budoucnost české ekonomiky: Investice, dekarbonizace a globální vlivy“ a proběhl stejně jako v uplynulých letech v prostorách kongresového centra České národní banky. Konference, která nabídla pohledy na aktuální trendy a nejnovější témata ekonomického a investičního prostředí očima významných expertů, se letos zúčastnily přes dvě stovky hostů z řad předních českých ekonomů a ekonomek, top manažerů úspěšných českých i zahraničních firem, ale také reprezentantů zahraničních ambasád, zástupců veřejného sektoru i médií.
| Czech Invest
CzechInvest podpoří české výrobce zařízení pro výzkum a vývoj na mezinárodním fóru v Terstu

CzechInvest podpoří české výrobce zařízení pro výzkum a vývoj na mezinárodním fóru v Terstu

Agentura CzechInvest ve spolupráci s Generálním konzulátem ČR v Miláně chystá národní stánek Česka na významném mezinárodním setkání výzkumných center a průmyslových partnerů Big Science Business Forum 2024, které se uskuteční začátkem října v italském Terstu.
| Czech Invest
Ministerstvo průmyslu a obchodu a CzechInvest přijali podnikatelskou delegaci tchajwanských polovodičových firem

Ministerstvo průmyslu a obchodu a CzechInvest přijali podnikatelskou delegaci tchajwanských polovodičových firem

„Tato mise je pokračováním našich dlouhodobých aktivit s Tchaj-wanem v oblasti polovodičového průmyslu. Navazujeme na úspěšné investiční semináře v Tchaj-peji a kontinuálně pracujeme na posilování vzájemných vztahů. Díky tradici, kterou toto odvětví u nás má, a těmto systematickým krokům se Česko dostává na globální investiční mapu polovodičového průmyslu. Tato mise přinese nové příležitosti pro české firmy k zapojení do globálních dodavatelských řetězců v tomto perspektivním odvětví," uvedl generální ředitel agentury CzechInvest Jan Michal.
| Czech Invest
Do první výzvy programu podporujícího vstup českých startupů na zahraniční trhy se přihlásilo 74 zájemců

Do první výzvy programu podporujícího vstup českých startupů na zahraniční trhy se přihlásilo 74 zájemců

„Jsme potěšeni, že je o akcelerační program mezi českými startupy zájem. Představuje pro ně nejen cestu k mezinárodní expanzi, ale pomůže jim také při získávání důležité zpětné vazby na mezinárodním trhu, s přístupem k zahraničnímu kapitálu a propojením s globálními odborníky,“ říká Jan Michal, generální ředitel agentury CzechInvest.
| Czech Invest
Česká herní studia zazářila na veletrhu gamescom v Kolíně nad Rýnem

Česká herní studia zazářila na veletrhu gamescom v Kolíně nad Rýnem

CzechInvest ve spolupráci s Ministerstvem průmyslu a obchodu ČR a Czech Game Developers Association podpořil účast několika českých firem, mezi nimiž byly SCS Software, INGAME STUDIOS, Filuta AI, BRAINZ IMMERSIVE, Random Worlds, Cyber Sail Consulting, Bohemia Incubator, Terahype a Die Hard Studios. Součástí programu bylo i networkingové setkání Czech Game Day, organizované zahraniční kanceláří CzechInvestu pod záštitou Generálního konzulátu České republiky. Veletrh, který navštívilo přes 300 000 lidí, nabídl bohatý doprovodný program včetně odborných diskuzí o aktuálních tématech herního průmyslu a prezentací nových her.
| Czech Invest