Česká pošta··3 min

Balíkovna představuje novou aplikaci pro pohodlnou správu balíků

Balíkovna přichází s další novinkou. Poté, co nedávno informovala o možnosti odesílání balíků prostřednictvím AlzaBoxů a možnosti doručování na adresu, představuje významný poskytovatel zásilkových služeb uvedení své nové mobilní aplikace, která nabízí uživatelům jedinečnou možnost plnohodnotné obsluhy služeb Balíkovny přímo z mobilních zařízení s operačními systémy Android a iOS.

Za měsíc fungování aplikace si ji instalovalo téměř 40 tisíc klientů. Na zařízeních iOS to bylo 14 700 uživatelů a u zařízení se systémem Android to bylo 22 288 uživatelů. Klienti už za uplynulý měsíc odeslali pomocí aplikace 8 794 balíků.

„Uživatelé využijí možnost registrace, která přináší výhody ve formě zvýhodněné ceny za balík nebo zobrazení všech příchozích i odeslaných balíků. Mezi základní funkce aplikace patří registrace a správa profilu a balíků, možnost přípravy dat pro odeslání balíku včetně platby,“ představuje novou aplikaci Lukáš Rampas, ředitel Balíkovny.

Mezi další praktické funkce patří zobrazení kódu pro vyzvednutí/odeslání balíku, úhrada dobírkové částky, navigace na výdejní místo, praktické „push“ notifikace a kompletní přehled o stavu balíku. Nová mobilní aplikace vychází z původní webové aplikace www.balikovna.cz. Umožňuje tedy podávat balíky typu Balíkovna a Balíkovna na adresu, zaplatit pomocí karty online nebo Google Pay / Apple Pay a jejím prostřednictvím je možné odeslat také balík s dobírkou. Aplikace po objednání balíku zobrazuje podací kód a je dostupný také adresní štítek ke stažení. Aplikace umožňuje sledování zásilek v přehledných sekcích pro odesílatele a adresáta a také archivní zásilky (stornované, vyzvednuté či vrácené).

„V sekci Balíkovny lze jednoduše vyhledávat všechny Balíkovny a Balíkovna-BOXy jak v seznamu, tak v mapě. Naši klienti mají k dispozici některé z více než 8000 výdejních míst po celé republice, umístěné na pobočkách České pošty, u externích partnerů nebo ve výdejních boxech,“ popisuje Lukáš Rampas.

Aplikace je zdarma ke stažení na Google Play a App Store pod názvem Balíkovna.

PODCAST

8. 12. 2023 - Matyáš Vitík, tiskový mluvčí České pošty (m4a, 217kB)

Zdroj: www.ceskaposta.cz

Zadavatel
Česká pošta

Česká pošta

Česká pošta, s.p. je státní podnik provozující poštovní služby na území České republiky. Se svými 25 675 zaměstnanci (v roce 2021) je po společnostech Škoda Auto, Agrofert a ČEZ čtvrtou největší českou společností podle počtu zaměstnanců.

Další články od Česká pošta

Aršík se Shakesperarovými postavami získal prestižní ocenění
Česká pošta

Aršík se Shakesperarovými postavami získal prestižní ocenění

Nejkrásnějším aršíkem za rok 2023 je aršík z emise Shakespearovské hry. Společné první místo obsadila tato emise na mezinárodní soutěži Premio Internationale d´Arte Filatelica, Asiago. Udílení cen proběhlo 21. července 2024 v historických prostorách radnice v italském městě Asiago, kde toto ocenění převzali zástupci České pošty ze Známkové tvorby – Martin Holý a Jan Ištvánek.
Česká pošta se přihlásila o poštovní licenci
Česká pošta

Česká pošta se přihlásila o poštovní licenci

V úterý 9. července 2024 v 9:10 podala Česká pošta přihlášku do tendru na poštovní licenci na období 2025–2029.
Libuška je nejkrásnější
Česká pošta

Libuška je nejkrásnější

Do Ankety o nejkrásnější známku roku 2023 bylo zařazeno 52 známek a stejně jako vloni mohli účastníci své hlasy posílat prostřednictvím hlasovacích lístků z časopisu Filatelie nebo hlasovat přímo na webu znamkaroku.cz. O oblibě a pořadí loni emitovaných poštovních cenin rozhodlo celkem 4 404 hlasů.
Česká pošta je jedním z pilířů rozvoje venkova
Česká pošta

Česká pošta je jedním z pilířů rozvoje venkova

97 starostek, starostů a zástupců obcí přišlo debatovat na konferenci Česká pošta, partner venkova 2025+. Ta se konala ve středu 19. června v Praze a jejím cílem bylo představit samosprávám novou podobu projektu Pošta Partner a novinky ve službách Balíkovny.
Novým šéfem Úseku generálního ředitele České pošty se stal Vlastimil Halla
Česká pošta

Novým šéfem Úseku generálního ředitele České pošty se stal Vlastimil Halla

V pondělí 10. června byl novým ředitelem úseku generálního ředitele jmenován Vlastimil Halla. Ten má zkušenosti z oblasti práva a systémů veřejné správy, e-Governmentu a digitalizace. Jeho doménou je také komunální politika.
Zloději ponožek mají svůj aršík
Česká pošta

Zloději ponožek mají svůj aršík

Nový příležitostný samolepicí písmenový poštovní aršík, který Česká pošta uvádí do prodeje ve středu 12. června, rozšiřuje edici Dětem. Na aršíku Lichožrouti jsou vyobrazeni tvorové známí ze stejnojmenného knižního bestselleru básníka a spisovatele Pavla Šruta a ilustrátorky a režisérky Galiny Miklínové. Ta je podepsána pod výtvarným návrhem nové poštovní ceniny a režírovala úspěšný celovečerní animovaný film vycházející z knižní předlohy. Neobyčejného tvora pojídajícího jen jednu ponožku z páru oba autoři poprvé představili ve společné sbírce básní pro děti Příšerky a příšeři. Lichožroutům se v Čechách dobře daří. Patří k novodobé klasice a získali nejen česká srdce, ale úspěšně vycházejí po celém světě.
E-aukce na budovu pošty v Olomouci má svého vítěze
Česká pošta

E-aukce na budovu pošty v Olomouci má svého vítěze

Dnes v dopoledních hodinách se uskutečnila elektronická aukce budovy České pošty na Horním náměstí v Olomouci. Minimální cena nemovitosti byla stanovena znaleckým posudkem na 130 milionů korun. Podmínkou účasti na aukci bylo složení kauce do 3. června. Do e-aukce se přihlásilo několik zájemců, přičemž vítěz e-aukce nabídnul 130,5 milionu korun.
Aršík s detailem meandru řeky Moravy
Česká pošta

Aršík s detailem meandru řeky Moravy

Litovelské Pomoraví je název nového příležitostného poštovního aršíku, který Česká pošta uvede do prodeje ve středu 12. června. Výtvarný návrh poštovní ceniny se dvěma známkami v hodnotě 42 a 48 korun připravil Josef Dudek a rytinou ho doplnil Miloš Ondráček.
Voličské průkazy
Česká pošta

Voličské průkazy

Česká pošta aktuálně eviduje pět stížností na nedoručení volebních lístků a dvě na nedodání voličských průkazů. Pokud adresát řádně a včas podal na obecním úřadě žádost o voličský průkaz a stále jej nedostal, měl by se obrátit na nejbližší pobočku. Pokud by dopis z úřadu podán doporučeně, pomůže pracovníkům na pobočce podací číslo této zásilky. Pokud byl podán jako obyčejný dopis, bude pro Českou poštu důležitá informace, kdy a kde byl dopis podán. Česká pošta udělá maximum pro doručení všech zásilek. Je zodpovědná za přepravu, nikoli za obsah. Proto nemůže vědět, zda daný dopis obsahuje právě voličský průkaz.
Žluté kvítky vydělaly rekordních 23 milionů na boj s rakovinou
Česká pošta

Žluté kvítky vydělaly rekordních 23 milionů na boj s rakovinou

Liga proti rakovině Praha pořádala 15. května 2024 již 28. ročník celonárodní sbírky ČESKÝ DEN PROTI RAKOVINĚ. Téměř 15 tisíc dobrovolníků ve žlutých tričkách nabízelo kytky s růžovou stuhou společně s letáčkem o prevenci. Česká pošta byla již tradičně generálním partnerem této sbírky. Letošní téma se týkalo prevence rakoviny prsu a využívání screeningových programů.