V restauračních vozech Českých drah se aktuálně podává zimní sezonní nabídka. Menu zahrnuje nejen chutné pokrmy, ale také nápoje, které na cestách vlakem příjemně zahřejí. Servíruje se například kulajda, guláš nebo oblíbené chai latte. Zimní sezonní nabídka je k dostání ve všech vlacích, které nabízejí služby ČD Restaurant se servisem JLV.
Polévka, hlavní jídlo, dezert a tentokrát i nápoje na zahřátí, sezonní menu je tradičně pestré a vyladěné. Zimní nabídka zahrnuje kulajdu s houbami, jako hlavní chod se podává guláš z divokého prasete se špekovými knedlíky, nakládanou zeleninou a cibulí. Vegetariáni mohou ochutnat bramborové špalíčky s dýňovou omáčkou a sýrem s modrou plísní. Milovníci sladkého by neměli vynechat dezert – švestkový crumble, tedy švestky zapékané pod křupavou drobenkou. V nabídce jsou také dva nápoje, a to populární chai latte a svařák.
Sezonní nabídku připravila společnost JLV, která ve vlacích ČD zajišťuje catering ve spolupráci s Asociací kuchařů a cukrářů ČR.
Zimní menu:
Polévka
Kulajda s houbami
Hlavní chod
Guláš z divokého prasete, špekové knedlíky, nakládaná zelenina s cibulí
Hlavní chod vege
Bramborové špalíčky s dýňovou omáčkou, sýr s modrou plísní
Dezert
Švestkový crumble
Sezonní menu doplňuje stálý jídelní lístek, k dostání tak zůstávají oblíbené stálice, jako např. svíčková na smetaně nebo snídaňová nabídka.
Zdroj: www.ceskedrahy.cz