Česko na cestě k chytrým obcím a městům. Zúčastněte se URBIS Smart Cities Meetupu!

|

Jste firma či startup nabízející smart city řešení? Nebo působíte na obci, městě či kraji a zvažujete vypsání zakázek na chytrá řešení? V tom případě zbystřete! Přesně pro vás se připravuje URBIS Smart Cities Meetup.

Cílem tohoto 3denního mezinárodního setkání je propojit firmy a startupy nabízející smart city technologie s municipalitami připravujícími projekty chytrý řešení ve svých obcích. Zároveň je to jedinečná příležitost inspirovat se, sdílet příklady dobré praxe a v interaktivním odborném programu načerpat nejnovější informace a rady, jak správně a efektivně realizovat smart city projekty.

Akce je naprosto unikátní velkou společnou podporou od Ministerstva průmyslu a obchodu, Ministerstva pro místní rozvoj, Ministerstva dopravy a Ministerstva životního prostředí a jimi zřízených organizací. CzechInvest je hrdým partnerem akce.

Co můžete očekávat?

Akce bude rozdělena na výstavní, konferenční a networkingovou část. Ve výstavní části uvidíte startupy a firmy nabízející nejnovější chytrá řešení pro obce, města a kraje. Zároveň mezi vystavovateli naleznete mnohá města, která přestaví svá již realizovaná chytrá řešení pro inspiraci dalším municipalitám.

Konferenční část bude tematicky zaměřena na 3 klíčová témata: Energetika a klima, Mobilita budoucnosti a Efektivní veřejná správa.

Networking bude probíhat po celé 3 dny, neboť bude akce nabitá odborníky z firemní i veřejné sféry připravenými diskutovat o příkladech, způsobech a realizacích chytrých řešení.

URBIS Smart Cities Meetup se uskuteční 4.–6. června 2024 na brněnském výstavišti. Zaujalo vás to? Tak navštivte stránky www.bvv.cz/urbis, kde naleznete podrobné informace pro návštěvníky i vystavovatele. Zástupci municipalit mají po registraci vstup zdarma. Startupy, samosprávy, univerzity a neziskové organizace mají zvýhodněné ceny stánků.

Zdroj: www.czechinvest.org

Czech Invest

Agenturu CzechInvest vede od dnešního dne nový generální ředitel Jan Michal

Dne 2. dubna se Jan Michal oficiálně ujímá pozice generálního ředitele agentury CzechInvest. Stalo se tak na základě výběrového řízení a lednového rozhodnutí ministra průmyslu a obchodu Jozefa Síkely. Jan Michal přebírá řízení agentury po Petru Očkovi, který nadále zastává pozici vrchního ředitele sekce digitalizace a inovací Ministerstva průmyslu a obchodu a do této doby byl pověřen řízením CzechInvestu.

Czech Invest

Špičky propagačních agentur se zaměřily na jednotný český brand

Dům zahraniční spolupráce (DZS) hostil 28. 3. historicky první setkání propagačních agentur. Cílem bylo navázat na práci Komise pro jednotnou prezentaci Česka v zahraničí řízené Ministerstvem zahraničních věcí. Pozvání DZS přijaly špičky Českých center, Národní sportovní agentury a agentur CzechInvest, CzechTourism a CzechTrade.